Spørgsmål og svar

Denne side indeholder ofte stillede spørgsmål og svar. Vi håber at du her vil finde svar på dine spørgsmål, ellers er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os

 

Hvad er forholdet mellem Pete Safaris og Two Waters Safaris?
Pete Safaris og Two Waters Safaris er et og samme foretagende. For at effektivisere rådgivningen og forbedre kommunikationen med et fortsat stigende antal danske/skandinaviske jægere, oprettede Two Waters i 2013, sammen med deres danske PH (Peter Olesen), søster-hjemmesiden petesafaris.dk som deres danske/skandinaviske platform. Udover Peter´s job som PH/guide på stedet, driver han dermed til dagligt denne platform, som udelukkende er oprettet til gavn for den skandinaviske jæger som søger hurtig, direkte, effektiv, samt professionel råd og vejledning omkring ALT der vedrører din jagtrejse. Pete Safaris er dermed din koordinator fra den indledende planlægning, til selve jagten og opholdet. Vi står 100% til din rådighed -også efter hjemrejse!

Afregning foregår altid direkte med selve lodgen (Two Waters). Som kunde sparer du dermed et fordyrende mellemled.

Resultat af overstående: Mere jagtrejse for pengene + professionel rådgivning fra en guide på selve jagt-stedet. -Du undgår altså også provisionslønnet telefon sælgere og urealistiske målsætninger.

Hvad er ideen bag Pete Safaris og hvorfor 2 navne under 1 foretagende? 
Two Waters Safaris ønsker at have en dansk/skandinavisk koordinater og kontaktled, som vil gøre det nemmere for dig som skandinavisk jæger, at søge og indsamle informationer om deres jagtudbud. Derudover vil de gerne give dig muligheden for at få professionel hjælp, råd og vejledning på et skandinavisk sprog. Kort sagt: en skandinavisk platform, som bliver styret af Two Waters egne PH´er. Det blev i denne forbindelse besluttet, at lave en uafhængig søster-hjemmeside, hvorfra det var nemmere at samle og koordinere skandinaviske kunder – Resultatet blev www.petesafaris.dk.
Ved samtidigt ikke at være tilknyttet et jagtrejse bureau, men derimod sælge direkte til jægeren, kan vi sælge jagt/ophold, helt uden fordyrende mellemled og dermed til branchens skarpeste priser. Dette giver dig en økonomisk fordel, mens du samtidigt bevarer professionel og personlig service på dansk, fra en guide på selve jagt stedet, fremfor en provisionslønnet telefonsælger ved et sælgende bureau.

Hvem står bag Pete Safaris
Pete Safaris er grundlagt af Two Waters Safaris og Peter Olesen, som er uddannet og aktiv PH (Professional Hunter) hos Two Waters Safaris i Sydafrika. Peter er derudover autoriseret trofæ-opmåler for SCI (Safari Club International) og Rowland Ward. Han har som følge af hans job som professionel guide, dyb kendskab til jagt i Afrika og ikke mindst områderne som formidles via denne hjemmeside. Når det er muligt, tager han med som rejseleder fra Danmark og guider jægere efter ønske og behov -En eksklusiv og ganske gratis service fra Pete Safaris side. Som passioneret og engageret jæger, står han altid klar til at hjælpe dig med alt i forbindelse med din rejse. Alle henvendelser bliver nøje studeret og besvaret -Du kan skrive til ham via vores “kontakt” side (øverst til højre i hovedmenuen), eller emaile ham direkte på: peter@petesafaris.dk

Hvad kan Pete Safaris hjælpe mig med?
Vi kan hjælpe dig med alt i forbindelse med din jagt/safari rejse til Sydafrika. Vi giver svar på alle spørgsmål, sammensætter individuelle tilbud, sørger for booking og ikke mindst, hjælper med at skræddersy dit ophold fra start til slut, præcis efter dine ønsker – Alle safari-rejser er individuelt designet til netop DIG og dine medrejsende.
– Vi giver ubegrænset råd og vejledning, til alt fra den indledende planlægning af rejsen til selve jagten, og vi forsøger altid at give dig et reelt billede af hvad du kan forvente dig forude.

