FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Vi håber at du her vil finde svar på dine spørgsmål – ellers er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os

Hvem er Pete Safaris?
Læs mere om os

Er Pete Safaris et rejsebureau?
Læs mere her

Nej – Pete Safaris er selve outfitteren/udbyderen som håndterer din jagt og ophold i Sydafrika. Vi sælger vores jagtrejser direkte til dig som kunde, og ikke gennem et jagtrejsebureau, agent, sælger eller lignende.

Jeg har fundet en billigere jagtrejse – Hvorfor ikke bare booke denne?
Læs mere her

Vi betvivler ikke, at der findes billigere ture. Men nogle gange er vi lidt i tvivl, om kunden har gjort sig klart hvorfor der er en prisforskel. To kudu-jagter er ikke nødvendigvis sammenlignelige, selvom trofæerne på væggen ligner hinanden til forveksling. Den ene foregår måske på en veldrevet koncession på 15.000 hektar, med indkvartering og forplejning i topklasse, mens den anden finder sted i et mindre hegn på 2 kvadratkilometer, på en kudu som er sat ud til formålet tre dage tidligere, med indkvartering i private gemakker og med pomfritter/pølser som det kulinariske højdepunkt. Skal man sammenligne priser, må man gøre det på produkter som modsvarer hinanden. Æbler og pærer er ikke det samme. Vi lægger ekstremt meget vægt på kvalitet og oplevelser der ikke findes hvor som helst. Det er helheds oplevelsen der tæller og for at denne skal være perfekt, har vi arbejdet hårdt i mange år på at finpudse alle detaljer og hvordan kunden får den ultimative oplevelse. Hvis du læser vores anmeldelser, så vil du også få et indtryk af hvor positivt vores kunder reagerer på vores produkt. Gå til anmeldelser på Trustpilot.dk ved at klikke HER.

Vi sælger jagtoplevelser fra den øverste kvalitetshylde – Vi sælger ikke fra bunden. Det skyldes først og fremmest, at det ikke kan betale sig for os. Vi kan sagtens tilbyde billigere jagt og indkvartering, men det er ikke denne slags resulterende oplevelser vi ønsker at byde vores kunder. Der vil komme alt for mange skuffede jægere hjem fra denne slags rejser. Vores krav til kvaliteten af den jagt vi udbyder, er sjældent opfyldt i discountafdelingen og du kan være helt sikker på, at der desværre er betydeligt større risiko for at noget går skævt på jagtrejser i denne prisklasse.

Hvorfor booke direkte, fremfor via et rejsebureau?
Læs mere her

En bemærkning vi ofte har hørt fra kunder, som er kommet tilbage som stamkunder, efter at have eksperimenteret med jagtrejser fra bureauer er, at det set i bakspejlet oftest har været dyrere og dels at oplevelserne i visse omfang ikke levede op til forventningen. Jagtrejsebureauer lever af at sælge jagtoplevelser med operatører (outfittere/udbydere) i diverse lande. Udover provision, lægger de en nødvendig procentvis fortjeneste oveni operatørernes (outfitternes) priser og sælger dette videre til kunden. Ofte holdes det hemmeligt hvem outfitteren er, da de naturligvis frygter at kunden vil henvende sig direkte til outfitteren for at spare penge. Samtidigt forsøger bureauerne sig med skræmme kampagner i branchen, med det formål at skræmme folk fra at booke direkte med outfittere. De forsøger at tegne et billede af at man nemt risikerer at komme på en uorganiseret rejse og at deres rådgivning som bureau er meget bedre – At man er meget bedre sikret hvis man booker hos et bureau. Hvis man tænker rationelt over dette, vil man hurtigt indse at dette ikke nødvendigvis er sandt:

