Waterbuck

Waterbuck (Vandbuk)

  • Gennemsnitlig vægt han: 250 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 180 kg
  • Skulderhøjde han: 130 cm
  • Skulderhøjde hun: 100 cm
  • Parringssæson: Hele året

Waterbuck er en af de større afrikanske antiloper, og som dens navn antyder, er dens levested aldrig langt fra vand. Normalt ses Waterbuck i små flokke på omkring 10-15 dyr. Waterbuck er primært græsæder og spottes ofte på åbne græsarealer eller flodsletter. De ses dog også i bjergrige terræner hvis de her har adgang til vand.

Det er kun hannerne (tyrene) som bærer horn. Begge køn er kendetegnet ved den store hvide ring på bagkroppen. Waterbuck er normalt ikke truet af rovdyr på samme måde som andre antiloper, grundet deres ildelugtende pels. Deres svedkirtler over hele kroppen indeholder en koncentreret ildelugtende sekret, som gør kødet uspiseligt, hvis man ikke er påpasselig med skinning af pelsen. Hvis man undgår at pels og kød kommer i kontakt, er kødet modsat manges tro, faktisk ganske velsmagende.

Anbefalet kaliber: .270, 7mm, .308, 30-06 og større.