Vi følger dig med andre ord, hele vejen gennem din rejse! -Vi kender vejen fra drøm til virkelighed og alle faldgruberne. Med årtiers erfaring med jagt i Afrika, er vi dit sikre valg, hvis du søger kvalitet, tillid og oplevelser for livet, under prisbevidste og professionelle rammer.

Er det gratis at benytte Pete Safaris?
Ja – Alle vores services er 100% gratis.

Betaler jeg samme pris, uanset om jeg booker gennem Pete Safaris eller direkte hos Two Waters Safaris?
Ja – du betaler præcis den samme pris, uanset hvem du booker hos -Der findes ingen fordyrende mellemled!

Hvem betaler jeg til?
Alt betaling foregår altid direkte til lodgen (Two Waters) i Sydafrika – Der findes ingen fordyrende mellemled.

Hvilke betalingsmidler kan jeg benytte?
Ved booking, betales der $500 depositum pr. jæger v.h.a. bankoverførsel. Restbetaling finder sted på lodgen (ved endt ophold). Der kan betales med kreditkort (VISA & Mastercard), kontanter eller bankoverførsel. Kontakt os venligst for betalings oplysninger i forbindelse med bankoverførsel.

Hvornår skal jeg betale og opkræves der depositum?
For at booke dit ophold, opkræves der et depositum på $500 USD pr. jæger. Efter endt ophold og før hjemrejsen, betales det resterende beløb. Ved storvildts jagt på bøffel, krokodille, flodhest og lignende, tages der forbehold for større depositums. Kontakt os for nærmere detaljer.

Må ledsagere (ikke-jægere) deltage i jagt?
Ledsagere betegnes som medrejsende der ikke skal skyde, men de må naturligvis gerne deltage under jagten. Dermed kan du dele dine oplevelser med f.eks. din kone, børn eller kammerat(er).

Hvorfor skal jeg vælge Two Waters Safaris fremfor andre outfittere?
Der findes et hav af udbydere i Sydafrika, men det må siges at være afgørende at man vælger den rette, hvor indkvarteringen, omgivelserne, stemningen og ikke mindst jagten går op i en højere enhed. De mindste detaljer kan være med til at gøre din rejse til dit livs eventyr og hos os, får du efter vores mening hele pakken!

I modsætning til manges tro om at en jagtrejse til Afrika er for de velhavende, så kan det sagtens gøres for mindre end en typisk jagt i Europa og den øvrige verden. Hos os benytter vi tilmed ingen fordyrende mellemled, da vi sælger vores jagtoplevelser direkte til jægeren, udenom de mange jagtrejse bureauer. Med andre ord, så sparer du herved dette mellemled og kan købe mere jagtrejse for pengene. Vores undersøgelser viser, at på en traditionel jagtrejse til Sydafrika, sparer du gennemsnitlig 20% ved at arrangere din rejse hos os.

På Two Waters Lodge finder du hyggelige og pæne omgivelser, med en ægte afrikansk jagt-atmosfære. Vi er veletableret, men ikke et stort kommerciel foretagende, hvor kunden bare er et “nummer i køen” – Her er der tid og plads til alle! Gæstfriheden er skyhøj og du vil fra øjeblikket hvor du træder ind ad døren, føle dig velkommen og som en del af “familien”. Alle ansatte er varme og imødekommende mennesker -en vigtig faktor på en jagtrejse, og noget som vi vægter ualmindelig højt! Her kommer du ikke bare på topklasse og velorganiseret jagt, men også dit livs oplevelse med minder for livet. -Vores kunder ankommer som gæster, men forlader os som venner:-)
Trofæafgifterne er de samme, hvad enten du nedlægger et normalt, eller medalje stort trofæ og du undgår derfor ubehagelige overraskelser. Kvaliteten af jagten, samt alle dens aspekter, er helt i top og foretages på enorme revirer og ikke mindst på naturens præmisser. Jagtguiderne og deres trackere er top professionelle og arbejder hver dag hårdt for at indfri dine forventninger. Hvad enten du er ny-jæger eller en erfaren “ræv”, så tilpasses forholdende til DIG og der gives altid plads til individuelle ønsker og behov.

