Fotosafari og Udflugter

Ønsker du et afbræk fra jagten, eller kunne du tænke dig at kombinere rejsen med

aktiviteter og udflugter for dig og din familie?

Sydafrika byder på et hav af muligheder for alle tilrejsende. Landet er betagende smukt og formentlig det bedste sted i verden, hvis man ønsker at kombinere jagt og seværdigheder.

Gør jagtrejsen til noget helt særligt, med en blandet cocktail af oplevelser, heriblandt alt fra fotosafari, sightseeing og vandreture, – til shopping, golf, fiskeri og ekstrem sport. Besøg de sydlige provinsers vin-distrikter, kom ud og oplev hvaler, delfiner og pingviner, eller dyk med hvidhajer i bur – Mulighederne er ikke mindre end uendelige og kun fantasien sætter grænsen.

Som gæst hos os, kan du med fordel benytte dig af vores udvalgte udflugter. Studér de individuelle udflugter og priser nedenfor på siden;

 

 

Addo Elephant Park 

Privat game drive gennem Sydafrikas tredje største national park. Se hundredevis af elefanter boltre sig i dette enorme natur reservat og oplev et hav af de andre afrikanske vildt arter, bl.a. det fredet sorte næsehorn og resten af The Big Five (Bøffel, Elefant, Løve, Leopard).

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Addo Elephant Park huser med sine 180.000 ha., verdens største population af elefanter og fuglearten suler.

Parken blev etableret i 1931 for at bevare de sidste 16 elefanter som var i området. I dag huser dette fint-tunede økosystem og gigantiske natur-reservat over 600 elefanter og stort set alle levende afrikanske vildt arter, inklusiv The Big Five.

Kom med os på en privat køretur gennem dette enorme natur-reservat og få muligheden for (udover elefanter) at opleve løver, leoparder, hyæner, sorte næsehorn, bøfler, zebraer, alle de gængse antiloper såsom Kudu, Eland, Hartebeest og over 880 fuglearter. Helt eksklusivt, er Addo Parken også hjem for den omtalte Dung Beetle, som spiller en meget vigtig rolle i hele økosystemet.

Midt på dagen, så holder vi pause i reservatets sikre indhegning, hvor vi griller go mad over åben ild og nyder hinandens selskab.

Når dagen er omme eller når det passer dig, vender vi atter tilbage til lodgen hvor aftensmaden og hygge omkring bålet venter.

Addo Elephant Park er et “must see” hvis du kommer til Sydafrika! – Egnet for både børn og voksne.

Pris inkluderer transport, guide, drikkevarer, madpakker og snacks til dagen. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 950 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 1.350 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.650 pr. person
PRIS (1 person) = dkk 2.250

*Børn under 12 år ⇒ Pris på forespørgsel 

*KOMBINERER TUREN MED 1 TIMES ATV KØRSEL ELLER 2 TIMERS HESTERYG SAFARI FOR KUN 500 KR. EKSTRA (læs mere nedenfor)

ATV kørsel

Leder du efter noget lidt mere eventyrlystigt at gøre på din safari? Oplev spektakulær natur på elektroniske ATV´er (4-hjulet crossere), med alt fra vildnis områder og den storslåede Sundays River flod til de smukke citrusplantager, mens du følger de oprindelige gamle stier fra pionerernes tid.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

For dig som er lidt eventyrlysten, kan du prøve at køre ATV gennem det smukke landskab og se nogle af regionens mest spektakulære landskaber. Tag en ven eller familie-medlem med som passager. Du/I passerer The Sundays River floden og kører gennem smukke frugtplantager. Sammen med dine medkørere, følger I stierne som de oprindelige indbyggere i gjorde i fortiden.

Inden turen starter, vil de erfarne guider naturligvis instruere brugen af ATV´erne og informere om diverse sikkerheds hensyn og udstyr. Der vil også være tid til trænings kørsel inden turen begynder. Ingen tidligere erfaring er nødvendigt.

Turen varer 1 time + transport.

Prisen inkluderer guide, vand / juice, sikkerhedsudstyr og al transport til/fra ATV lokationen. Barn under 16 år er ikke tilladt som fører, men kan sidde bagpå som passager*.

PRIS (4 personer) = dkk 650 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 750 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.100 pr. person

*Børn under 16 år = dkk 300 kr. pr. person (ikke tilladt som fører, men kan sidde bagpå som passager)

*PRIS KUN 500 KR. HVIS DU KOMBINERER TUREN MED ADDO ELEPHANT PARK ELLER HESTERYG SAFARI! (læs mere ovenfor) 

Kano Safari på Sundays River

Udforsk den smukke del af landet fra en kano – En ideel familie udflugt. Se vildt og fugle på flodbredderne, mens du glider ned mellem nogle af de mest naturskønne dele af Sundays River i en specialdesignet, komfortabel og ultra stabil kano (ingen kano eller sejle erfaring nødvendigt).

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Denne populære guidede kano-safari tilbyder nogle af de bedste chancer for at spotte fugle i Eastern Cape provinsen – Oplev et utal af vadefugle, 7 forskellige Kingfisher arter (isfugle) og tilfældige observationer af den sky afrikanske fiskeørn, Cape Otter (Odder) og storslåede Goliath Heron (Hejre fugl).

Medbring hat, solbriller, kamera og kikkert, hvis du har dem. Turen varer 3 timer + transport frem/tilbage til floden.

