Bøffel (Cape Buffalo)

Cape Buffalo

  • Gennemsnitlig vægt han: 810 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 745 kg
  • Skulderhøjde han: 140 cm
  • Skulderhøjde hun: 130 cm
  • Parringssæson: April, Maj 

Cape Buffalo betragtes af mange professionelle jægere og deres kunder for at være den farligste af alle storvildts arterne.

Selvom en bøffel kan se doven og døsig ud når den går uforstyrret rundt, kan han på et splitsekund blive ekstrem aggressiv, hvis han bliver såret af et dårligt placeret skud, eller på anden måde forstyrret.

Cape Buffalo findes over hele det sydlige Afrika i flokke af forskellige størrelser fra omkring 10-50 dyr. De er hovedsageligt græs-ædere, men vil lejlighedsvis plukke blade og lignende fra træerne. De er dagligt afhængige af vand. De favoriserer tæt bevoksning og bevæger sig for at græsse gennem dagen. Om natten har de en tendens til at “hyrde sig sammen” for at beskytte de unge mod rovdyr. Begge køn har horn, hvoraf tyrens horn dog er markant kraftigere. Udlægget på ​​hornene af en god tyr kan være spektakulær og med tykke sammengroede baser (kendt som “hard bosses”) vil de sammen skulle anvendes i opmålingen af dit trofæ. Køerne (hundyrene) har ikke den sammengroede boss, men de kan have et meget bredt udlæg.

Når en bøffel er såret, kan han være ekstremt farlig og meget svært at bringe ned. Minimum kaliber er den klassiske .375 H/H, men mange jægere favoriserer de større .416, .458 eller større kalibre. Med fremkomsten af kvalitets blødnæsede-kugler, foretrækker mange jægere, at tage deres første skud på en bøffel med en blødnæset kugle, for at sikre en dræbende effekt. De resterende opfølgende skud vil oftest ske med fuldkappede projektiler, for at drage fordel af projektilernes gennemtrængningsevne, hvilket især kan blive nødvendigt hvis tyren angriber og et frontalt skud er nødvendigt! Her vil din PH dog, naturligvis også fungere som back-up.