Rejseinformation

VALUTA OG KONTANTER:

Den lokale valuta er Rand (ZAR). 1 Rand svarer ca. til 0,5 DKK. Hvis du veksler til Rand hjemmefra, må du max. indføre 25.000 Rand (hvis du medbringer anden valuta, må du max indføre det som tilsvarer $10.000 USD).
I Sydafrika kan du hæve Rand i vekselautomaterne, som normalt tager både Visa og Mastercard. Langt de fleste steder kan du betale med kreditkort, hvilket også gør sig gældende på lodgen. Dog er det en god idé at have lidt kontanter til betaling af drikkepenge og lignende. På lodgen modtager vi både Sydafrikanske Rand (ZAR), Amerikanske Dollars (USD) i kontanter. Betaling med USD pålægges et vekselgebyr på 3% (Sydafrikanske Rand er uden gebyr)

 

BETALING AF OPHOLD (VIGTIG INFO !!)

Du kan benytte følgende betalingsmidler på lodgen:

Kreditkort – VISA & Mastercard (kort gebyr på 3 % pålægges)
VI BEDER DIG VENLIGST MEDBRINGE BÅDE VISA OG MASTERCARD! (beløbs/kredit grænsen for betalinger i udlandet med almen Visa kort er kun 20-25.000 kr. pr. løbende 30 dage. Mastercard er der typisk højere kredit på, men vi beder dig venligst sørge for at din bank hæver denne grænse, således du kan trække det forventede beløb som betaling for din safari (sørg for at hæve grænsen til mere end forventet forbrug er, for en sikkerheds skyld). Som du vil kunne læse nedenfor, så det vigtigt at bemærke at du IKKE kan betale vha bankoverførsel. 

Kontanter – Der modtages KUN Sydafrikanske Rand (ZAR).

Bankoverførsel – Bankoverførelse godkendes KUN hvis betaling er os i hænde INDEN afrejse fra Sydafrika.
NB: Eftersom betaling på denne måde typisk tager 3-4 bankdage, så er dette IKKE en mulighed som endelig betalingsmiddel. Det er ej heller fysisk muligt, da dette i dag kræver sms bekræftigelses kode, og vi har ingen mobil/tele-dækning på lodgen! Hvis du dog gerne vil spare lidt på kortgebyret (ved større betalinger), så foreslår vi at du overfører et aftalt beløb inden rejsen hjemme fra – Vi kan dermed bekræfte modtagelsen inden din afrejse fra Sydafrika og endelig afregning kan så foretages med kreditkort eller kontanter.  

 

INDEMNITY FORM

Rejsedeltagere er forpligtet til at acceptere og underskrive en “Indemnity form” (formular vedr. erstatningspligt ved evt. skader) ved ankomsten til lodgen. Hvis kunden ikke underskriver denne formular, er personalet forpligtet til ikke at måtte sende kunden på udflugter og jagt ifølge Sydafrikansk lov vedrørende erstatningsforpligtelser. Derfor anbefaler vi alle vores gæster en personlig rejseforsikring (se nedenfor).

 

FORSIKRING:

Vi anbefaler at du tegner en rejseforsikring som dækker udøvelse af jagt udenfor Europa – Det gule Sygesikringskort dækker ikke rejser udenfor Europa. Det samme gælder for dit jagttegn. Det er derfor anbefalet at du tegner en forsikring som dækker din jagtrejse udenfor Europa. Vi henviser til det anerkendte Global Rescue, som tilbyder særlige rejseforsikringer og nødhjælpsplaner i alle former og i hele verden. Medlemsskab hos Global Rescue koster fra $119 (ca. 780 kr.) og inkluderer bl.a. følgende:

 • 24-timers medicinsk rådgivning fra paramedicinere og interne læger
 • Specialister på Johns Hopkins Medicine tilgængelige døgnet rundt
 • Evakuering fra stedet hvor sygdom eller tilskadekomst er sket
 • Evakueringstjenester op til 3.250.000 kr.
 • Transport til sygehus af eget valg i hjemland
 • Globalt netværk af medicinske centre med særlig ekspertise
 • Udsendelse af medicin og sikkerhedsteams

NOTE: Gouda forsikring tilbyder almene rejseforsikringer til alle lande i verden

 

