Blue Wildebeest 

Gennemsnitlig vægt han: 250 kg
Gennemsnitlig vægt hun: 180 kg
Skulderhøjde han: 150 cm
Skulderhøjde hun: 135 cm
Parringssæson: Marts, April, Maj

Blue Wildebeest (Stribet Gnu), den ene af de to Gnu-arter, er uden tvivl et trofæ som de fleste ønsker at nedlægge på en afrikansk jagt safari. Gnuer lever i åbne bushlandskaber og lever sammen i både mindre og større flokke, typisk på mellem 10-40 stykker. En voksen tyr kan veje over 300 kg. og der er tale om særdeles skudstærke dyr. Det er uhyre vigtigt at placere kuglen korrekt på disse dyr! En såret Gnu, er dårligt nyt for jægeren, da disse dyr kan tilbagelægge store afstande på meget kort tid. Jagten på disse skudstærke dyr er udfordrende, spændende og det er med god ret, at Gnuen omtales som “The poor mans buffalo”

Når du skal lede efter en tyr, skal du kigge efter større og muskuløse individer med tykke hornbaser. Ældre tyre ser normalt mørkere ud og kan veje så meget som 285 kg. På de åbne sletter er Wildebeesten relativ let at finde, men i tættere buskads er det en helt anden historie. Han er årvågen, meget påpasseligt og kan være agressiv når han er anskudt. Når han flygter fra fare, tilbagelægger han ofte større afstande og det kræver både teknik og snilde at jage denne skudstærke antilope.

En 150 grains kugle er lovmæssigt minimum. Vi anbefaler som minimum kaliber 30-06, 7 mm rem. mag. og lignende kalibre som uden problemer kan bære en kugle på 165 – 180 grains.

Den fremtrædende pukkel over skulderen fører ofte til for højt placeret skud. Følg benet op og placer skuddet en tredjedel op på kroppen -aldrig højere end midten!

BESØG OS PÅ FACEBOOK

 BESØG OS PÅ FACEBOOK

GRATIS TROFÆOPMÅLING

GRATIS TROFÆOPMÅLING