Gemsbuck (Oryx)

   Gemsbuck (Oryx)

  • Gennemsnitlig vægt han: 240 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 210 kg
  • Skulderhøjde han: 120 cm
  • Skulderhøjde hun: 110 cm
  • Parringssæson: Hele året

Gemsbuck er den største af oryx arterne, der desuden også tæller Arabisk Oryx og Scimitar Oryx, der formentlig er de mest kendte underarter. Hundyrene kaldes køer og handyrene kaldes tyre. En fuldvoksen Gemsbuck tyr vejer omkring 180–240 kg, og måler 120 cm over skulderen. En fuldvoksen hun vejer mellem 100–210 kg, og måler cirka 110 cm over skulderen. De lever typisk i grupper af 10-40 i åbne landskaber og med deres utrolig gode sanser, er de varsomme individer. De er derudover særdeles tilpasningsdygtige og velegnede til ørkenforhold med måneder uden vand, da de optager væske gennem føden .

Gemsbuck er med sine lange og sylespidse horn, samt flotte aftegninger i ansigtet, et smukt og eftertragtet trofæ. Både køerne og tyrene bærer horn. Gemsbuck er faktisk den eneste antilope, hvor koens trofæ nogle gange er det mest eftertragtede. Tyrens horn er normalt kraftigere end koens, men dens horn bliver slidt ned med årene og koens horn er derfor ofte længere.

På grund af Gemsbukkens pukkel over skulderen, har mange jægere tendens til at placere kuglen for højt. Følg forbenet op og placer din kugle en tredjedel op på kroppen -aldrig over midten!

Anvend som minimum kaliber .270, 308, 30-06, 7mm og lignende.

BESØG OS PÅ FACEBOOK

 BESØG OS PÅ FACEBOOK

GRATIS TROFÆOPMÅLING

GRATIS TROFÆOPMÅLING