Giraf

Giraf

  • Gennemsnitlig vægt han: 1200 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 800 kg
  • Skulderhøjde han: 500 cm
  • Skulderhøjde hun: 450 cm
  • Parringssæson: Hele året

Giraffen er det højeste pattedyr på jorden og grundet sit enorme hjerte og dens lange afstand til hjernen, kan den også prale af verdens højeste blodtryk. Blodtrykket er så højt, at Giraffen er udstyret med flere “trykventiler” i kroppen, som forhindrer hjernen i at modtage/slippe blodet for hurtigt, når dyret sænker og rejser hovedet.

Begge køn har horn (som hos begge køn er dækket af hud). Hornene på en han, er tykkere og skaldede på toppen, i modsætning til hunnernes. Det skyldes at hårene på hornene slides af med tiden, når hannerne sloges indbyrdes.

Giraffen lever primært af bladene fra forskellige tjørnetræer og buske, og kan spise blade i en træ-højde, hvor ingen andre dyr kan nå (på nær elefanter). Giraffen spiser hovedsageligt i løbet af dagtimerne, og sover om natten.

Giraffen har et usædvanligt godt syn, skarp hørelse og er meget agtpågivende, alt dette kombineret med dens højde giver den en stor fordel, mod dens fjender. Til trods for manges tro, kan jagt efter giraf være ganske udfordrende.

Giraffen kræver lovmæssigt en kaliber som kan afskyde en 250 grains kugle. Man må derfor anse 9,3 x 62 eller .375 H/H som minimum. En god og stærk kugle, som ikke er hurtig-ekspanderende vil være at foretrække.

Hjertet er placeret meget anderledes end på antiloper. Hjertet ligger i midten af brystet, langt fremme og over skulder-leddene. Skud efter hjertet eller rygsøjlen, vil først ske efter grundig information fra den professionelle jæger.

Jagt efter Giraf er yderst interessant og spændende jagt, selv om giraffen ikke er optaget i rekordbøgerne.

BESØG OS PÅ FACEBOOK

 BESØG OS PÅ FACEBOOK

GRATIS TROFÆOPMÅLING

GRATIS TROFÆOPMÅLING