Black Backed Jackal

Black Backed Jackal

  • Gennemsnitlig vægt han: 8 kg.
  • Gennemsnitlig vægt hun: 7 kg.
  • Skulderhøjde han: 38 cm.
  • Skulderhøjde han: 37 cm.
  • Parringssæson : Hele året

Black Backed Jackal (sort-rygget sjakal) er et lille snu rovdyr som findes over hele det sydlige Afrika. Sjakalen er fantastisk til at tilpasse sig alle typer terræn og levesteder og lever normalt solitær. Den er ikke populær blandt farmere, da den bl.a. lever af at nedlægge unge antiloper eller fåre-lam. Dens primære føde er dog baseret på mus, harer, såvel som større insekter og frugt.

Ofte vil en skudchance opstå, mens man er på jagt efter en anden vildt art, så valget af riffel og riffelkaliber til sjakal, vil ofte være den som man har ved hånden. Ønsker man efterfølgende at montere den eller garve skindet, så anbefales det at man bruger fuldkappede projektiler.

Hvis man specifikt ønsker at jage Sjakal, så øges chancerne for at nedlægge disse sky dyr ved jagt med spotlights og elektronisk rovdyrkalder om natten!