På den uafhængige side trustpilot.dk, kan du læse vores tidligere kunders anmeldelser af os: https://dk.trustpilot.com/review/www.petesafaris.dk

Skydes der fra bilen eller motoriserede køretøjer?
Nej, alt jagt foregår til fods i terrænet. Er du fysisk handicappet og ikke i stand til at jage til fods, så kan der dog gøres undtagelser. 
Har du derudover specielle ønsker til jagten, så fortæl det til din guide og han vil forsøge at imødekomme dette (hvis muligt). Du er også velkommen til at rette forespørgelsen til os inden afrejsen, så vi bedre og i god tid, kan forberede jagten og imødekomme dine ønsker og behov.

Skal jeg betale hvis jeg anskyder et dyr, som efterfølgende ikke bliver fundet?
Hvis der findes blod fra dyret – anses det som anskudt og så betaler du. Vi eftersøger naturligvis altid anskudt vildt meget grundigt, bl.a. ved hjælp af meget dygtige og erfarne trackere (sporere) – Anskudte dyr bliver derfor som udgangspunkt oftest fundet. Du betaler naturligvis ikke for forbi-skud.

Jeg har købt en “pakkeløsning”. Får jeg refunderet pengene hvis jeg ikke får nedlagt alle trofæerne som indgår heri?
Ja, du får refunderet pengene efter tilsvarende trofæ afgifter.

Hvilke skydestillinger kan jeg forvente at skyde fra?
Der skydes normalt fra skydestok (afhængig af situationen). Den er hurtig at opstille når skudchancerne pludselig opstår og den giver en relativ stabil skydestilling. Den er derfor at foretrække til de fleste jagtformer i Afrika, hvor vi pürscher vildtet til fods.
Vær forberedt på pludselige skudchancer og afstande på alt mellem 50 – 250 meter. Vi anbefaler derfor at du forinden afrejse, øver dig grundigt i at skyde fra skydestok.

Skal jeg være i fysisk god form?
Terrænet i Eastern Cape er meget varieret og derfor alt mellem flat og bjergrigt. Vi anbefaler derfor som udgangspunkt, at du er i nogenlunde god form, men det er ikke et krav. Vi har besøgende jægere i alle aldre og vi tilpasser naturligvis altid forholdene til netop DIG.

Hvordan foregår et typisk ophold og jagt dag?
Efter ankomst til Port Elizabeth lufthavn (eller anden efter aftale), bliver du mødt af vores personale som transporterer dig til lodgen.

Her bliver du taget varmt imod, inden du i ro og mag kan pakke ud og finde dig til rette på dit værelse. Efterfølgende kan du sludre med de professionelle jægere og evt. andre gæster, nyde et par drinks i baren, eller slappe af på egen vis. De afrikanske stuepiger sørger i mellemtiden for god mad og efter en god nattesøvn, går jagten normalvis ind den efterfølgende dag. Inden jagten påbegyndes, foretages der altid indskydning. Hvis tiden tillader det, kan dette foretages på ankomst dagen.

Hver morgen påbegyndes med en morgenbuffet efter dit ønske, og turen går herefter ud i vildnisset. Her bliver dagen tilbragt i selskab med din PH (guide), hvor du kan du se frem til spændende “walk and stalk” jagt, hvor I jager vildtet til fods.

I løbet af dagen og på et passende tidspunkt, holdes der pause midt i jagt terrænet. Der vælges typisk et højdedrag med flot udsigt, hvor man kan nyde dagens frokost. Hvis tiden tillader det, kører i evt. tilbage til lodgen.

Ved solnedgang eller efter endt jagt, vender I tilbage til jagt-lodgen. Her kan du nyde en lille snack, få en øl/drink eller to og slappe af inden aftensmaden bliver serveret fra den rygende grill. Der arrangeres ofte udendørs bål og som altid blandt jægere, efter en spændende jagt dag, deles der flittigt ud af historier fra dagens oplevelser.

