Inden du booker en jagtrejse…

Hvad bør jeg overveje, inden jeg booker en jagtrejse til Sydafrika?

Det er naturligvis afgørende at du booker din jagtrejse med nogen som efter alt at dømme, kan indfri dine drømme og forventninger til dit livs safari. Husk at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det sikkert også det…! Her er nogle få ting som du bør overveje, inden du beslutter hvem du booker jagtrejsen med:

 

Pris vs Kvalitet
Vi betvivler ikke, at der findes billigere ture end hos os. Men nogle gange er vi lidt i tvivl om, om kunden har gjort sig klart, hvorfor der er en prisforskel. To kudujagter er ikke nødvendigvis sammenlignelige, selvom trofæerne på væggen ligner hinanden til forveksling. Den ene foregår måske på en veldrevet koncession på 15.000 hektar, med indkvartering og forplejning i topklasse, mens den anden finder sted på en avls-farm med øremærket vildt, eller i et mindre hegn på 2 kvadratkilometer, på en kudu som er sat ud til formålet tre dage tidligere. Indkvartering på den særligt billige rejse, skal man nok heller ikke forvente sig meget af. I Afrika vil du blive overrasket over hvor mange outfittere som opererer på denne måde – Desværre er disse også markedsført hos nogle bureauer på det danske marked og man kan her købe særdeles billige jagtrejser. Skal man sammenligne priser, må man gøre det på produkter som modsvarer hinanden. Æbler og pærer er ikke det samme. Store prisforskelle har naturligvis sin årsag. 

Hos Pete Safaris lægger vi ekstremt meget vægt på kvalitet og oplevelser der ikke findes hvor som helst. Vi tilbyder jagtoplevelser fra den øverste kvalitetshylde – Vi sælger ikke fra bunden. Det skyldes først og fremmest, at det ikke kan betale sig for os – Der vil komme alt for mange skuffede jægere hjem fra den slags ture og de fleste jægere har sikkert hørt skræk-scenarier fra netop sådanne. Vores krav til kvaliteten af den jagt vi udbyder, er sjældent opfyldte i discountafdelingen og du kan være helt sikker på, at der desværre er betydeligt større risiko for at noget går skævt på jagtrejser i den prisklasse.

 

Hvad er inkluderet i prisen?
Sørg for at der ikke kommer ubehagelige overraskelser undervejs. Hvad er inkluderet og hvad er ikke inkluderet? Hvis alkohol ikke er inkluderet, hvad koster denne i så fald at tilkøbe? Er alle afgifter indregnet, f.eks. Sydafrikansk moms? Gratis ankomst og afrejsedag? Betaler man ekstra for medalje dyr? Hvad er betingelserne for din pakkerejse – hvad betaler du f.eks. hvis du mod forventning ikke får skudt det ønskede? 

 

Hvilken type jagt er der tale om? Udfordrende jagt eller “put & take”?
Foregår jagten på store områder uden interne hegn, hvor vildtet lever naturligt og jages til fods? – Eller er der tale om en avlsfarm hvor de fleste dyr er halv-tamme og øremærket? Er dyrene bragt ind i området til jagtens formål eller er det vilde dyr? Jages der på forskellige små hegn og skal man køre langt hver dag for at komme til de pågældende revirer? Jages der fra bilen? Det kan være meget svært at gennemskue disse ting som kunde, eftersom de respektive bureauer og outfittere af sagens natur, altid vil beskrive jagten positivt og “fantastisk”. De fleste jægere søger naturligvis den ultimative jagtoplevelse, hvor der ikke er tale om “put and take” jagt – Derfor må man læse mellem linjerne og selv bedømme om det pågældende sted vil leve op til ens forventninger. Her er tidligere kunders anmeldelser særdeles nyttige, da ordene ikke kommer fra bureauet eller outfitteren selv. Forhør dig omkring og vurder om pris og kvalitet hænger sammen. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det sikkert det…!