1. Hvis man gør sit hjemmearbejde godt nok – altså studerer den givne outfitter forud for at man beslutter sig, bl.a. ved hjælp af referencer og anmeldelser, så risikerer du næppe at komme på en uorganiseret rejse. Forklaring: Bureauer sælger til mange destinationer og opretter hele tiden nye. De besøger outfitteren en eller to gange, eller lader deres kunder teste området, hvorefter de så sælger outfitterens produkt. Efter alt at dømme og i de fleste tilfælde, kender de altså ikke detaljeret til alt der vedrører jagten, indkvartering osv. – Kun de ting som de verbalt har fået oplyst af outfitteren. Det er nemt at skrive en masse tekst om en jagtdestination, men passer alt hvad der skrives? Kan man stole på at oplevelserne vil være præcist som beskrevet? Svaret er i langt de fleste tilfælde nej. Derudover, når du kontakter et bureau, vil du ofte opleve at kommunikere med sælgere, som i sagens natur, er gode til at fremstå velvidende om jagt og den givne destinationen, men ofte vil du (forhåbenligt) kunne gennemskue at dette ikke er tilfældet. Langt de fleste jagtrejse-bureau sælgere har aldrig sat deres fødder hos outfitteren som de sælger til og hvis de har, så har det kun været en enkelt gang måske. Hvis du booker direkte med en outfitter, taler du direkte med personerne som kommer til at håndtere din jagt – Altså dem som bureauerne ikke vil have du kontakter direkte…Hvem er bedre kvalificeret til at rådgive om dette? Ja, svaret er naturligvis outfitteren.

2. Bureauerne forsøger også at skræmme folk til ikke at booke direkte med en outfitter, da disse ikke er medlem af Rejsegarantifonden i Danmark. Først og fremmest kan outfittere af gode grunde ikke være medlem af Rejsegarantifonden, da deres forretning ikke er placeret i Danmark. Dernæst er Rejsegarantifonden primært til for at dække en evt. konkurs hos outfitteren. Når man booker gennem et rejsebureau, så betaler man ofte størstedelen (hvis ikke hele jagtrejsen) inden man overhovedet sætter fødderne i Sydafrika. I denne situation, er det naturligvis rart at være dækket. MEN når du booker hos os (outfitteren), kræver vi blot et depositum på et symbolsk beløb (3.500 kr). Vi formoder at de fleste ikke har noget imod at “risikere” et så relativt lille beløb. Vi er tilmed en velsmurt forretning og har overlevet mange globale kriser, herunder Corona pandemien, så vi mener ikke der burde være grund til den mindste bekymring om konkurs.

3. Bureauerne forsøger ydermere at lokke folk med ord som “sikkerhed”, 24-timers nødtelefoner og langt bedre tryghed hvis man booker hos dem. Vi har også nødtelefoner og igen, hvem kan bedre hjælpe dig med at løse et problem i felten – Et bureau i Danmark, 8000 kilometer væk, eller outfitteren som står ved din side og er ansvarlig for din jagt? Ja, igen er svaret: outfitteren.

Overordnet set, forsøger bureauerne at skræmme folk fra at booke direkte med en outfitter – Af gode grunde, de vil i så fald ikke tjene nogle penge! Det er vigtigt at bemærke at outfitteren uanset hvad, vil tjene hans penge. Om folk booker en jagt direkte med ham, eller via et bureau, er ligegyldigt for ham. Vi hos Pete Safaris, har dog besluttet at vi kun vil sælge direkte til kunden, da vi på denne måde selv styrer hvordan vi repræsenteres og hvad der bliver kommunikeret til kunden. Vi kan svare kunden på ALT og give mere kompetent rådgivning, end hvis vi lod et bureau sælge vores produkt. Samtidigt kan vi tilbyde jagten til en skarpere pris, da vi ikke skal betale provision til et bureau.

