Rejseinformation

KAN JEG REJSE TIL SYDAFRIKA UNDER CORONA?

P.t. er udenlands rejser, mange steder, begrænset med diverse test-krav og lignende, men rejser til bl.a. Sydafrika er altså langt fra umulige, blot man følger de få krav som stilles af myndighederne. Sydafrikas grænser er vel og mærke også efter landets Corona nedlukning i April 2020, 100% åbne for alle turister. Indtil man som dansker er vaccineret og dermed kan benytte Corona/vaccine-pas, eller Sydafrikas vaccine distribuering for alvor er kommet igang, vil der dog fortsat være visse restriktioner som der skal tages hensyn til. Det vil i øjeblikket sige at du udover at bære maske i lufthavnen og i flyet, skal medbringe en negativ Corona PCR-test, som er foretaget højest 72 timer før afrejse fra Danmark. Testsvaret skal skriftligt medbringes på rejsen og vil give adgang til indrejse i landet. Indenrigs flyvning i Sydafrika kræver ingen test. Yderligere spørgsmål vedrørende Corona kan stilles direkte til os, eller du kan prøve at finde dit svar under siden “Spørgsmål & Svar“.

 

SAFE TRAVEL:
– BOOK OG REJS TRYGT UNDER CORONA

Vi er åbne for jagtgæster og har allerede haft kunder under Corona, vel og mærke uden problemer. Hvis du gerne vil afvente til at du er vaccineret, kan du trygt bestille en fremtidig rejse med Pete Safaris alligevel – Faktisk vil vi anbefale at man booker i god tid, da vi oplever meget stor interesse i øjeblikket. Alle kunder som i perioden 1. Januar – 31. September 2021 booker en fremtidig safari, kan få sit indbetalte depositum (minus bank overførelses gebyr) retur indenfor 14 dage, eller ombooke gebyrfrit til en senere rejse, hvis rejsen ikke kan gennemføres pga rejserestriktioner med tilhørende lovpligtige isolationskrav. Som udgangspunkt vil dette gøre sig gældende under udenrigsministeriets kategorisering af de såkaldte orange / røde rejsedestinationer ifølge sundhedsmyndighederne – Der tages forbehold for evt. små prisstigninger hvis rejsen ombookes til efterfølgende kalenderår.
– Krav om mundbind på offentlige steder såsom lufthavne og butikker, samt Corona/Vaccine pas ved flyrejse kan forekomme i fremtiden og vil ikke danne grundlag for en afbestilling/ombookning af rejse.

 

VALUTA OG KONTANTER:

Den lokale valuta er Rand (ZAR). 1 Rand svarer ca. til 0,5 DKK. Hvis du veksler til Rand hjemmefra, må du max. indføre 25.000 Rand (hvis du medbringer anden valuta, må du max indføre det som tilsvarer $10.000 USD).
I Sydafrika kan du hæve Rand i vekselautomaterne, som normalt tager både Visa og Mastercard. Langt de fleste steder kan du betale med kreditkort, hvilket også gør sig gældende på lodgen. Dog er det en god idé at have lidt kontanter til betaling af drikkepenge og lignende. På lodgen modtager vi både Rand og USD $ i kontanter.

 

INDEMNITY FORM

Rejsedeltagere er forpligtet til at acceptere og underskrive en “Indemnity form” ved ankomsten til lodgen. Hvis kunden ikke underskriver denne formular, er personalet forpligtet til ikke at måtte sende kunden på udflugter og jagt ifølge Sydafrikansk lov vedrørende erstatningsforpligtelser. Derfor anbefaler vi alle vores gæster en personlig rejseforsikring (se nedenfor).

