Black Wildebeest

Black Wildebeest

  • Gennemsnitlig vægt han: 180 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 155kg
  • Skulderhøjde han: 120 cm
  • Skulderhøjde hun: 108 cm
  • Parringssæson: marts / april 

Ved første øjekast kan det være temmelig let at jage Black Wildebeest, som på den åbne slette hvor han ofte er fundet, vil han være relativt let at finde. Men at lukke afstanden på ham kan være en helt anden sag; hans fremragende sanser og flokinstinkt gør jagten ganske udfordrende.

Dette medlem af antilopefamilien er et okse-lignende dyr med usædvanlige horn, skæg og hår på næsen. Han er mørk-brun i farve, med en hestlignende hale som er næsten ren hvid – Derfor kaldes han også hvidhalet gnu på dansk. Disse underlige gnuer lever naturligt kun i Sydafrika. Med begge køn der bærer horn, kræver det undertiden meget tålmodighed at skelne tyrene fra køerne. Jagt på Black Wildebeest er bedst om morgenen eller eftermiddagen, mens flokken græsser.

I køligt vejr vil de græsse når som helst, men når det er varmt, har de en tendens til at hvile i den varmeste del af dagen. Forsigtighed er nøgleordet når du jager Black Wildebeest, da han kan være aggressiv i brunsten, hvis han bliver forstyrret eller såret. Denne “klovn-agtige antilope”, som han ofte omtales, ses ofte løbe rundt i cirkler og jage andre medlemmer af flokken.

Black Wildebeest er skudstærke, så det anbefales at medbringe en medium kaliber med kvalitets ammunition. Følg forbenet og placer dit skud en tredjedel op på kroppen … aldrig mere end halvvejs op!

Anbefalet kaliber: .270, 7mm rem mag, .308, 30-06