I lodgens opholds stue er der mulighed for at gå på trådløst internet, slappe af foran pejsen, læse et væld af jagtblade, se TV/film, eller blot hænge ud i baren – det bestemmer du helt selv:-)

Når du finder det passende, kan du trække dig tilbage på dit værelse og drømme om dagens begivenheder. Inden længe, venter en ny spændende jagt dag..

Hvordan får jeg mine trofæer med hjem og hvem betaler jeg til?
Valget er dit, men medmindre vi hører andet fra dig, vil konservatoren (Karoo Taxidermy) og speditøren (Labrador Cargo) automatisk blive anvendt til håndtering af dine trofæer. Vi anbefaler og benytter disse firmaer, som foretrukne for alle vore kunder. Dette er for at sikre dig den bedste service, kvalitet og pris -Husk på at dine trofæer er en vigtig del af jagtrejsen og evige minder om dine oplevelser. Her bør man ikke “skære hjørner af” og “satse” på kvaliteten. Vi anbefaler derfor at du følger disse anvisninger, som bygger på årevis erfaring.

Efter endt jagt, afleverer vi dine trofæer ved Karoo Taxidermy. Efter kort tid vil de automatisk kontakte dig vedrørende de sidste detaljer på dine trofæer. F.eks. besluttes det her fra din side, om din kudu, springbuk (eller andet), skal kigge til venstre, til højre, ligeud og i hvilket omfang. Samtidig opkræves et depositum på 50% af ordren, før arbejdet påbegyndes (betalingen foregår direkte med konservatoren). Det komplette arbejde må forventes at tage ca. 8-10 måneder. Når trofæerne er færdige og pakket, bliver du opkrævet det resterende beløb af konservatoren.

Dine trofæer er herefter klar til forsendelse og denne del sørger speditør-firmaet “Labrador Cargo” for. Inden trofæerne bliver sendt med et af deres containere, vil du automatisk blive kontaktet af dem, med info om at dine trofæer er på vej (eller klar til at blive sendt) hjem. Ved ankomst til Danmark/Skandinavien (ca. 3-4 uger efter afsendelse med søfragt), kontakter Labrador Cargo dig igen. Det er nu tid til at afhente dine trofæer, og i samme ombæring vil du blive opkrævet betaling for transporten. Trofæerne kan afhentes hos Labrador Cargo, eller du kan efter aftale få leveret trofæerne til din hjem adresse i Danmark, Sverige eller Norge.

Hvad er prisen for trofæmontering og hjemtransport?
Prisen på trofæmontering (konservator arbejdet) og hjemtransporten afhænger i høj grad af, hvilke type monteringer du ønsker og hvilke vildt arter der er tale om. (Prisen på hjemtransporten afhænger af størrelsen på kassen, hvori dine trofæer er pakket).

Labrador Cargo og Karoo Taxidermy arbejder med fordel tæt sammen, hvilket udover favorable priser, giver dig mulighed for en samlet pakkeløsning på konservator arbejdet og hjemtransporten. Ønsker du en samlet pris på dette, så læs mere under “Trofæmontering og hjemtransport” øverst i hovedmenuen, eller klik HER

Jeg ønsker at medbringe min kone/familie – hvilke aktiviteter udover jagt tilbydes der?
Har du medbragt din familie, eller har du brug for et afbræk fra jagten, så tilbyder vi en række forskellige aktiviteter og dags udflugter. Kombiner eksempelvis jagtrejsen med fotosafari, vandreture, sightseeing, shopping eller lignende. Læs meget mere om vores udflugter HER.

Indbegrebet af en succesfuld jagtrejse kan være forskellig fra jæger til jæger. Har du derfor specielle ønsker af nogen art under opholdet, så forsøger vi naturligvis altid at imødekomme dette.