 

FORSIKRING:

Vi anbefaler at du tegner en rejseforsikring som dækker udøvelse af jagt udenfor Europa – Det gule Sygesikringskort dækker ikke rejser udenfor Europa. Det samme gælder for dit jagttegn. Det er derfor vigtigt at du tegner en forsikring som dækker jagt udenfor Europa. Vi henviser til det anerkendte Global Rescue, som tilbyder rejseforsikringer og nødhjælpsplaner i alle former og i hele verden. Medlemsskab hos Global Rescue koster fra $119 (ca. 780 kr.) og inkluderer bl.a. følgende:

 • 24-timers medicinsk rådgivning fra paramedicinere og interne læger
 • Specialister på Johns Hopkins Medicine tilgængelige døgnet rundt
 • Evakuering fra stedet hvor sygdom eller tilskadekomst er sket
 • Evakueringstjenester op til 3.250.000 kr.
 • Transport til sygehus af eget valg i hjemland
 • Globalt netværk af medicinske centre med særlig ekspertise
 • Udsendelse af medicin og sikkerhedsteams

NOTE: Gouda forsikring tilbyder almene rejseforsikringer til alle lande i verden under Corona, uanset om landet er kategoriseret som gul, orange eller rødt. 

 

VISA:

Skandinaviske statsborgere kan frit opholde sig i Sydafrika i 90 dage uden visa. Andre statsborgere kan finde information HER

 

VIGTIG REJSEINFORMATION:

 • Det er IKKE muligt at tjekke baggage ind hele vejen fra Danmark til Port Elizabeth (dvs baggagen tages af flyet i Johannesburg hvor du mellemlander). HUSK derfor at opsamle din baggage ved ankomst til Johannesburg (efter du har passeret paskontrollen) og ind-tjek igen baggagen på indenrigsflyvningen mod Port Elizabeth.
 • Vi anbefaler at du sørger for minimum 2 timers transfer i Europa og minimum 3 timer i Johannesburg
 • Tjek at navn på dit rejsebevis og flybillet er NØJAGTIG som opført i dit pas.
 • Passet skal have gyldighed minimum 90 dage efter hjemrejsen fra Sydafrika.
 • Passet skal have mindst 2 blanke sider, overfor hinanden ved indrejsen til Sydafrika.
 • Skandinaviske (og de fleste EU statsborgere) behøver IKKE visum for at rejse til Sydafrika. Ved indrejsen, får du et stempel med et 3 måneders turistvisum i dit pas.
 • Skal du rejse videre til andre lande (f.eks. Zimbabwe) så tjek de aktuelle indrejseregler og anbefalede vaccinationer.
 • Nye regler for indrejse i Sydafrika med mindreårige, trådte i kraft den 1. juni 2015. Det betyder, at børn (under 18 år), bl.a. skal medbringe deres fødselsattest (på engelsk). Rejser barnet kun med den ene, eller uden begge forældre, kræves der også dennes/disses skriftlige samtykke til rejsen, vha en udfyldt “Parental Consent Form”. Læs mere nedenfor under “Rejse med børn under 18 år”.
 • Hvis du er minimum 21 år, kan du medbringe dit eget våben til Sydafrika. HUSK at medbringe våbentilladelse, EU våben-pas og invitationsbrev på rejsen. Tjek at din våbentilladelse og dit våben-pas er gyldig i mindst 1 måned efter hjemrejsen fra Sydafrika. Læs meget mere og se vores store guide til medbringning af våben ved at klikke på følgende link: Medbring våben til Sydafrika
 • Vægtbegrænsninger for baggage afhænger af flyselskabet. Normalt er begrænsningen 20-25 kg, plus håndbagage (5-10 kg), men det anbefales naturligvis at tjekke flyselskabets hjemmeside.
 • Bemærk at våben tæller som et ekstra stykke baggage og at der derfor kan forekomme ekstra gebyrer.

 

REJSE MED BØRN UNDER 18 ÅR

Fra og med den 1. juni 2015 skal alle mindreårige (børn og unge under 18 år) medbringe (foruden et pas) et såkaldt ”birth certificate”. Det vil sige en fødselsattest/dåbsattest på engelsk*, som viser, hvem forældrene er. Alle rejsende, der endnu ikke er fyldt 18 år, skal således fremvise et certifikat, selv når de rejser i selskab med deres forældre.