Prisen inkluderer guide, vand og snacks, redningsveste / sikkerhedsudstyr og alt transport til/fra lokation.

PRIS (4 personer) = dkk 750 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 850 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.200 pr. person

Graaf Reinet og Valley of Desolation

Vi besøger Sydafrikas tredje ældste by ”Graaf Reinet” og vores konservator “Karoo Taxidermy”. Vi afslutter dagen i udkanten af byen, som ligger placeret midt i Camdeboo National Park, hvorfra du kan opleve solnedgangen fra det betagende og smukke Valley of Desolation.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Graaf Reinet ligger for foden af Sneeuberg bjergene, omringet af den 19.400 ha. store Camdeboo National Park, som blev etableret i 2005. Den charmerende by er en del af en historisk arv med næsten 200 nationale monumenter og en hel gade med restaureret slavehytter, stående som et monument på en gammel tid, men bevarer samtidig sin 19. århundrede atmosfære og gammeldags charme, hvilket gør den til en særligt fascinerende og interessant destination at besøge.
Grib muligheden for et spændende og inspirerende besøg hos Karoo Taxidermy (vores anvendte konservator) og få en guided tur rundt på deres enorme facilitet, der anses som verdens største konservatorvirksomhed. Her vil du få et unikt indblik i hvordan man bearbejder og monterer vildt trofæer og du kan med fordel, samtidig samle inspiration til hvordan du ønsker at montere dine egne trofæer. Få evt. en sludder med deres quality manager (Jason), hvis du har særlige ønsker til dine trofæer som du gerne vil have en snak om.

Nyd evt. senere en let middag på en af de hyggelige restauranter i byen og prøv evt. det berømte Karoo lammekød.

Derefter kører vi typisk cirka 14 km. udenfor byen, til Parkens mest berømte område: Valley of Desolation.
Dette er et fortryllende sted som indeholder karakteristiske lodrette klippeformationer, dannet for over 100 millioner år siden af vulkansk aktivitet og som rækker 90-120 meter op over parken niveau.
Nær toppen stopper vi bilen og følger til fods den smukke sti et par hundrede meter længere op, indtil vi når til udkigspunktet over dem alle. Her lader vi tiden gå i stå, imens udsigten over Graff Reinet og den store Karoo slette nydes i stilhed.
På turen gennem parken er der mulighed for at se et kæmpe udvalg af vildtarter, såsom springbuck, giraf, bjerg-zebra, red hartebeest, gemsbuck, steenbuck, blesbuck, black wildebeest (gnu), kudu m.fl. Derudover indeholder området og parken over 330 plantesorter og 220 fuglearter, bl.a. den store “Black Eagle” som man ofte kan observere på tæt hold.

Pris inkluderer transport, guide og drikkevarer i bilen. Personlige udgifter til shopping, cafe og restaurant besøg er ikke inkluderet i prisen. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 850 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 950 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.250 pr. person
PRIS (1 person) = dkk 1.925

*Børn under 12 år ⇒ Pris på forespørgsel 

Jeffrey´s Bay

Geffrey´s Bay er verdenskendt blandt surfere og byder på smukke strande og kystlinjer. Du vil opleve en særlig god stemning og mht. oplevelser og seværdigheder, er det kun fantasien som sætter grænser her! Rid på heste langs stranden, eller slap af og svøm i det Indiske Ocean. Nyd lyden af det brusende hav og slap af i dejlige omgivelser. Er du til fisk/skaldyr, så er dette formentligt et af de bedste steder at spise i det sydlige Afrika! Læs mere om denne tur under billederne.

 

LÆS MERE HER

Geffrey´s Bay er bestemt værd at besøge – især hvis du kan lide sol, hav og sommerhus stemning. Man skal heller ikke forglemme at stedet er et surfer paradis, som sammen med feriegæsterne giver området et frisk pust af glade mennesker. Oplev smukke boliger lige ved havet, og nyd god mad overalt. Delfiner kan ses sammen med surferne, og hvaler spottes ofte i bugten.

Benyt chancen for en ridetur på stranden, eller led efter smukke skaller som er skyllet i land og findes i tonsvis. Står du normalt på ski eller snowboard, eller kunne du bare tænke dig at prøve noget sjovt, så er Sandboarding i de store sandsletter også en mulighed.

Overnat evt. til næste morgen på et meget lækkert “self catering” B&B på stranden, med kæmpe terrasse og udsigt til det Indiske Ocean (pris cirka 750 kr. pr. nat).

Prisen inkluderer personlig guide, snacks / vand og alt transport (middage, lokale udflugter eller indkvartering er ikke inkluderet). Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 795 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 895 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.190 pr. person
PRIS (1 person) = dkk 1.950

*Børn under 12 år ⇒ Pris på forespørgsel 

Spa og Wellness

Trænger du til særlig afslappelse og ønsker du en dag væk fra savannen, hvor selvforkælelse og velværd er i højsæde, skal du vælge en tur til det prisvindende og berømte Casa Mia Health Spa.

 

LÆS MERE HER

Oplad batterierne og forkæl dig selv med en af mange mulige behandlinger, på det landlige men ikke desto mindre eksklusive og prisvindende Casa Mia Health Spa.

