Bushbuck

Bushbuck

  • Gennemsnitlig vægt han: 42 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 28 kg
  • Skulderhøjde han: 79 cm
  • Skulderhøjde hun: 69 cm
  • Parringssæson: April, Maj

Bushbuck er en smuk og mellemstor antilope med en vægt på 40-45 kg. Den er den mindste af de spiralhornet antiloper, som også tæller kudu, nyala og eland. Farven varierer fra lys kastanie, til mørk/sortbrun, ofte med hvide prikker og striber langs kroppen.

Jagt efter Bushbuck kan være meget udfordrende, da den er ekstrem sky. Den er også kendt for sin agressive adfærd hvis den er anskydes og angriber hvis den føler sig truet i denne situation! Eftersøgninger i tæt buskads kan derfor være potentiel farlig og bør undgås. Hunde kan i denne situation være den bedste løsning.

Bushbuck er et solitært dyr og ses for det meste gå for sig selv. Den skal drikke dagligt og foretrækker floder, skov og tæt krat i nærheden af en vandkilde. Den spiser primært blade, blomster og frugt fra træer og buske, hvilket finder sted om aftenen og tidlig morgen.

Anbefalet kaliber: .243, 6x5x55, .270, 7mm, .308, 30-06