Betaling af ophold – Hvilke betalingsmidler kan jeg benytte?
Læs mere her

Du kan benytte følgende betalingsmidler på lodgen:

Kreditkort VISA & Mastercard (kort gebyr på 3 % pålægges)
VI BEDER DIG VENLIGST MEDBRINGE BÅDE VISA OG MASTERCARD! (beløbs/kredit grænsen for betalinger i udlandet med almen Visa kort er kun 20-25.000 kr. pr. løbende 30 dage. Mastercard er der typisk højere kredit på, men vi beder dig venligst sørge for at din bank hæver denne grænse, således du kan trække det forventede beløb som betaling for din safari (sørg for at hæve grænsen til mere end forventet forbrug er, for en sikkerheds skyld). Som du vil kunne læse nedenfor, så det vigtigt at bemærke at du IKKE kan betale vha bankoverførsel

Kontanter – Der modtages KUN Sydafrikanske Rand (ZAR). Gebyr på 3 % pålægges ved betaling med kontanter (gælder ikke drikkepenge).

Bankoverførsel – Bankoverførelse godkendes KUN hvis betaling er os i hænde INDEN afrejse fra Sydafrika.
NB: Eftersom betaling på denne måde typisk tager 3-4 bankdage, så er dette IKKE en mulighed som endelig betalingsmiddel. Hvis du dog gerne vil spare lidt på kortgebyret (ved større betalinger), så foreslår vi at du overfører et aftalt beløb inden rejsen hjemme fra – Vi kan dermed bekræfte modtagelsen inden din afrejse fra Sydafrika og endelig afregning kan så foretages med kreditkort eller kontanter.

Hvornår skal jeg betale og opkræves der depositum?
Læs mere her

For at booke dit ophold, opkræves der et depositum på 3.500 kr. pr. person. Efter endt ophold og før hjemrejsen, betales det resterende beløb. Ved storvildts jagt på bøffel, krokodille, flodhest og lignende, tages der forbehold for større depositums.

Må ledsagere (ikke-jægere) deltage i jagten?
Læs mere her

Ledsagere betegnes som medrejsende der ikke skal skyde, men de må naturligvis gerne deltage i jagten. Dermed kan du dele dine oplevelser med f.eks. din kone, børn eller kammerat(er).

Hvorfor skal jeg vælge Pete Safaris?
Læs mere her

Der findes et hav af udbydere i Sydafrika, men det må siges at være afgørende at man vælger den rette, hvor indkvarteringen, omgivelserne, stemningen og ikke mindst jagten går op i en højere enhed. De mindste detaljer kan være med til at gøre din rejse til dit livs eventyr og hos os, får du efter vores mening hele pakken!

I modsætning til manges tro om at en jagtrejse til Afrika er for de velhavende, så kan det sagtens gøres for mindre end en typisk jagt i Europa og den øvrige verden. Hos os benytter vi tilmed ingen fordyrende mellemled, da vi sælger vores jagtoplevelser direkte til jægeren (dig), udenom de mange jagtrejse bureauer. Med andre ord, så sparer du herved dette mellemled og kan købe mere jagtrejse for pengene. Vores undersøgelser viser, at på en traditionel jagtrejse til Sydafrika, sparer du gennemsnitlig 20% ved at arrangere din rejse hos os.

Vores lodge ligger placeret midt i jagtområdet, i yderst smukke omgivelser og byder på en ægte afrikansk atmosfære. Vi er veletableret, men ikke et stort kommerciel foretagende, hvor kunden bare er et “nummer i køen” – Her er der tid og plads til alle! Gæstfriheden er skyhøj og du vil fra øjeblikket hvor du træder ind ad døren, føle dig velkommen og som en del af “familien”. Alle ansatte er venlige og imødekommende mennesker – Vigtige faktorer på en jagtrejse og noget som vi vægter ualmindelig højt! Her kommer du ikke bare på topklasse og velorganiseret jagt, men også dit livs oplevelse med minder for livet – Vores kunder ankommer som gæster, men forlader os som venner:-)

Vi er dansk ejet og du er dermed sikret dansk/skandinavisk styring hele vejen – Et kvalitets stempel i vores øjne.

Trofæafgifterne er de samme, hvad enten du nedlægger et normalt, eller medalje stort trofæ og du undgår derfor ubehagelige overraskelser.

Kvaliteten af jagten er fuldstændig i top og foretages på enorme revirer, og ikke mindst på naturens præmisser.

