Struds

Struds

  • Gennemsnitlig vægt han: 85-135 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 80-125 kg
  • Skulderhøjde han: 170 cm
  • Skulderhøjde hun: 170 cm
  • Parringssæson: Hele året

Struds (Ostrich på engelsk) er verdens største fugl.

Strudsen kan blive 35-40 år i den vilde natur og lever i flokke på 5-50 individer. Den er vidt udbredt over det sydlige Afrika i de mere tørre ørkenområder og lever af græs, bær, frø, ny udsprungne planter, små krybdyr og insekter.

Strudsen kan ikke flyve og er klodens eneste fugl med kun to tæer. Til gengæld kan den løbe op til 70 kilometer i timen og opretholde en hastighed på 50 kilometer i timen over længere distancer.

Hannerne er sorte i farven, hvorimod hunnerne er mere grålige.

Strudsen har en lille hjerne på cirka 40 gram. Dens øjne vejer 60 gram og optager mere end en tredjedel af hovedets størrelse og yder et exceptionel godt syn. Faktisk kan en struds se et lille objekt på mere end 3,5 kilometers afstand i dagslys! Struds-jagt er derfor ikke nemt, men udfordrende og overraskende spændende!

Trofæet kan laves som en skuldermontering, men da skindet kan anvendes som eksotisk læder, bliver det i stigende grad anvendt til forskellige formål. Læderet fra struds er ekstremt slidstærkt og meget populært i selv de dyreste butikker. Det flotte og eftertragtede læder kan indfarves efter ønske og anvendes specifikt til f.eks. møbler, tasker og lignende. Mange jægere vælger også at få lavet en lækker riffel-foderal af læderet. -En service som vores konservator har specialiseret sig i.

Anbefalet kaliber: .243, .270, 7mm, .308