Golden Wildebeest

Golden Wildebeest

Gennemsnitlig vægt han: 250 kg
Gennemsnitlig vægt hun: 180 kg
Skulderhøjde han: 150 cm
Skulderhøjde hun: 135 cm
Parringssæson: Marts, April, Maj

Alec Rough indfangede den første Golden (gyldne) Wildebeest i begyndelsen af ​​90’erne ved Limpopo-floden nær Botswana. I begyndelsen blev Golden Wildebeest beskyldt for at være et kryds mellem Blue og Black Wildebeest, men omfattende undersøgelser af forskere fra naturstyrelsen viste at beskyldningerne var usande. Farvevariationen skyldes et recessivt gen, der ligner det som forårsager blå øjne hos mennesker.

Blue/Golden Wildebeest (Stribet Gnu), den ene af de to Gnu-arter, er uden tvivl et eftertragtet trofæ som de fleste ønsker at nedlægge på en afrikansk jagt safari. Gnuer lever i åbne bushlandskaber og lever sammen i både mindre og større flokke, typisk på mellem 10-40 stykker. En voksen tyr kan veje over 300 kg. og der er tale om særdeles skudstærke dyr. Det er uhyre vigtigt at placere kuglen korrekt på disse dyr! En såret Gnu, er dårligt nyt for jægeren, da disse dyr kan tilbagelægge store afstande på meget kort tid. Jagten på disse skudstærke dyr er udfordrende, spændende og det er med god ret, at den stribede Gnu omtales som “The poor mans buffalo” (fattigmands bøflen).

Når du skal lede efter en tyr, skal du kigge efter større og muskuløse individer med tykke hornbaser. Ældre tyre ser normalt mørkere ud og er større i krop end køerne (hunnerne). På de åbne sletter er Blue Wildebeest relativ let at finde, men i tættere buskads er det en helt anden historie. Han er særdeles årvågen, meget påpasseligt og kan være agressiv når han er anskudt. Når han flygter fra fare, tilbagelægger han ofte større afstande og det kræver både teknik og snilde at jage denne skudstærke antilope.

Den fremtrædende pukkel over skulderen fører ofte til for højt placeret skud. Følg forbenet eller bagkanten af forbenet og placer skuddet en tredjedel op på kroppen – aldrig højere end midten!

Anbefalet kaliber: En 150 grains kugle er lovmæssigt minimum. -Vi anbefaler som minimum 7 mm remington magnum, 30-06, .300 win mag. og lignende kalibre, som uden problemer kan bære en kugle på 165 – 180 grains.