Casa Mia er beliggende midt i citrusplantagerne, hvor du er garanteret fantastiske og unikke omgivelser fyldt med ro og harmoni. Her har du muligheden for at slappe af i hænderne på en professionel massør eller skønhedsekspert. Casa Mia tilbyder hud og krops behandlinger, såsom svensk massage, aromaterapi massage, Indisk hovedmassage eller Hot Stone massage. Derudover findes der et væld af forskellige behandlinger lige fra manicure og ansigtsbehandlinger til thalossoterapi og partner dobbelmassage.

Du slapper af i de rolige omgivelser i en af de udendørs spa, nyder dine behandlinger og slapper af på terrassen med en hyggelig og sund frokost, inden turen går tilbage til lodgen igen – Måske tager du turen videre til Addo Elephant Park, eller vælger at kombinere dagen med ATV kørsel, kano-sejlads eller ATV kørsel?

Der er mulighed for at vælge mellem forskellige behandlingspakker, som kan sammensættes efter personlige præferencer og til meget fornuftige tillægs-priser mellem blot 10 og 250 kr.

Pris inkluderer chauffør og transport til Spa-stedet. Kontakt os for nærmere info ved. de mange behandlingsmuligheder.

PRIS (4 personer) = dkk 650 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 750 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.100 pr. person
PRIS (1 person) = dkk 1.500 pr. person

Port Elizabeth / Nelson Mandela Bay

Tag et slag golf, gå på shopping eller slap af på stranden. Vi guider dig/jer rundt i byen efter ønske. Tag en snak med vores safari guide og få nogle gode råd – Så tilpasser vi dagen efter dine ønsker.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Port Elizabeth kaldes populært “Den venlige by” og er en af de største havne i Sydafrika. Den ligger 760 km. øst fra Cape Town og byder på mange spændende seværdigheder.

Spadser langs den smukke strandpromenade ved havfronten, slap af på stranden, surf de legendariske bølger i Algoa Bay, besøg The Boardwalk Casino, spil golf, gå på shopping til den store guldmedalje, eller besøg nogle af de mange kulturelle seværdigheder.

Afslut evt. dagen på et af byens mange restauranter – Mulighederne er uendelige og kun fantasien sætter grænsen. Vi planlægger derfor dagen i samråd med dig/jer.

Pris inkluderer guide, transport, drikkevarer og madpakker til turen. Evt. indgangs-gebyr til museums, golfbaner og lignende, personlige udgifter til shopping, spa-oplevelser, cafe og restaurant besøg er ikke inkluderet i prisen. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 750 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 950 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.250 pr. person
PRIS (1 person) = dkk 1.995

*Børn under 12 år ⇒ Pris på forespørgsel 

*KOMBINER GRATIS TUREN MED SPA OG WELLNESS (eksklusiv behandling) 

Garden Route Tour – 3 dage

Kom på en uforglemmelig smuk og begivenhedsrig tur langs Sydafrikas østlige kystlinje, også kendt som “The Garden Route”. Denne rute viser med rette, hvorfor det siges at Sydafrika har så meget at byde på! Oplev et væld af naturoplevelser, dyreliv og lokale seværdigheder undervejs. Vi tilpasser turen efter dine ønsker og interesser.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Navnet “The Garden Route” stammer fra de tusindevis af blomster-arter som findes langs ruten på østkysten og betragtes som et “must see” når man besøger Sydafrika.

Vi garanterer en uforglemmelig og oplevelsesrig tur, med betagende natur og flora undervejs, lige fra smukke bjerg-pas, til grønne dale, sprudlende vinmarker, frodige skove og uspolerede kystlinjer.

Besøg de lokale samfund og stop f.eks undervejs i Mossel Bay, Jeffreys Bay, Plettenberg Bay og Knynsa, der tilsammen byder på utrolige natur-scenerier, lækre sandstrande, shopping, hyggelige spisesteder og masser af god mad/vin.

Oplev også Monkeyland, Elephant Sanctuary, Birds of Paradise, Gango Caves og struds farmene omkring Oudtshoorn.

Søger du et adrenalinsus, så kan du også prøve kræfter med verdens højeste bro-bungy-jump ved Bloukrans Bridge eller “cage diving” med hvidhajer.

The Garden Route byder på et hav af oplevelser og seværdigheder – Det hele kan ikke nåes på 3 dage, så turen bliver derfor skræddersyet i samråd med dig/jer.

PRIS ved 4 personer (2 voksne + 2 børn under 18 år) = dkk 4.000 pr. person.
PRIS ved 4 voksne (2 pers.) = dkk 4.995 pr. person.
PRIS ved 2 personer (forhør om pris) 

Turen er en 3 dags udflugt og inkluderer 2 hotel overnatninger på ruten, morgenmad, transport, personlig guide og besøg ved diverse diverse seværdigheder. Evt. indgangsgebyrer til særlige seværdigheder, personlige udgifter til shopping, cafe og restaurant besøg er ikke inkluderet i prisen. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer. Ved flere end 4 personer, tilføres pris for leje-bil. 

Garden Route til Cape Town – 6 dage 

Dette er den helt store pakke – En udvidet udflugt på i alt 6 dage, spækket med oplevelser og indtryk, som på bedste måde repræsenterer Sydafrika – Vi garanterer dit livs oplevelse! Turen køres langs ”The Garden Route” (Sydafrikas berømte østkyst) og ender op i smukke Cape Town. Oplev Elephant Sanctury, Monkey Land, Plettenberg Bay, Knysna, Table Mountain, Alfred & Victoria Waterfront, Kap Det Gode Håb, Simonstown, Boulders Beach, Hout og Camps Bay, Stellenbosch vindistrikterne, Kirtsenbosch botaniske have og meget meget mere. Følgende er et program eksempel (udflugten kan skræddersyes efter ønske):

 

PRIS PÅ EFTERSPØRGSEL

LÆS MERE OM TUREN HER...

