Udstopning & hjemtransport

Generelt
De fleste jægere vælger at få udstoppet/monteret deres trofæer, som gode minder efter endt jagt-safari.

Man vælger typisk at få gjort det komplette konservator arbejde i Sydafrika. Det er dog også muligt, blot at få klargjort trofæerne i “rå” tilstand og efterfølgende få gjort resten af konservator arbejdet i Danmark (en process som betegnes “dip and pack”). Dette er dog en dyrere løsning pga. betydelig højere import-afgifter til Danmark, samt efterfølgende og relativt høje omkostninger ved en dansk konservator.
Konservatorer i Sydafrika kan i modsætning til dette, tilbyde meget lavere priser og de har af gode grunde også meget mere erfaring med behandling af afrikanske trofæer/vildtarter.

Det er naturligvis valgfrit for vore kunder, hvilken konservator og transportløsning de ønsker at benytte. Det er dog i alle tilfælde, meget vigtigt at vælge den rette løsning! Dine trofæer er en vigtig del af jagtrejsen og vil for evigt fremstå, som minder om dine oplevelser. Alt for mange rejsende jægere, oplever dog desværre fejl og dårlig service i forbindelse med deres konservator arbejde og/eller hjemtransport af trofæer. -Dette ødelægger oplevelsen og vi har derfor med stor omhu, ud fra årevis erfaring, valgt nedenstående konservator og speditør som vores foretrukne. Dermed er du sikret favorable priser, den højeste service og ikke mindst den bedste kvalitet! Bemærk: Medmindre vi hører andet fra dig, vil disse firmaer automatisk blive anvendt til håndtering af dine trofæer. 

 

Udstopning / trofæbehandling ved Konservator
Vi anbefaler og benytter Karoo Taxidermy som vores foretrukne konservator for vore kunder. Firmaet er højt anerkendte, veletableret og har hovedkontor i Graaf Reinet (Eastern Cape), Sydafrika. De har som verdens største konservator virksomhed, gennem årene fastslået deres navn i branchen med yderst høj kvalitet og professionelt konservator arbejde – Her er intet overladt til tilfældighederne!

Prisen afhænger naturligvis af hvilke type monteringer du ønsker og hvilke vildtarter der er tale om. Nedenfor kan du downloade prislisten med alle former for monteringer. Bemærk at prislisten er i EURO.

DOWNLOAD PRISLISTE

 

Engelske betegnelser i prislisten:

European mount = Skal og horn (monteret på plade)
Bleached skull = Skal og horn (ikke monteret på plade)
Shoulder mount = skuldermontering (også kendt som hovedmontering)
Pedestal mount = pedistal montering (til væg eller gulv)
Full mount = Fuld montering af hele dyret
Tanned flat skin = garvet skind (hele dyrets skind)
Tanned back skin = garvet bag-skind (bagerste tredjedel af skindet)
Dip & Pack = skind og horn i rå tilstand, behandlet med kemikalier, så det kan sendes til DK, for videre behandling af dansk konservator (hvis dette ønskes). Bemærk at dette er en dyr løsning.

 

 

Hjemtransport
Hjemtransport af trofæer er omfattet af mange dokumenter og formalia, såsom forsikringer, CITES-dokumenter, veterinærtilladelser, told afgifter og lignende.

Det er derfor vigtigt at vælge en transportløsning, herunder et speditør firma som specialiserer sig i og er vant til at transportere og håndtere jagt-trofæer.

Vi anbefaler og benytter derfor Labrador Cargo, som vores foretrukne speditør for vore kunder. Firmaet er dansk og tilbyder sikre, hurtige, professionelle og komplette transportløsninger til/fra hele verden, udelukkende med jagt trofæer.

Labrador Cargo håndterer kontakten til din konservator og følger personlig op på dine leveringer, indtil de er sikre fremme i Danmark eller hjemland. Du behøver ikke foretage dig noget i forbindelse med fragten, hele processen kører automatisk under styring af Labrador Cargo, i tæt samarbejde med Karoo Taxidermy.

Prisen på hjemtransporten afhænger af hvilke monteringer der er tale om, eftersom den er baseret på rumfanget af kassen som indeholder dine trofæer. Dertil kommer overnævnte dokumenter, veterinærtilladelser, forsikringer, told-afgifter osv, hvilket derudover også er afhængig af hvilke vildtarter dine monteringer stammer fra. Labrador Cargo er som professionel trofæ-speditør, derfor de eneste som præcist kan beregne denne pris og de giver gerne et konkret tilbud.

Følgende er eksempler på forsendelser med dertil vejledende priser (vi anbefaler dog som udgangspunkt altid at du kontakter Labrador Cargo med henblik på en konkret tilbud):

 

Eksempel 1 (skulder-montering på alle følgende arter):
1x Kudu (skulder-montering)
1x Impala (skulder-montering)
1x Springbuck (skulder-montering)
1x Blesbuck (skulder-montering)

PRIS 6.950 kr. 

 

Eksempel 2 (skal-montering på plade + garvet skind på alle følgende arter):
1x Kudu (skal-montering + garvet skind)
1x Impala (skal-montering + garvet skind)
1x Springbuck (skal-montering + garvet skind)
1x Blesbuck (skal-montering + garvet skind)

PRIS 6.000 kr. 

 

Eksempel 3 (skal-montering på plade, på alle følgende arter):
1x Kudu (skal-montering på plade)
1x Impala (skal-montering på plade)
1x Springbuck (skal-montering på plade)
1x Blesbuck (skal-montering på plade)

PRIS 4.475 kr. 

 

NB: Hvis du vælger at hjemsende dine trofæer med andre jægere i samme hjemsendelses kasse (f.eks. din jagt kammerat), vil du/I opnå yderligere besparelser. 

 

Kontakt Labarador Cargo