Rejseinformation

 

VALUTA OG KONTANTER:

Den lokale valuta er Rand (ZAR). 1 Rand svarer ca. til 0,5 DKK. Hvis du veksler til Rand hjemmefra, må du max. indføre 5.000 Rand. I Sydafrika kan du hæve Rand i vekselautomaterne, som normalt tager både Visa og Mastercard. Langt de fleste steder kan du imidlertid betale med kreditkort, hvilket også gør sig gældende på lodgen. Dog er det en god idé at have lidt kontanter til betaling af drikkepenge og lignende. På lodgen modtager vi både Rand og USD $ i kontanter.

 

FORSIKRING:

Vi anbefaler at du tegner en rejseforsikring. Det gule Sygesikringskort dækker ikke rejser udenfor Europa. Det er derfor vigtigt, at du har en forsikring, som dækker evt. sygdomsbehandling/transport og lign.

 

VISA:

Skandinaviske statsborgere kan frit opholde sig i Sydafrika i 90 dage uden visa. Andre statsborgere kan finde information HER

 

VIGTIG REJSEINFORMATION:

 • Tjek at navn på dit rejsebevis og flybillet er NØJAGTIG som opført i dit pas.
 • Passet skal have gyldighed minimum 30 dage efter hjemrejsen fra Sydafrika.
 • Passet skal have mindst 2 blanke sider, overfor hinanden ved indrejsen til Sydafrika.
 • Skandinaviske og de fleste EU statsborgere behøver ikke visum for at rejse til Sydafrika. Ved indrejsen, får du et stempel med et 3 måneders turistvisum i dit pas.
 • Skal du rejse videre til andre lande (f.eks. Zimbabwe) så tjek de aktuelle indrejseregler og anbefalede vaccinationer.
 • Nye regler for indrejse i Sydafrika med mindreårige, trådte i kraft den 1. juni 2015. Det betyder, at børn (under 18 år), bl.a. skal medbringe deres fødselsattest (på engelsk). Rejser barnet kun med den ene, eller uden begge forældre, kræves der også dennes/disses skriftlige samtykke til rejsen, vha en udfyldt “Parental Consent Form”. Læs mere nedenfor under “Rejse med børn under 18 år”.
 • Hvis du er minimum 21 år, kan du medbringe dit eget våben til Sydafrika. HUSK at medbringe jagttegn, våbentilladelse, EU våben-pas og invitationsbrev på rejsen. Tjek at din våbentilladelse og dit våben-pas er gyldig i mindst 1 måned efter hjemrejsen fra Sydafrika. Læs meget mere og se vores store guide til medbringning af våben ved at klikke på følgende link: Våben Import Sydafrika
 • Vægtgrænser for bagage afhænger af flyselskabet. Normalt er det 20-25 kg, plus håndbagage (5-10 kg), men det anbefales naturligvis at tjekke flyselskabets hjemmeside.
 • Det er ikke muligt at tjekke bagage ind, hele vejen fra Danmark til Port Elizabeth (bagagen tages af flyet i Johannesburg, hvor du mellemlander). Husk derfor at opsamle din bagage, ved ankomst til Johannesburg (efter du har passeret paskontrollen) og check-in din bagage igen på indenrigsflyvningen mod Port Elizabeth.
 • Bemærk at våben tæller som et ekstra stykke bagage og at der derfor kan forekomme ekstra gebyrer. De fleste selskaber tilbyder dog efterhånden at medbringe våben uden beregning.

 

REJSE MED BØRN UNDER 18 ÅR

Fra og med den 1. juni 2015 skal alle mindreårige (børn og unge under 18 år) medbringe (foruden et pas) et såkaldt ”birth certificate”. Det vil sige en fødselsattest/dåbsattest*, som viser, hvem forældrene er. Alle rejsende, der endnu ikke er fyldt 18 år, skal således fremvise et certifikat, selv når de rejser i selskab med deres forældre.

* Attesten, som er et uddrag fra folkeregisteret (på engelsk) skal påvise slægtskabet, være stemplet og underskrevet af Borgerservicekontoret. Dette kan du bestille på telefon 1881 eller ved at besøge dit lokale Borgerservicekontor.

Hvis barnet kun rejser med en forælder, skal barnet ud over fødselsattest også kunne fremvise

 • skriftlig tilladelse fra den anden forældremyndighedsindehaver om, at barnet må rejse til og fra Sydafrika v.h.a. en såkaldt “Parental Consent” formular. Denne kan downloades hos de Sydafrikanske myndigheder HER
 • hvis den person der rejser med barnet, alene har forældremyndigheden, skal dette kunne bevises med en domstolsbeslutning.
 • hvor det er relevant en dødsattest, hvis forælder/forældremyndighedsindehaver er gået bort.

Hvis barnet rejser alene eller med anden voksen end forældremyndighedsindehaveren, stilles der yderligere krav til dokumentation. Læs mere om dette og download den nødvendige formular HER.

Alle dokumenter (uanset hvilken kategori man hører under) skal være i original udgave og skrevet på engelsk. Bestemmelserne gælder også ved rene transitrejser via Sydafrika.

Derudover er det vigtigt at dit pas og øvrige rejsedokumenter er i orden før indrejse. Pete Safaris bestræber sig på at holde alle regler opdateret her på hjemmesiden, men det er dit eget ansvar at sikre du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne, og det er dem der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det at du kontakter den Sydafrikanske ambassade i Danmark (København) eller hjemland, for at sikre at du opfylder alle regler, eller har spørgsmål af nogen art vedrørende rejse med børn.

 

REJSETØJ:

 • Almindelig afslappet tøj.
 • Lidt let overtøj i håndbagagen (aircondition i flyet kan føles som træk).
 • Overvej at benytte støtte-strømper under flyrejsen.

 

JAGTTØJ OG UDSTYR:

Se vores Huskeliste

 

VÅBEN OG AMMUNITION TIL/FRA SYDAFRIKA

Ønsker du at medbringe egen våben og ammunition, så se vores store guide i afsnittet Våben Import Sydafrika

 

DRIKKEPENGE:

I modsætning til vores kultur i Danmark og Skandinavien, er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen. Din jagtguide og tracker arbejder dagligt meget hårdt for at levere en unik oplevelse og give dig de trofæer som er på din ønskeliste – bl.a. i forhåbning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt kontante drikkepenge når den sidste jagtdag er overstået. Det er selvfølgelig din helt egen beslutning om du vil honorere de ansattes indsats og i så fald, hvilket beløb du vil honorere med. Hvis du ønsker det, kan vi hjælpe dig nogle retningslinier, baseret på tidligere kunders honorarer.

 

VACCINATIONER:

Statens Seruminstitut anbefaler som standard:

– Hepatitis A (smitsom leverbetændelse type A).

– Difteri & tetanus (stivkrampe).

Hepatitis A vaccinationen yder normalt efter 1. vaccination, beskyttelse i 1 år og efter 2. vaccination beskyttelse i mindst 20 år.

Stivkrampe vaccinationen er gældende i 10 år.

For yderligere oplysninger, henviser vi til www.vaccinationer.dk. BEMÆRK: Vores jagt områder i Eastern Cape er i MALARIAFRIE.