Hvilket tøj og udstyr skal jeg medbringe?
Se venligst vores Pakkeliste

Skal jeg medbringe min egen riffel?
Det er op til dig selv, du behøver dog ikke. Du kan altid leje en riffel på stedet. Det koster 600 kr. pr. ophold, inklusiv ammunition. Der er mulighed for at leje bl.a. følgende kalibre: .243, 308, 30.06, og 375 H/H.
Mange jægere foretrækker at medbringe deres egne rifler og dette er naturligvis også muligt. Det kræver dog bl.a. godkendelse fra flyselskabet som du rejser med, samt det sydafrikanske politi (SAPS). -Vi hjælper dig med alt det fornødne papirarbejde og processen er faktisk, langt lettere end de fleste antager. Læs mere under Medbring våben til Sydafrika eller kontakt os for ønsker yderligere råd og vejledning.

Hvilket riffel/våben kaliber skal jeg medbringe?
Det afhænger af flere ting, men først og fremmest hvilke dyr som du ønsker at nedlægge. Sydafrikanske love stiller visse minimumskrav for våben/ammunition, alt afhængig af hvilke vildt arter der er tale om. Læs mere under Våben og Kalibervalg, eller kontakt os for yderligere råd og vejledning.

Hvilke riffel kalibre er der mulighed for at leje hos Two Waters Safaris?
.243, .308, 30.06 og 375 H/H

Er det muligt at afprøve og indskyde våben inden jagten påbegyndes?
Ja, jagten indledes altid med indskydning. Skydebanen ligger 2 minutters kørsel fra lodgen.

Er flybilletter til/fra Sydafrika inkluderet i priserne?
Nej, vi tilbyder desværre ikke pakkerejser hvor flybilletter er inkluderet. Du skal derfor selv sørge for flybilletter til/fra Sydafrika. Priserne varierer fra flyselskab til flyselskab og er typisk også afhængige af tidspunktet hvor du ønsker at rejse. Du skal påregne mellem 4.500 og 6.500 danske kr. for en retur-billet til Sydafrika.

Kan jeg købe eller bestille flybilletter hos Pete Safaris?
Nej, vi er ikke et rejsebureau og kan derfor ikke sælge flybilletter. Hvis du ikke er vant til at rejse og/eller bestille flybilletter, hjælper vi dig dog gerne med dette. Det vil dog stadig være dig selv som rejsende, der booker billetten og vi fralægger os derfor alt ansvar i denne forbindelse. Regler og vilkår angående booking af flybillet, forsikringer, rejserettigheder og lign. kan som udgangspunkt altid findes på flyselskabernes hjemmesider.

Skal man give drikkepenge?
I modsætning til vores kultur i Danmark og Skandinavien, er drikkepenge i Sydafrika en del af dagligdagen og en vigtig del af de ansattes daglige økonomi. Din jagtguide og tracker arbejder dagligt meget hårdt for at levere en unik oplevelse og give dig de trofæer som er på din ønskeliste – bl.a. i forhåbning om, at indsatsen bliver honoreret med lidt kontante drikkepenge når den sidste jagtdag er overstået.

Modsat tjenere i skandinavien, som ofte får 10-15% af salget i drikkepenge, så arbejder en professionel jæger og hans tracker både længere og hårdere for en mindre løn. De er begge meget afhængige af den “lille ekstra” betaling for deres hårde arbejde. – Den professionelle jæger har mange personlige udgifter som guide, bl.a. forsikring på bil, brændstof, dækslid, samt aflønning af hans egen tracker. Trackere og øvrig personale er ligeså afhængige af deres drikkepenge, så de kan købe tøj til deres børn og holde trit med de mange daglige udgifter, som deres månedsløn ikke dækker.

-Det er selvfølgelig din beslutning om du vil honorere de ansattes indsats og i så fald, hvilket beløb du vil honorere med. – Som guideline er det kotyme, at man efter en 5-7 dages safari giver følgende:

  • Professionel jæger (PH): $50 – $85 pr. jagtdag
  • Tracker: $100 i alt
  • Øvrig køkken og rengøringspersonale: $100-150 i alt

 

shooting-range