Blesbuck

Blesbuck

  • Gennemsnitlig vægt han: 70 kg.
  • Gennemsnitlig vægt hun: 60 kg.
  • Skulderhøjde han: 95 cm.
  • Skulderhøjde han: 95 cm.
  • Parringssæson : April, Maj

Blesbuk var engang en nær-uddød antilope, som i dag er blevet genindført og findes i store bestande overalt i Sydafrika. De lever på de åbne sletter og er primært græsædere.

De er flokdyr, hvor hundyrene lever i større flokke med deres lam og ungdyr, mens handyrene læner sig mod en mere solitær eksistens udenfor brunsttiden. Blesbuk er brun på toppen af ​​ryggen og halsen, lidt mørkere på flankerne og med en hvid mave. Blesbuk har en lille hvid stribe over og mellem øjnene, samt en større hvid aftegning foran på ansigtet. Da begge køn bærer horn, skal der udvises forsigtighed når din PH udvælger den Blesbuk du skal jage. Blesbok kan jages hele dagen igennem, men det foretrækkes at jage dem om morgenen og eftermiddagen når de esser. På dagens varmeste tidspunkter ligger de ofte og hviler.

Blesbukke er meget årvågne og jagten er udfordrende.

Anbefalet kaliber: .243, .270, 7mm, .308, 30-06