Dag 1.

Vi forlader lodgen tidligt om morgenen og starter udflugten langs østkysten. Stop ved Bloukranz Bridge og oplev eller afprøv verdens næsthøjeste bungy-jump (verdens højeste fra bro). Besøg Elephant Sanctuary og kom helt tæt på verdens største landlevende pattedyr. Oplev også Monkey-land, Plettenberg Bay (et af Sydafrika´s surfer steder) og overnat i smukke Knysna. Knysna byder på flot natur rundt om byen og huser nogle af Sydafrikas ældste skove. På marinaen/havfronten kan du shoppe og spise god mad i hyggelige omgivelser.

Efter morgenmad den efterfølgende dag, går turen videre mod Cape Town.

 

Dag 2.

Om formiddagen tager vi kabine-liften op til den verdens berømte Table Mountain, hvor du vil opleve en af de smukkeste udsigter på kloden. At klatre/vandre op langs bjerget er også et alternativ, men kræver en god fysisk form, da dette er ret så udfordrende.

Besøg også Victoria and Alfred Waterfront (den berømte havnefront), hvor du kan shoppe og spise på et væld af fantastiske restauranter. Nyd stemningen, musikken og de venlige mennesker overalt.

 

Dag 3.

Dag 3 tilbringes I Cape Towns peninsul. På denne smukke rute vil vi passere Kap Det Gode håb, Cape Point, Simonstown og Boulders Beach, de berømte Clifton Beaches (klippe-strande), Camps Bay, Hout Bay og hvis ønsket, en kort færge-sejlads for at se sæler.

Indtag frokost ved Boulders Beach, eller den nærliggende Groot Constantia Vin-farm, den ældste vin-farm som blev etableret i 1659. Camps Bay er også utrolig hyggelig og meget smuk. Spis på stranden med udsigt over Table Mountain, som adskiller byen fra Cape Town.

– En smuk og oplevelsesrig dag.

 

Dag 4.

Anvend dag 4 til vin-smagning i de smukke og verdens kendte Stellenbosch, Paarl og Franschoek vin-distrikter. Kombiner vinen med udsøgt cuisine og bliv opslugt af den smukkeste natur i områderne – En afslappende dag, hvor du kan nyde de sydafrikanske vine i de mest fantastiske omgivelser.

 

Dag 5.

Besøg Greenmarket square, hvilket er en åben markedsplads med kunst og lokalt håndværk I alle former. Tag et slag gold på et de mange berømte golfbaner eller besøge Robben Island hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Gense Victoria & Alfred Waterfront eller prøv rundflyvning i stor jet-helicopter.

Kirstenbosch botaniske have er også et besøg værd. Den er kendt som en de smukkeste botaniske haver i verden og ligger placeret for foden af Table Mountain. Her findes også en restaurant, hvis sulten trænger sig på i løbet af dagen.

 

Dag 6 .

Transport til Port Elizabeth lufthavn eller din slutdestination.

 

PRIS PÅ FORESPØRGSEL – Turen kan skræddersyes efter ønske. Kontakt os for mere information og vi vil med glæde hjælpe dig med at sammensætte den rette udflugt.

Cheetah Farm Tour

Støt bevarelsen af truede dyrearter og oplev samtidig løver, leoparder, hyæner geparder og meget mere HELT tæt på! – En oplevelses og lærerig udflugt.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Cheetah (Gepard) Farmen startede oprindelig som et avls og dyreværns-projekt, da Geparder var (og fortsat er) på listen over truede dyrearter. Siden hen har projektet udviklet sig og farmen huser i dag også løver, leoparder, hyæner, los, afrikansk vild-katte, meerkatte m.m.

Farmen og projektet drives primært af frivillige, så den holdes derfor økonomisk kørende ved hjælp af betalende gæster der finder interesse i at lære om dyrene og se dem på tæt hold. Du kan derfor komme på underholdende rundture med stedets guider, som entusiastisk fortæller alt om dyrene og deres levevis.

Oplev periodisk dyrene blive fodret og de skælvende løve brøl, som kan høres flere kilometer borte.

Til dem som vil HELT tæt på, giver farmens 2 tamme geparder endda mulighed for berøring i en særlig indhegning.

På stedet findes også en lille restaurant og souvenir-butik, hvor du med fordel kan købe diverse ting til små penge.

Rundturen tager cirka 1 time. Da udflugten derfor ikke er en heldags foretagende, kan resten af dagen passende anvendes til afslapning hjemme på lodgen, eller man kan vælge at supplere dagen med endnu en udflugt efter ønske.