* Dåbsattesten skal være i original udgave (ikke foto-kopi eller digital udgave) og påvise slægtskabet på engelsk, være stemplet og underskrevet af Borgerservicekontoret. Attesten kan du bestille på borger.dk eller ved at besøge dit lokale Borgerservicekontor.

Hvis barnet kun rejser med en forælder, skal barnet ud over fødselsattest også kunne fremvise:
1. Skriftlig tilladelse fra den anden forældremyndighedsindehaver om, at barnet må rejse til og fra Sydafrika vha en såkaldt “Parental Consent” formular. Denne kan downloades hos de Sydafrikanske myndigheder HER
2. Hvis den person der rejser med barnet, alene har forældremyndigheden, skal dette kunne bevises med en domstolsbeslutning.
3. Hvor det er relevant en dødsattest (hvis forælder/forældremyndighedsindehaver er gået bort).

Hvis barnet rejser alene eller med anden voksen end forældremyndighedsindehaveren, stilles der yderligere krav til dokumentation. Læs mere om dette og download den nødvendige dokumentation HER.

 

Derudover er det vigtigt at dit pas og øvrige rejsedokumenter er i orden før indrejse. Pete Safaris bestræber sig på at holde alle regler opdateret her på hjemmesiden, men det er dit eget ansvar at sikre du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne, og det er dem der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det at du kontakter den Sydafrikanske ambassade i Danmark (København) eller hjemland, for at sikre at du opfylder alle regler, eller har spørgsmål af nogen art vedrørende rejse med børn.

 

REJSETØJ:

 • Almindelig afslappet tøj.
 • Lidt let overtøj i håndbagagen (aircondition i flyet kan føles som træk).
 • Overvej at benytte støtte-strømper under flyrejsen.

 

JAGTTØJ OG UDSTYR:

Se vores Pakkeliste

 

MEDBRING VÅBEN TIL/FRA SYDAFRIKA

Ønsker du at medbringe egen våben og ammunition, så se vores trin-for-trin guide ved at klikke HER

 

DRIKKEPENGE:

I modsætning til vores kultur i Danmark og Skandinavien, er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen og en vigtig del af de ansattes daglige økonomi. Din jagtguide og tracker arbejder dagligt meget hårdt for at levere en unik oplevelse og give dig de trofæer som er på din ønskeliste – bl.a. i forhåbning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt kontante drikkepenge når den sidste jagtdag er overstået.

Modsat tjenere i skandinavien, som ofte får 10-15% af salget i drikkepenge, så arbejder en professionel jæger og hans tracker både længere og hårdere for en mindre løn. De er begge meget afhængige af den “lille ekstra” betaling for deres hårde arbejde – Den professionelle jæger har mange personlige udgifter som guide, bl.a. forsikring på bil, brændstof, dækslid, samt aflønning af hans egen tracker. Trackere og øvrig personale er ligeså afhængige af deres drikkepenge, så de kan købe tøj til deres børn og holde trit med de mange daglige udgifter som deres månedsløn ikke dækker.

-Det er selvfølgelig din beslutning om du vil honorere de ansattes indsats og i så fald, hvilket beløb du vil honorere med – Som guideline er det kotyme at man efter en 5-7 dages safari giver følgende:

 • Professionel jæger (PH): 650 – 1.000 Rand pr. jagtdag
 • Tracker: 1.300 Rand for et komplet ophold
 • Øvrig køkken og rengøringspersonale: 1.000 Rand for et komplet ophold

 

VACCINATIONER:

Statens Seruminstitut anbefaler som standard:

– Hepatitis A (smitsom leverbetændelse type A)*

– Difteri & tetanus (stivkrampe)*

*Hepatitis A vaccinationen yder normalt efter 1. vaccination, beskyttelse i 1 år og efter 2. vaccination beskyttelse i mindst 20 år.

*Stivkrampe vaccinationen er gældende i 10 år.

For yderligere oplysninger, henviser vi til www.vaccinationer.dk. BEMÆRK: Vores jagt områder i Eastern Cape er i MALARIAFRIE.