Leopard

  Leopard

  • Gennemsnitlig vægt han: 65 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 55 kg
  • Skulderhøjde han: 61 cm
  • Skulderhøjde hun: 61 cm

Leoparden er den mest sky og hemmelighedsfulde af de store kødædende. Det er den stærkeste klatrer af de store katte og den er i stand til at dræbe bytte større end sig selv.

Pletterne eller rosetterne på pelsen er cirkulære på østafrikanske leoparder, men firkantede i sydafrikanske leoparder. Deres yndlingssted er tæt buskads og skovfloder, men leoparder tilpasser sig mange steder i både varme og kolde klimaer. Deres tilpasningsevne har faktisk hjulpet dem med at overleve tabet af habitat til menneskelig bosættelse. Leoparder er primært natteaktive og hviler som regel om dagen i træer eller tæk buskads. Den plettet pels giver næsten perfekt camouflage.

Leoparder er ensomme væsener og lever solitære. Hver enkelt leopard har et område der overlapper sine naboers, hvoraf hannernes rækkevidde er meget større og generelt overlapper flere hundyr. De bevæger sig hele tiden rundt på deres territorium og opholder sig sjældent i et område, i mere end to eller tre dage ad gangen. Områderne markeres med urin og klomærker og leoparder annoncerer deres tilstedeværelse for andre leoparder med en tør “hoste”. Leoparder kan også brøle og spinde.

Leoparden er en listig, snigende jæger, med bytte som spænder fra fisk, krybdyr og fugle, til pattedyr som gnavere, harer, hyraxer, vortesvin, antiloper, aber og bavianer. Både løver og hyæner har været kendt for at stjæle leopardens bytte. For at forhindre dette, opbevarer leoparder dens bytte i træer hvor de kan æde i fred.

Anbefalet kaliber: Enhver mellemkaliber fra 30.06 og derover er tilstrækkelig. Anvend den bedste kvalitet indenfor blødnæset ammunition du kan få.

Vi jager ikke Leopard i Sydafrika