Grysbuck (Cape)

   Cape Grysbuck (Gråbuk)

  • Gennemsnitlig vægt han: 12 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 10 kg
  • Skulderhøjde han: 50 cm
  • Skulderhøjde hun:50 cm
  • Parringssæson: Hele året

Trofæjagt efter Cape Grysbuck, er for den kræsne jæger som ønsker at jage en unik og sjælden vildt art.

Cape Grysbuck lever af små blade fra træer og buske. Kun hannerne bærer opretstående små horn, og spottes normalt solitære. Det er kun i brunsten, at de ses sammen i par.

Cape Grysbuck findes kun i Western og Eastern Cape provinserne, og skal ikke forveksles med Sharpe´s Grysbuck, som lever mere udbredt i den centrale og sydlige del af Afrika. Disse to forskellige Grysbok er dog nemme at forveksle, da de fysiske forskelle er ganske små. Sharpe´s Grysbuck er lidt mindre i kropsstørrelse, lidt lysere i farven og med en mere spids næse.

Grysbuck er aktive om natten, men man kan være heldige at finde dem i tusmørket på tidlige morgener og aftener.

De fleste mindre kalibre såsom .223 og lignende kan anvendes. Der kan sågar anvendes store kalibre, hvis der blot skydes med fuldkappet ammunition. Haglgevær er også en mulighed, men Grysbuck tillader ikke at man kommer tæt på, så dette skal i så fald være fra et skjul.

BESØG OS PÅ FACEBOOK

 BESØG OS PÅ FACEBOOK

GRATIS TROFÆOPMÅLING

GRATIS TROFÆOPMÅLING