Om Jagt & Familieferie i Sydafrika

Mange jægere tror at jagt i Sydafrika, kun er forbeholdt de velhavende – Intet kunne være mere forkert! Det er ofte nemmere og billigere at arrangere en jagtrejse til Sydafrika, end mange andre destinationer rundt om i Europa og den øvrige verden.

Sydafrika er helt unikt og formentlig det bedste sted i verden, hvis man ønsker en kombination af jagt, natur og familie-ferie. Det er en uovertruffet jagtdestination, som med alt hvad en afrikansk safari indebærer, byder på helt særlig atmosfære og som de fleste når de betræder savannen, bliver øjeblikkelig betaget af. Jagten er i absolut topklasse og der findes et utal af muligheder for at kombinere dette med andre spændende aktiviteter.
Læs mere her

Landet byder udover dets mange vin-distrikter og kulturelle oplevelser, på alt fra fotosafaris, sightseeing og lækre badestrande, til golf, fiskeri og ekstrem sport – Her er noget for enhver smag! Sydafrika er også indehaver af talrige nationalparker, herunder nogle af Afrikas største såsom Krüger og Addo Elephant Park. Her kan du bl.a. opleve elefanter, næsehorn og løver på tæt hold, foruden de hundredevis af andre vildt og fuglearter. Se vores udvalg af fotosafaris og udflugter HER

Sydafrika må efter alt at dømme, siges at være det mest “civiliserede” land på det Afrikanske kontinent. Landet har frem for alt, forstået at værdsætte og udnytte naturens ressourcer på en moderne, etisk og ikke mindst bæredygtig måde. Sydafrika er bl.a. som følge heraf, et ekstremt vildt-rigt land – Faktisk ligger det på tredjepladsen over lande med flest vildtarter, kun overgået af Indonesien og Amazonas. På listen over antal jagtbare vildt arter, ligger landet nummer et! I Eastern Cape provinsen, hvor den primære del af vores jagt bliver foretaget, findes der ikke mindre end 6 forskellige biotoper og som følge heraf, den absolutte største artsrigdom og tætteste vildtbestand i det sydlige Sydafrika.

Jagtrejser til udlandet har i stigende grad og i mange tilfælde, vist sig at ende op i en dyr affære for den almene danske jæger. Jagt i Sydafrika er anderledes og landet må betragtes som verdens billigste jagt destination. Af samme årsag er landet også det ubestridt mest besøgte jagtland af alle. I Sydafrika kan man være sikker på unikke jagt oplevelser og man får efter vores mening, meget mere valuta for pengene, end i øvrige jagtlande. Det smukke og varierede landskab, samt de utrolig stærke og arts rige vildtbestande, gør det til en spændende og udfordrende jagt destination for nye, såvel som erfarne jægere.

 

JAGTEN HOS OS:
Som nogle af de få udbydere, råder vi over hele 12.000 hektar lige uden for døren, eftersom vores smukke lodge ligger placeret lige i midten af jagtområdet. Derudover har vi adgang til yderligere 200.000 hektar af nærliggende nabo koncessioner – Alle områder byder på utroligt spændende og vekslende terræn, med alt fra høje bjerge og dybe dale, til kuperet og fladt lavland, med en variation af åbne sletter og tæt bevoksning. Du sparer altså lange køreture hver dag mellem diverse koncessioner. Få andre steder i Afrika kan tilbyde et så vekslende terræn, med så mange forskellige biotoper og terrænmæssigt vil du opleve alt fra det flade og åbne landskab, til kuperet og bjergrigt vildnis. Læs mere her

Det vekslende terræn og de mange biotoper, giver vildtet optimale muligheder for tilpasse sig deres naturlige omgivelser og som følge heraf, vil du opleve usædvanligt vildt og artsrige landskaber.

Foruden fuglevildt, tilbyder vi jagt på over 40 jagtbare arter. Dette giver dig ikke blot chancen for en alsidig jagtoplevelse, men også muligheden for at tilpasse din rejse efter eget ønske og budget.

Trofæpriserne er de samme, hvad enten der nedlægges et regulært, eller rekord stort medalje-trofæ og man kender dermed prisen på trofæet, inden skuddet afgives. Man kan derfor nemmere lægge et budget inden afrejse og ikke mindst undgå ubehagelige overraskelser, hvis trofæet skulle vise sig at være større end først antaget. Grundet at du med os er i direkte kontakt med jagtstedet, undgår du det fordyrende rejsebureau-mellemled og opnår dermed meget mere jagtrejse for pengene.

Sydafrika og Eastern Cape byder derudover på spektakulær natur, behagelig jagt klima, samt venlige og imødekommende mennesker.

 

TROFÆJAGT
Trofæjagt er den ultimative jagt – jagten på det gamle og kloge handyr. Ved at fjerne det ofte “udtjente” dyr, som ikke længere bidrager til avlen og gøre plads til nye, hjælper man samtidig med at bevare en sund vildtbestand. I mange tilfælde er det gamle dyr også blevet udstødt fra flokken og er tæt på enden af sit naturlige liv.
Læs mere her


Det er i dag af saglige vildtbiologiske autoriteter verden over fastslået, at kontrolleret trofæjagt er en af de mest beskyttende, bevarende og bæredygtige udnyttelser af naturlige vildtbestande. Tidligere tiders usaglige og misforståede modstand mod trofæjagt er lykkeligvis forkastet af mange af nutidens dygtigste vildtbiologer. De økonomiske midler, genereret ved trofæjagt, sikrer pleje af den øvrige vildtbestand og betyder dermed beskyttelse, bevaring og ofte forøgelse af de nuværende bestande. Trofæjagt er derfor gavnligt for jægeren, men samtidig og i endnu højere grad for vildtet, naturen og det lokale samfund.

 

REGULERING / SELEKTIONSJAGT
Regulerings jagt er en naturlig nødvendighed i Sydafrika og en del af landets omfattende og succesrige vildtforvaltning. Hvis du ikke har interesse i regulær trofæjagt og medaljer, så er regulering/selektions jagt den perfekte løsning, da du hermed får mere jagt for pengene pga de lavere priser på vildtet.
Læs mere her

Jagten foretages som drivjagt eller pürsch afhængigt af situationen og det pågældende regulerings behov. På regulering/selektions jagt nedlægges der typisk kun “non-trophy” – Dvs. afskudsdyr med små, abnorme, eller knækkede horn/stødtænder. Når hundyrene er drægtige eller går med lam, reguleres handyrene, hvilke altid er “trofæbærende”. I visse perioder af sæsonen kan der også være behov for regulering af hundyr, hvilke hos nogle af arterne også er “trofæbærende” (f.eks. Blesbuck, Springbuck, Wildebeest og Vortesvin). Hundyr af arterne Impala og Kudu m.fl. er ikke “trofæbærende”.

 

 

 

 

.