Bontebuck

   Bontebuck

  • Gennemsnitlig vægt han: 61 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 58 kg
  • Skulderhøjde han: 95 cm
  • Skulderhøjde hun: 90 cm
  • Parringssæson: Marts, April, Maj 

Bontebukken er en nær slægtning til Blesbukken. De to arter kan ofte forveksles, men Bontebok har en tendens til at være meget mere hvid på ansigt, ryg og ben. De to hvide flade på forsiden af ​​Bontebukkens ansigt og hoved er ret fremtrædende og har tendens til at flyde sammen, hvor Blesbukkens 2 hvide flader ofte er adskilt. De brunlige farver er også mørkere og mere fremtrædende på Bontebukken versus Blesbukken.

Bontebuk hundyr lever for det meste i flokke med deres lam og ungdyr, hvor handyrene ofte lever solitære eller i mindre ungkarle grupper. De hviler ofte i løbet af den varme del af dagen og jagtiden for Bontebok er derfor at foretrække tidlig morgen og sen eftermiddag hvor de esser.

Bontebuk har været på den listen over truede dyr-arter, men game-ranching og jagt-industrien i det sydlige Afrika har bragt Bontebukken tilbage til et niveau hvor bæredygtig jagt er muligt.

Riffel-kalibre som .270 eller .300 Magnum med kvalitets projektiler, vil være glimrende valg til denne vildt art, da skudafstande på cirka 200 meter vil kunne forekomme.

BESØG OS PÅ FACEBOOK

 BESØG OS PÅ FACEBOOK

GRATIS TROFÆOPMÅLING

GRATIS TROFÆOPMÅLING