VISA:

Skandinaviske statsborgere kan frit opholde sig i Sydafrika i 90 dage uden visa. Andre statsborgere kan finde information HER

 

VIGTIG FLYREJSE INFO:

 • Det er IKKE muligt at tjekke baggage ind hele vejen fra Danmark til Port Elizabeth (dvs baggagen tages af flyet i Johannesburg hvor du normalt mellemlander). HUSK derfor at opsamle din baggage ved ankomst til Johannesburg (efter du har passeret paskontrollen) og ind-tjek igen baggagen på indenrigsflyvningen mod Port Elizabeth (din slut destination)
 • Vi anbefaler at du sørger for minimum 2 timers transfer på mellemlandinger (dog minimum 3 timer i Johannesburg)
 • Tjek at navn på dit rejsebevis og flybillet er NØJAGTIG som opført i dit pas
 • Passet skal have gyldighed minimum 90 dage efter hjemrejsen fra Sydafrika
 • Passet skal have mindst 2 blanke sider, overfor hinanden ved indrejsen til Sydafrika
 • Skandinaviske (og de fleste EU statsborgere) behøver IKKE visum for at rejse til Sydafrika. Ved indrejsen, får du et stempel med et 3 måneders turistvisum i dit pas
 • Skal du rejse videre til andre lande (f.eks. Zimbabwe) så tjek de aktuelle indrejseregler og anbefalede vaccinationer
 • Vægtbegrænsninger for baggage afhænger af flyselskabet. Normalt er begrænsningen 20-25 kg, plus håndbagage (5-10 kg), men det anbefales naturligvis at tjekke dette på flyselskabets egen hjemmeside

REJSETØJ:

 • Almindelig afslappet tøj.
 • Lidt let overtøj i håndbagagen (aircondition i flyet kan føles som træk).
 • Overvej at benytte støtte-strømper under flyrejsen

 

JAGTTØJ OG UDSTYR:

Se vores Pakkeliste

 

MEDBRING EGNE VÅBEN TIL/FRA SYDAFRIKA

Ønsker du at medbringe egen våben og ammunition, så se vores trin-for-trin guide ved at klikke HER

 

DRIKKEPENGE:

I modsætning til vores kultur i Danmark og Skandinavien, er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen og en vigtig del af de ansattes daglige økonomi. Din jagtguide og tracker arbejder dagligt meget hårdt for at levere en unik oplevelse og give dig de trofæer som er på din ønskeliste – bl.a. i forhåbning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt kontante drikkepenge når den sidste jagtdag er overstået.

Modsat tjenere i skandinavien, som ofte får 10-15% af salget i drikkepenge, så arbejder en professionel jæger og hans tracker både længere og hårdere for en mindre løn. De er begge meget afhængige af den “lille ekstra” betaling for deres hårde arbejde – Den professionelle jæger har mange personlige udgifter som guide, bl.a. forsikring på bil, brændstof, dækslid og vedligehold samt aflønning af hans personlig ansatte tracker. Trackere og øvrig personale er ligeså meget afhængige af deres drikkepenge, så de kan købe tøj til deres børn og holde trit med de mange daglige udgifter som deres månedsløn desværre ikke dækker.

-Det er selvfølgelig din beslutning om du vil honorere de ansattes indsats og i så fald, hvilket beløb du vil honorere med – Som guideline er det kotyme at man efter en 5-7 dages safari giver følgende:

  • Professionel jæger (PH): 500 – 1.000 rand pr. jagtdag
  • Tracker: 1.200 rand i alt
  • Kok: 1.500 rand
  • Rengørings kone/køkken-medhjælper : 1.000 rand i alt

VACCINATIONER:

Statens Seruminstitut anbefaler som standard:

– Hepatitis A (smitsom leverbetændelse type A)*

– Difteri & tetanus (stivkrampe)*

*Hepatitis A vaccinationen yder normalt efter 1. vaccination, beskyttelse i 1 år og efter 2. vaccination beskyttelse i mindst 20 år.

*Stivkrampe vaccinationen er gældende i 10 år.

For yderligere oplysninger, henviser vi til www.vaccinationer.dk. BEMÆRK: Eastern Cape er i MALARIA-FRIT.