Pris inkluderer transport, guide og drikkevarer i bilen. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 500 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 650 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 850 pr. person
PRIS (1 person) = pris på efterspørgsel

*Børn under 12 år – Pris på forespørgsel 

Schotia Game Reserve

Schotia Reservatet er med over 2000 dyrearter, et mekka for dyr og natur interesserede. Kom helt tæt på dyrene i den åbne Land Rover og nyd middagen omkring bålet ved mørkets frembrud.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Schotia Reserve er den ældste privat drevet park i Eastern Cape og ligger tæt på kystbyen Port Elizabeth. Parken er spækket med dyreliv og er hjem for over 2000 dyrearter, herunder 43 forskellige pattedyr. Schotia Parken var den første i Eastern Cape som husede frit levende løver og det er næsten med garanti, at du vil få disse utrolige dyr at se på tæt hold. Oplev derudover et væld af elefanter, bøfler, næsehorn, flodheste, krokodiller og mange af de forskellige antiloper såsom impala, springbuck, zebra, hartebeest, blesbuck og mange flere.

Dagen starter med en 4 timers game drive gennem parken (middags pause med forfriskninger og toilet-besøg undervejs). Turen bliver kørt i en åben Land Rover og giver derfor unikke muligheder for at komme helt tæt på dyrene.

Efter turen bliver der serveret en lækker middag omkring bålet, også kendt som den traditionelle afrikanske “Boma”.

Senere på aftenen og efter mørkets frembrud, afsluttes dagen med endnu en kort game drive, med mulighed for at se de aktive nattedyr, heriblandt løverne som oftest jager og spiser om natten.

Pris inkluderer guide, alt transport og game drives, eftermiddags forfriskning og aftensmad. Pris er baseret på transport til reservatet, med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 1.750 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 1.995 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 2.250 pr. person
PRIS (1 person) = pris på forespørgsel

Børn under 5 år ⇒ Halv pris
Børn 5-12 år ⇒ Forhør om pris  

Dybhavs fiskeri

Kunne du tænke dig at fiske i Sydafrikas mangfoldige og spændende farvand? – Så har du her chancen!

 

LÆS MERE OM TUREN HER

På havet vil minutterne sansynligvis føles som sekunder. Dybvands fiskeri ér nemlig spændende og skal nok få ens adrenalin og arme til at pumpe! Under fiskeriet kan man tilmed nyde synet af tilstedeværende hvaler, delfiner m.m.

Der er mulighed for at fange et væld af fiske arter, heriblandt Yellow tail, Garrick (Laks), Shad, Lille Eastern Tuna (tunfisk), Sarda, Torsk, Rød og Sort Steenbras, Rød Snapper, Rød Roman, Carpenter og mange forskellige haj-arter (alle hajer bliver gen-udsat).

Inkluderer transport til/fra kysten, personlig guide, drikkevarer (vand 0g soft drinks), madpakker, skipper og matros, fiskestænger, madding og øvrig udstyr. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 1.450 pr. person 
PRIS (3 personer) = dkk 1.950 pr. person 
PRIS (2 personer) = dkk 2.950 pr. person 
PRIS (1 person) = dkk 3.995 

Hval / delfin & pingvin Cruise

Kom på en spændende og oplevelsesrig sejllads i Algoa Bay -en mildest talt uforglemmelig oplevelse, hvor du kan nyde synet af de forskellige hval og delfin-arter, samt den afrikanske pingvin.

Sydlig rethval   

LÆS MERE OM TUREN HER

– Efter morgenmaden på lodgen, transporterer vi jer til Algoa Bay Yacht Club i Port Elizabeths havn. Her bliver I mødt af personalet på båden kl. 08:30.

– Umiddelbart efter er der afgang og efter en grundig sikkerhedsdemonstration, starter vi turen med en rundfart i inderhavnen, hvorefter vi drager ud på havet. Sejladsen går rundt i Algoa Bugten, hvor man typisk spotter hvaler og delfiner. Der stoppes bl.a. også ved St. Croix og Brenton øen som huser afrikanske pingviner og andre arter (læs mere nedenfor).

– Turen vender tilbage ved 12-tiden.

– Der serveres lettere forfriskninger og snacks i løbet af sejladset og der er efterfølgende mulighed for at få frokost på sejlklubben.

– Efter endt program, kører vi tilbage til lodgen, hvor der er mulighed for at slappe af, eller man kan efter aftale supplere med en anden udflugt, f.eks. et rundtur i Port Elizabeth by.

I Sydafrika begynder hval sæsonen i juni, hvor pukkelhvalerne bevæger sig op langs kysten, mod deres yngle steder. Pukkelhvaler kan ses i Algoa bugten mellem juni og begyndelsen af januar, med højsæson i juli / august og igen i november / december, når de drager ud på deres hjemrejse, med kalve på slæb. Sydlige rethvaler kan ses fra juli til oktober, når de kommer ind i bugten for give fødsel. Sydlige rethvaler ses normalt meget tæt på kysten og ofte i nærheden af havnen. De er den hyppigst forekommende hval-art langs den sydafrikanske kyst.

Flaskenæset definer (øresvin) er den hyppigst forekommende delfin-art i bugten og kan blive spottet hele året rundt, i grupper fra 10 til 400. Disse legesyge delfiner, findes for det meste i lavvandet farvande, enten nær strandene, eller omkring St. Croix Island og har tendens til at komme helt op til båden og svømme langs stævnens bølger. Almindelige delfiner er også et spektakulært syn, da de ses i grupper på 1000-2000, hvor de sammen svømmer op til fantastiske hastigheder (ca. 60 km/t). Disse delfiner er ofte spottet fra januar til juni, når de følger store stimer af fisk, som bevæger sig på tværs af bugten. Humpback delfiner ses også i Algoa bugten og forekommer normalt i langt mindre grupper (mellem 1 og 20) og spottes mest almindeligt i sommermånederne.

