Sable

Sable

  • Gennemsnitlig vægt han: 235 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 210 kg
  • Skulderhøjde han: 135 cm
  • Skulderhøjde hun: 125 cm
  • Parringssæson: Hele året

Sable antilopen er med sine bagudrettede horn og næsten sorte pels, betragtet af mange som et af Afrikas smukkeste trofæer. Jagten på de sky sabel-antiloper er noget et utal af jægere drømmer om.

Sabelantiloper færdes i flokke på 10-30 individer, typisk anført af en gammel tyr. De ynder at opholde sig i overgangen mellem tæt bush, hvor de store dyr nemt kan søge tilflugt, og så de åbne savanne områder hvor sabelantiloperne fouragere. Netop denne meget specifikke biotop er på mange måder antilopernes helt store udfordring, idet skovdrift og landbrug op igennem tiden har gjort et stort indhug i disse arealer. Men i egne hvor forholdene er ideale for de imponerende sabelantiloper vil man opleve en ekstremt spændende jagtform. Flokkene kan typisk spottes på lang afstand, men herfra begynder den virkelige udfordring, nemlig at komme på skudhold af en skudbar Sabelantilope, der ved det mindste faresignal vil søge tilflugt i den tætte bush.

Sabelantiloper fødes næsten brune, men med tiden bliver farven mørkere og mørkere. Hundyr, og unge tyre vil være genkendelige på disse brune farvetræk, mens en fuldvoksen sabelantilope tyr vil kunne opnå en knald sort pels, som i den grad er med til at gøre den imponerende smuk. Derfor er en skulder eller fuldmontering et oplagt valg, hvis det lykkes at nedlægge en trofæmæssig flot sabelantilope.

Både hanner og hunner bærer horn, hvilket gør en flok sabelantiloper til et meget imponerende syn. Hunnens horn opnår typisk en længde på imponerende 60 og 100 cm. mens en fuldvoksen tyr kan have en opsats på mellem 80 og 165 cm.

Anbefalet kaliber: .270, 7mm, .308, 30-06