Jagtguiderne og deres trackere er top professionelle og arbejder hver dag hårdt for at indfri dine forventninger. Hvad enten du er ny-jæger eller meget erfaren, så tilpasses forholdende til DIG og der gives altid plads til individuelle ønsker og behov.

Vores kunde-tilfredshed er fremragende og vi er kendt for at levere. På den uafhængige side trustpilot.dk, kan du læse vores tidligere kunders anmeldelser af os: https://dk.trustpilot.com/review/www.petesafaris.dk

Skydes der fra bilen eller motoriserede køretøjer?
Læs mere her

Nej, alt jagt foregår til fods i terrænet. Er du fysisk handicappet og ikke i stand til at jage til fods, så kan der dog gøres undtagelser. 
Har du derudover specielle ønsker til jagten, så fortæl det til din guide og han vil forsøge at imødekomme dette (hvis muligt). Du er også velkommen til at rette forespørgslsen til os inden afrejsen, så vi bedre og i god tid, kan forberede jagten og imødekomme dine ønsker og behov.

Skal jeg betale hvis jeg anskyder et dyr, som efterfølgende ikke bliver fundet?
Læs mere her

Hvis der findes blod fra dyret – anses det som anskudt og så betaler du. Vi eftersøger naturligvis altid anskudt vildt meget grundigt, bl.a. ved hjælp af hunde og meget dygtige og erfarne trackere (sporere) – Anskudte dyr bliver derfor som udgangspunkt oftest fundet.

Jeg har købt en “pakkeløsning”. Hvad betaler jeg hvis jeg ikke får nedlagt alle dyr som indgår i pakken?
Læs mere her

Du betaler kun for det som du skyder. Hvis du mod forventning ikke får nedlagt alle dyrene i din pakke, så reduceres prisen tilsvarende (minus den allerede indregnede rabat i dit pakketilbud på tidspunktet du bookede pakken).

Hvilke skydestillinger kan jeg forvente at skyde fra?
Læs mere her

Der skydes normalt fra skydestok (afhængig af situationen). Den er hurtig at opstille når skudchancerne pludselig opstår og den giver en relativ stabil skydestilling. Den er derfor at foretrække til de fleste jagtformer i Afrika, hvor vi pürscher vildtet til fods.
Vær forberedt på pludselige skudchancer og afstande på alt mellem 50 – 250 meter. Vi anbefaler derfor at du forinden afrejse, øver dig grundigt i at skyde fra skydestok (primært 3-benet).

Skal jeg være i fysisk god form?
Læs mere her

Terrænet i Eastern Cape er meget varieret og byder derfor på alt mellem flat og bjergrigt. Det er derfor en fordel at være i almen god form, men det er ikke et ultimativ krav. Vi har besøgende jægere i alle aldre og vi tilpasser naturligvis altid forholdene til netop DIG.

Hvordan får jeg mine trofæer med hjem og hvem betaler jeg til?
Læs mere her

Valget er dit, men medmindre vi hører andet fra dig, vil konservatoren (Karoo Taxidermy) og den danske speditør (Labrador Cargo) automatisk blive anvendt til håndtering af dine trofæer. Vi anbefaler og benytter disse firmaer, som foretrukne for alle vore kunder. Dette er for at sikre dig den bedste service, kvalitet og pris – Husk på at dine trofæer er en vigtig del af jagtrejsen og evige minder om dine oplevelser. Her bør man ikke “skære hjørner af” og “satse” på kvaliteten. Vi anbefaler derfor at du følger disse anvisninger, som bygger på årevis erfaring.

Efter endt jagt, afleverer vi dine trofæer ved Karoo Taxidermy. Efter kort tid vil de automatisk kontakte dig vedrørende de sidste detaljer på dine trofæer. F.eks. besluttes det her fra din side, om din kudu, springbuk (eller andet), skal kigge til venstre, til højre, ligeud og i hvilket omfang. Samtidig opkræves et depositum på 50% af ordren, før arbejdet påbegyndes (betalingen foregår direkte med konservatoren). Det komplette arbejde må forventes at tage ca. 8-10 måneder. Når trofæerne er færdige og pakket, bliver du opkrævet det resterende beløb af konservatoren.