St. Croix Island er hjemsted for 22.000 ynglepar af afrikanske pingviner (den største avlskoloni som findes i Afrika). Det er her du vil opleve disse komiske fugle. Den afrikanske pingvins avls-sæson når sit højdepunkt mellem marts og maj og her kan du muligvis kan se kyllingerne fra båden. Udover de afrikanske pingviner er både St. Croix og Brenton øen beboet af hvid-brystede skarver og den truede “black oystercatcher”.

Turen foretages af professionelle og indehavere af den eneste, officielt udstedte tilladelse til nærkontakt med hvaler og delfiner i Sydafrika ́s Algoa bugt. Dette giver dem en unik mulighed for at bringe folk helt tæt på disse fantastiske dyr. Tilladelsen giver dem bl.a. mulighed for at nærme sig hvaler indenfor 50 meter (ingen andre kan henvende sig nærmere end 300 meter).

Minimum 2 personer. Inkluderer transport til/fra Port Elizabeth, sejlads, guide, snacks og drikkevarer. Rabat på børn under 12 år: 275 kr. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 1.500 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 1.750 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 1.990 pr. person

Hajbur / Dykning med hvidhajer (April – September)

Hajbur dykning i Port Elizabeth får dit adrenalin til at pumpe og giver dig chancen for at opleve en af naturens mest respekterede rovdyr, den store hvide haj. Denne tur er mere end bare en hajbur dykketur – Udflugten er en alsidig 8 timers tur som dækker hvert hjørne af Algoa Bay.

 

LÆS MERE OM TUREN HER

Vi transporterer dig til Nelson Mandela Bay Yacht Club i Port Elizabeth, hvor du mødes med personalet kl 7:00. Turen starter med 1,5 timers sejlads rundt i Algoa Bay – til Bird Island Group bestående af tre øer: Bird, Stag og Seal Island, som er hjemsted for den største koloni af Cape Gannets i verden og mellem 6000 – 8000 sydafrikanske sæler. Undervejs til Bird Island Group er der mulighed for at se migrationer af Sardiner, som finder sted i april, maj og juni, samt Pukkelhvaler og sydlige Rethvaler som ankommer i juni og juli og opholder sig i området til slut November. I april, maj og juni har gæsterne ombord en god chance for at se langnæset delfiner, sæler, pingviner, Minke of Brydehvaler, samt et større antal maritime fugle arter.

Ved ankomsten til Bird Island vil du deltage i et lærerigt hajbur dyk med den legendariske Hvide Haj – The Great White Shark. Dr. Matt Dicken vil ofte samtidig udføre forskning. Bird Island er det eneste sted i verden, hvor der er indsamlet et datasæt, forinden dykketure som disse startede. Målet for 2019/20 er at fortsætte denne forskning, mens dykning finder sted. En del af denne forskning vil medføre montering af akustiske mærker på ti store hvide hajer, som i fremtiden vil give uvurderlig information om arten. Denne mærkning vil finde sted under nogle af dykkene, så gæsterne kan vidne og være en del af de igangværende forskningsprojekter.

Efter dykket serveres en let frokost inden vi forlader fra Bird Island. Hernæst sejler vi videre for at den spektakulære udsigt over Alexandria´s sand sletter – Et yndlingssted for Flaskenæse Delfiner, som under de rigtige forhold surfer og springer ud af bølgerne lige før de når sandet.

Denne kystnære rute bringer os derefter til sidste stop på turen, St. Croix Island. St Croix Island er hjemsted for den største avlskoloni af afrikanske pingviner med ca. 22000 fugle på øen. På St Croix lærer du mere om dens unikke historie og hvordan forsknings og bevarelsesindsatsen udføres på øen. Ved turens afslutning transporterer vi dig tilbage til lodgen.

Prisen inkluderer komplet udflugt med kaptajn, båd-personale, snacks, drikkevarer og alt transport til/fra Port Elizabeth. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (2 personer) = dkk 5.500 pr. person

*forudsætter passende sejlvejr

“Penguin patrol” – Pingvin udflugt og aktivitets dag for familien

Penguin Patrol er en spændende, aktivitets og lærerig dag for turister og lokale, som bl.a. indeholder:

  • Sejlads til St. Croix Island
  • Frokost i Port Elizabeth, på Chartroom Restaurant
  • Besøg på SAMREC (South African Marine and bird Reabilitation Center)
  • Besøg på Bayworld

St. Croix Island Olieramt pingvin bliver hjulpet på SAMREC Pingviner bliver frigivet

LÆS MERE OM TUREN HER

Turen begynder ved Algoa Bay Yacht Club, i Port Elizabeth havn kl. 08:15, hvor du vil møde personalet bag sejladset.

– Vi starter med en spændende båd sejlads, ud til St Croix Island for at se den største ynglende koloni af afrikanske pingviner i verden. Se disse komiske fugle glide ind og ud af vandet og se dem flyve gennem vandet, mens du iagttager deres utrolige undersøiske evner.

De afrikanske pingviner i Algoa bay har mistet 70% af deres befolkning over 7 år og kunne hurtigt blive uddød uden indgriben. Her har man siden 2008 haft Dr. Lorien Pichegru med til at bidrage med sin vitale forskning og for at hjælpe med at forklare og ikke mindst vende denne tendens. Man vil som gæst blive informeret om pingvinernes befolkningsnedgang, årsagerne, den forskning som udføres, og de måder, hvorpå vi nu forsøger at bevare dem.

