Eland

Eland

  • Gennemsnitlig vægt han: 750 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 460 kg
  • Skulderhøjde han: 170 cm
  • Skulderhøjde hun: 150 cm
  • Parringssæson: Hele året

Eland er verdens største antilope og den næsten tonstunge kæmpe er en værdig modstander for selv garvede jægere. Eland er flokdyr og findes i flokke på op til 300 individer, hvilket i sig selv er en udfordring for enhver jæger på pürsch jagt. Eland befinder sig godt i mange terræn typer og jagten kan derfor både spille sig ud på de flade sletter og i bjergene. Til trods for dens størrelse, har Eland utrolig stærke ben og kan fra stående position springe op til 3 meter højt!

Elandhannen kaldes for en tyr og hunnen en ko. De bærer begge horn, men tyrens horn er betydelig kraftigere, mens koens ofte er længere. En Eland lever typisk 15 – 20 år. De store dyr kræver meget føde, hvilket resultere i at de altid er på farten. En gruppe af Eland ledes af en ko, som ofte er en af de ældste i flokken. Udover den daglige ”hakkeorden” bestemmer hun også hvor og hvornår de fouragerer.

Trofæet fra en Eland tyr er enestående, for selvom koen også bærer horn er der stor forskel på de to. Koens horn er væsentlig slankere, men ofte længere end tyrens spiralsnoede horn. Tyren har udover dens kraftige horn, en tæt pels i panden, samt løs halshud (“dewlap”), hvilken ofte bliver større med alderen. Trofæet på en eland bedømmes ud fra længden af de spiralsnoede horn, hvilket måles langs højderyggen af spiralen.

Der findes tre arter af eland: Livingstone’s Eland, Cape Eland og Lord Derby Eland. -Det er dog kun skindet og størrelsen der varierer en smule. Hos os er der mulighed for at jage Cape Eland.

Jagt på verdens største antilope er en oplevelse i sig selv og vil uden tvivl give dig et minde for livet!

Anbefalet kaliber: 7mm remington magnum, 30-06, 300 Win. Mag. og større, med en min. kuglevægt på 175 grain  ( 11,34 gram).