Dine trofæer er herefter klar til forsendelse og denne del sørger speditør-firmaet “Labrador Cargo” for. Inden trofæerne bliver sendt med en af deres containere, vil du automatisk blive kontaktet af dem, med info om at dine trofæer er på vej (eller klar til at blive sendt) hjem. Ved ankomst til Danmark/Skandinavien (ca. 3-4 uger efter afsendelse med søfragt), kontakter Labrador Cargo dig igen. Det er nu tid til at afhente dine trofæer, og i samme ombæring vil du blive opkrævet betaling for transporten. Trofæerne kan afhentes i Fredericia havn, eller du kan efter aftale få leveret trofæerne til din hjem adresse i Danmark, Sverige eller Norge.

Hvad er prisen for trofæmontering og hjemtransport?
Læs mere her

Prisen på trofæmontering (konservator arbejdet) og hjemtransporten afhænger i høj grad af, hvilke type monteringer du ønsker og hvilke vildt arter der er tale om. (Prisen på hjemtransporten afhænger af størrelsen på kassen, hvori dine trofæer er pakket).

Labrador Cargo (speditøren) og Karoo Taxidermy (konservatoren) arbejder med fordel tæt sammen, hvilket udover favorable priser, giver dig mulighed for en samlet pakkeløsning på konservator arbejdet og hjemtransporten. Ønsker du en samlet pris på dette, så læs mere under “Trofæmontering og hjemtransport” øverst i hovedmenuen, eller klik HER

Jeg ønsker at medbringe min kone/familie – hvilke aktiviteter udover jagt tilbydes der?
Læs mere her

Har du medbragt din familie, eller har du brug for et afbræk fra jagten, så tilbyder vi en række forskellige aktiviteter og dags udflugter. Kombiner eksempelvis jagtrejsen med fotosafari, vandreture, sightseeing, shopping eller lignende. Læs meget mere om vores udflugter HER.

Indbegrebet af en succesfuld jagtrejse kan være forskellig fra jæger til jæger. Har du derfor specielle ønsker af nogen art under opholdet, så forsøger vi naturligvis altid at imødekomme dette.

Hvilket tøj og udstyr skal jeg medbringe?
Læs mere her

Se venligst vores Pakkeliste

Skal jeg medbringe min egen riffel?
Læs mere her

Det er op til dig selv, du behøver dog ikke. Du kan altid leje en riffel på stedet. Det koster 300 kr. pr. jagt dag, inklusiv ammunition. Der er mulighed for at leje bl.a. følgende kalibre: 308, 30.06 og 375 H/H.
Mange jægere foretrækker at medbringe deres egne rifler og dette er naturligvis også muligt. Det kræver dog bl.a. godkendelse fra flyselskabet som du rejser med, samt det sydafrikanske politi (SAPS). Vi hjælper dig med alt det fornødne papirarbejde og processen er faktisk, langt lettere end de fleste antager. Læs mere under Medbring våben til Sydafrika eller kontakt os for ønsker yderligere råd og vejledning.

Hvilket riffel/våben kaliber skal jeg medbringe?
Læs mere her

Det afhænger af flere ting, men først og fremmest hvilke dyr som du ønsker at nedlægge. Sydafrikanske love stiller visse minimumskrav for våben/ammunition, alt afhængig af hvilke vildt arter der er tale om. Læs mere under Våben og Kalibervalg, eller kontakt os for yderligere råd og vejledning.

Hvilke riffel kalibre er der mulighed for at leje?
Læs mere her

Typiske kaliber 30, såsom 30.06. Til storvildt (bøffel) kan vi tilbyde 375 H/H og .458 W.

Er det muligt at afprøve og indskyde våben inden jagten påbegyndes?
Læs mere her

Ja, jagten indledes altid med indskydning. Skydebanen ligger i gåafstand fra lodgen.