I løbet af sejladset er der også en god chance for at se øresvin, almindelige og pukkelrygget delfiner, sydlige rethvaler, pukkelhvaler, Brydes hvaler, Cape pels sæler, hajer og forskellige havfugle.

– Efter sejladset kan man nyde en lækker frokost i Port Elizabeth havn, hvortil man frit kan vælge mellem en vifte af måltider, herunder spektakulære og friske fiske- og skaldyrsretter, serveret på The Chartroom Restaurant 

– Gæsterne vil derefter blive taget til SAMREC (South African Marine and bird Reabilitation Center), som er beliggende i Cape Recife Nature Reserve.

Verdens olieudslip truer ikke blot den afrikanske pingvins befolkning, men også mange andre marine fugle og pattedyr. Reabilitetscentret er med til at redde disse arter. 17% af de afrikanske pingviner ville gå tabt om året, hvis vi ikke havde rehabiliteringscentre som denne, placeret langs den sydafrikanske kyst. Centrets formål er dog ikke bare at redde og rehabilitere, men også at informere og uddanne offentligheden gennem deres forskellige programmer. Gæsterne vil blive taget på en tur rundt i centrum og vil lære om desperate behov for sådanne centre og bevaringen af marine arter, og vil komme til at opleve naturen gennem syn, lyd og berøring. Besøgende kan opleve hospitalet og se de frivillige i aktion, hvor de bidrager til at redde vores miljø, især den truede afrikanske Penguin.

– Tag en pause efter turen på The Flying Penguin Cafe og nyde en forfriskende drik og snack, mens I bliver underholdt af de bosiddende SAMREC pingviner.

– En shuttle bus vil så samle jer op og transportere jer til jeres endelige aktivitet: Bayworld. The Bayworld Museum, Snake Park og Oceanarium er helliget offentlig uddannelse og som tager sigte på at stimulere en større bevidsthed om behovet for bevarelse af vores natur- og kulturarv. I vil som gæster opleve præsantationer for både sæler og pingviner, hvor I vil lære mere om arterne og om de enkelte dyr. De residente sæler og pingviner på Bayworld blev engang reddet, og kan desværre ikke blive frigivet. Heldigvis har Bayworld dog oprettet et program for opdræt af pingviner i fangenskab, som kunne være af afgørende betydning for verdens befolkning, hvis antallet af disse truede fugle fortsætter med at falde.

– Der vil herefter være tid til at nyde den spektakulære marine udstilling i resten af akvariummet, herunder levende skildpadder og forskellige fisk. Gæster er velkomne til at udforske museet, der blander kultur- og naturhistorie.

– Når dagens program omsider er omme, transporteres i atter tilbage til havnen, hvor Two Waters personale står klar til at hente jer.

Pris inkluderer alt transport til/fra Port Elizabeth samt mellem aktiviteter, frokost og eftermiddags snack under turen m.m). Rabat på børn under 12 år: 275 kr. Pris er baseret på transport med køretøj der rummer maksimalt 4 passagerer.

PRIS (4 personer) = dkk 1.775 pr. person
PRIS (3 personer) = dkk 1.995 pr. person
PRIS (2 personer) = dkk 2.275 pr. person
PRIS (1 person) = dkk 3.275

Har du specielle ønsker til andre former for udflugter, ønsker du at sætte dit eget præg på udflugterne, eller har du spørgsmål af nogen art? Så er du altid velkommen til at kontakte os.

KOMPLET SAFARI PAKKE:

7 DAGES OPHOLD / 5 DAGE MED UDLUGTER – ALT INKLUDERET*

  • DAG 1 – Game drive i Addo Elephant Reserve, Sydafrikas tredje største nationalpark – Se Elefanter, Løver, Bøfler og antiloper
LÆS MERE HER

Addo Elephant Park huser med sine 180.000 ha., verdens største population af elefanter og fuglearten suler.
Parken blev etableret i 1931 for at bevare de sidste 16 elefanter som var i området. I dag huser dette fint-tunede økosystem over 550 elefanter og en bred skare af andre vildt arter.
Kom med os på en privat køretur gennem den enorme park og få muligheden for (udover elefanter) at opleve løver, leoparder, hyæner, sorte næsehorn, bøfler, et større udvalg af de gængse antiloper samt over 180 fuglearter. Helt eksklusivt, er Addo Parken også hjem for den omtalte Dung Beetle. Når dagen er omme, vender vi atter tilbage til lodgen hvor middagen venter.
Vi medbringer drikkevarer, madpakker og snacks til dagen.

  • DAG 2 – Valley of Desolation – Besøg byen Graaf Reinet og kom på nem bjergvandring med spektakulære udsigter og naturomgivelser. Se ørne, antiloper og andet vildt.
LÆS MERE HER

Vi starter dagen med at besøge Graaf Reinet. Byen ligger for foden af Sneeuberg bjergene, omringet af den 19.400 ha. store Camdeboo National Park, som blev etableret i 2005 og er en del af det enorme Karoo landskab. Den charmerende og historiske by, byder på et stort udvalg af historiske seværdigheder. Oplev dagligdagen som det var i 1800 tallet ved at besøge det historiske Reinet House, Uquhart House, samt Old Residence og Militær museet. Nyd en let middag på en af de hyggelige restauranter og prøv evt. det berømte Karoo lammekød. Vi kan guide jer rundt i byen, eller I kan vælge at gå på rundt på egen hånd.

Derefter kører vi 14 km. udenfor byen, til Parkens mest berømte område: Valley of Desolation.
Dette er et fortryllende sted som indeholder karakteristiske lodrette klippeformationer, dannet for over 100 millioner år siden som følge af vulkansk aktivitet og som rækker 90-120 meter op over parken niveau.
Kom med os på en nem gåtur på stierne, i de smukke omgivelser og nyd den betagende udsigt over Graff Reinet og den store Karoo slette i baggrunden. Her er der mulighed for at se et kæmpe udvalg af dyrearter, bl.a. springbuck, marekat, abe, giraf, mountain-zebra, red hartebeest, gemsbuck/oryx, steenbok, blesbuck, black wildebeest (gnu), bøffel, kudu og grey duiker. Derudover indeholder området og parken over 330 plantesorter og 220 fuglearter, bl.a. den store “Black Eagle” som man kan være heldige at se på tæt hold.
Vi medbringer drikkevarer, madpakker og snacks til turen. Evt. indgangs-gebyr til museums og lignende, personlige udgifter til shopping, cafe og restaurant besøg er ikke inkluderet i prisen.

  • DAG 3/4 – Asanta Sana Reservatet – Safari til fods hvor du bl.a. oplever elefanter, næsehorn, bøfler, giraffer, bavianer og et vælg af antilope arter.
LÆS MERE HER

Dag 3 og 4 tilbringer vi i Asanta Sana Reservatet. Dette er et betagende område på 15.000 hektar, med et væld af dyre vildt, lige fra aber, antiloper og fuglevildt, til giraffer, elefanter og bøfler. Reservatet er omringet af enorme bjergkæder og det smukke landskab byder på både flat og meget bjergrigt terræn. Dette giver anledning til at tilpasse turene efter din/jeres fysiske form.

For foden af bjergene og midt i området, indlogerer vi os i en af de hyggelige lodges, som vil fungere som base for dagenes udflugterne i landskabet. Indkvarteringen byder på private værelser med eget bad/toilet og der er gode køkkenfaciliteter til både inden og udendørs madlavning.

Hver dag ved solnedgang, samles vi typisk omkring bålet og griller aftensmaden, mens vi hygger og lader dagens indtryk synke ind. Herefter kan man I fælles opholdsrummet, læne sig tilbage i de bløde sofaer og nyde pejsens varme til en aften drink eller lignende.

  • DAG 5 – Besøg ved avlsfarm, afslapning ved poolen og Schotia game drives, med midddag omkring bålet og efterfølgende overnatning.
LÆS MERE HER

Vi starter morgenen med at besøge en avlsfarm med løver, hyæner, leoparder og geparder. Efterfølgende afslapning på lodgen, inden turen når til Shotia Reserve.
Schotia Reserve er den ældste privat drevet park i Eastern Cape og ligger tæt på Port Elizabeth. Parken er spækket med dyreliv og er hjem for over 2000 dyrearter, herunder 43 forskellige pattedyr. Schotia Parken var den første i Eastern Cape som husede frit levende løver og du vil næsten 100% sikkert, få disse utrolige dyr at se på tæt hold.
Eftermiddagen fortsætter med en 4 timers game drive gennem parken (middags pause med forfriskninger og toilet-besøg undervejs). Turen bliver kørt i en åben Land Rover og giver helt unikke oplevelser som man sent vil glemme. Efter turen bliver der serveret en lækker middag omkring bålet, også kendt som den traditionelle afrikanske “Boma”.
Senere på aftenen og efter mørkets frembrud, afslutter dagen med endnu en game drive, med mulighed for at se de aktive nattedyr. Overnat i reservatets hyggelige hytter med dobbelt senge, eget bad/toilet, varmt vand og kaffe/the faciliteter. Som i en ægte afrikansk hytte, er der ingen satelit-TV eller andre moderne gimser. Fald i stedet i søvn til lydene fra parkens mange dyr og grip muligheden for en nat, udenfor den moderne verden.

Næste morgen byder på endnu en game drive med efterfølgende morgenmad og transport til Port Elizabeth lufthavn

ALT INKLUDERET*

Transport til/fra Port Elizabeth lufthavn, ophold med fuld forplejning (øl, vin 0g vand inkluderet), 4X4 bil, professionel safari guide og daglig tøjvask.

INDIVIDUEL PRIS
PR. PERSON :
PRIS FOR GRUPPE (2)
PR. PERSON :
PRIS FOR GRUPPE (3-4)
PR. PERSON :
 Forhør om pris
  • DKK 15.750
  • DKK 14.500

For at booke, opkræves der et depositum på 50% af beløbet, restbeløb betales ved ankomst til lodgen.
Denne pakke tilbydes kun Oktober, November, December, Januar, Februar og Marts.

Har du specielle ønsker til andre former for udflugter, ønsker du at sætte dit eget præg på udflugterne, eller har du spørgsmål af nogen art? Så er du altid velkommen til at kontakte os.

 

FORBEHOLD
Da mange af vores udflugter bookes med, eller arrangeres i samarbejde med eksterne udbydere, tages der venligst forbehold for prisændringer. Læs mere under vores vilkår og betingelser