Er flybilletter til/fra Sydafrika inkluderet i priserne?
Læs mere her

Nej, vi tilbyder desværre ikke pakkerejser hvor flybilletter er inkluderet. Du skal derfor selv sørge for flybilletter til/fra Sydafrika. Priserne varierer fra flyselskab til flyselskab og er typisk også afhængige af tidspunktet hvor du ønsker at rejse. Du skal påregne mellem 4.500 og 6.500 danske kr. for en retur-billet til Sydafrika.

Kan jeg købe eller bestille flybilletter hos Pete Safaris?
Læs mere her

Nej, vi er en jagtudbyder og ikke et rejsebureau – Vi kan derfor ikke sælge flybilletter. Hvis du ikke er vant til at rejse og/eller bestille flybilletter, hjælper vi dig dog gerne med dette. Det vil dog stadig være dig selv som rejsende, der booker billetten og vi fralægger os derfor alt ansvar i denne forbindelse. Regler og vilkår angående booking af flybillet, forsikringer, rejserettigheder og lign. kan som udgangspunkt altid findes på flyselskabernes hjemmesider.

Hvad med rejseforsikring?
Læs mere her

Dit gule sygesikringskort dækker ikke uden for EU, så vi anbefaler en rejseforsikring. En sådan har du måske allerede, f.eks via dit Mastercard eller lignende.
Gouda og Tryg Rejseforsikring tilbyder under alle omstændigheder rejseforsikringer til hele verden, inklusiv lande som (evt.) måtte være klassificeret som enten gule, orange eller røde under en evt. Corona bølge (alle farver er dog nu fjernet af Udenrigsministeriet). Forsikringen dækker f.eks. ved sygdom og hjemtransport – også (mod forventning) Covid-19 behandling. Prisen for en rejseforsikring til Sydafrika, med udvidet “super” dækning og 0 (nul) kroner i selvrisiko, afhænger af flere faktorer såsom din alder, rejsens varighed osv, men vil generelt være cirka 580-750 kr.
Kontakt Gouda eller Tryg for yderligere info og fastsættelse af nøjagtig pris.

Dækker min almene rejseforsikring hvis mit flyselskab går konkurs?
Læs mere her

Din almene rejseforsikring dækker normalt ikke konkurs af flyselskabet. Hvis du vil dækkes af evt. konkurs, skal du tegne en seperat konkurs-forsikring hos dit forsikringsselskab, eller når du køber flybilletten hos rejse eller flyselskabet.

Skal man give drikkepenge?
Læs mere her

I modsætning til vores kultur i Danmark og Skandinavien, er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen og en vigtig del af de ansattes daglige økonomi. Din jagtguide og tracker arbejder dagligt meget hårdt for at levere en unik oplevelse og give dig de trofæer som er på din ønskeliste – bl.a. i forhåbning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt kontante drikkepenge når den sidste jagtdag er overstået.

Modsat tjenere i skandinavien, som ofte får 10-15% af salget i drikkepenge, så arbejder en professionel jæger og hans tracker både længere og hårdere for en mindre løn. De er begge meget afhængige af den “lille ekstra” betaling for deres hårde arbejde. – Den professionelle jæger har mange personlige udgifter som guide, bl.a. forsikring på bil, brændstof, dækslid, samt aflønning af hans egen tracker. Trackere og øvrig personale er ligeså afhængige af deres drikkepenge, så de kan købe tøj til deres børn og holde trit med de mange daglige udgifter, som deres månedsløn ikke dækker.

-Det er selvfølgelig din beslutning om du vil honorere de ansattes indsats og i så fald, hvilket beløb du vil honorere med. – Som guideline er det kotyme, at man efter en 5-7 dages safari giver følgende:

  • Professionel jæger (PH): 500 – 700 rand pr. jagtdag
  • Tracker: 1.200 rand i alt
  • Kok 1.500 rand
  • Rengørings kone (maid) : 1.000 rand i altt