 

Er din sælger kompetent og vidende om outfitteren/destinationen?
Vi betvivler ikke at mange i branchen er vel-vidende om jagt og evt. selv har rejst meget på jagt i udlandet. Men det er uden tvivl alt for almindeligt at diverse jagtrejse “sælgere” lover mere end de kan holde, blot for at sikre at rejsen bliver solgt og dermed x-antal kroner i provision eller profit. Stil spørgsmål og sikre dig at din sælger ved hvad han/hun taler om. Har sælgeren selv været på destinationen og i så fald, hvor mange gange? Virker han/hun i højere grad vidende om destinationen, eller videregiver han/hun blot information? Er sælger selv jæger? Er sælger en agent for en outfitter, sælger for et jagtrejsebureau eller kommunikerer du direkte med outfitteren (altså selve jagt-destinationen)? Lang de fleste sælgere har aldrig sat deres fødder hos outfitteren som de sælger til og hvis de har, så har det formentligt kun været en enkelt gang eller to. Hvis du booker direkte med en outfitter (såsom Pete Safaris), kommunikerer du direkte med personerne som kommer til at håndtere din jagt i Sydafrika. Hermed eliminerer du bedst muligt risikoen for misforståelser og oplevelser som i sidste ende ikke lever op til dine forventninger.

 

Hvilke aktiviteter (hvis nogen) tilbydes der min familie og ikke-jægere?
Undersøg hvilke aktiviteter der tilbydes din familie eller andre ikke-jægere. Er stedet familievenligt? Findes der en pool – Er den ren og velholdt? 

 

Hvordan ser stedet ud?
Sørg for at se rigeligt med billeder af indkvartering, såsom værelserne, baren og området omkring lodgen. Har udbyderen gjort sig umage for at visuelt beskrive stedet bedst muligt, eller virker det som at noget bliver skjult/udeladt? Bedøm ikke ud fra 2-3 billeder af en lodge udefra. Se vores indkvarteringer HER

 

Er indkvartering i naturskønne omgivelser eller ligger den i en landsby, tæt ved hovedvej?
Det bidrager naturligvis ualmindelig meget til “safari” oplevelsen at indkvartering finder sted i naturskønne omgivelser og ikke med støj fra landsbyer eller trafikeret veje. Kan man se vilde dyr fra eller omkring lodgen? Alle vores indkvarteringer er beliggende i naturskønne omgivelser, væk fra støj og larm, med vilde dyr lige udenfor døren. Læs mere HER

 

Hvad skal jeg betale forud for rejsen?
Undersøg hvad du skal betale i depositum forud for rejsen. Skal du betale et “symbolsk” beløb eller store andele (f.eks. 50%) af din rejse forud for din ankomst? Foregår betaling til et bureau eller direkte og ubeskåret til outfitteren? 

 

Tilbydes der danske guider?
Ikke alle taler engelsk. Mange jægere føler sig mere trygge ved at have en dansk talende guide. Langt de fleste tilbyder dog kun i bedste fald en “rejseleder” og hvis man ikke taler engelsk, kan dette derfor være en udfordring på selve jagten. NB: Pete Safaris er dansk ejet og vi tilbyder både danske og lokale guider.

 

Hvilken mad/cuisine kan jeg forvente?
De fleste jægere vil gerne have vildt kød på deres safari, ikke mindst fra nogle af de dyr som de selv har nedlagt. Er dette “konceptet” på destinationen og/eller hvad består maden generelt af? Er det lav-budget cuisine (spaghetti, kylling og gryderetter), eller varieret, vel-anrettet og grillet mad af flere typer hver aften? Vi mener at det kulinariske er en stor del af oplevelsen når man er på safari i Afrika. Vores dygtige kokke tryller nye, spændende retter frem hver dag. Du vil opleve et eksklusivt og udsøgt kød-udvalg, som primært bliver grillet på bålet – Ofte fra vildt du selv har nedlagt, med dertil  hørende friske salater og tilbehør. Er du til vin, så tilbyder vi også et stort udvalg af gode rød og hvid-vine, som naturligvis er lokalt produceret. 

Hvad siger andre jægere?
Uanset hvem du booker din rejse hos, er det naturligvis afgørende at du gør dit hjemmearbejde grundigt – Booker du hos et bureau/mellemled eller direkte hos outfitteren? Har denne overvejende positive eller negative anmeldelser på nettet eller blandt andre jægere? Er disse anmeldelser offentligtgjort som tekst på udbyderens egen hjemmeside (dermed ikke verificeret), eller på en uafhængig anmelderside (verificeret)? Kan du afspejle dine forventinger i anmeldelserne og reflekterer de den pågældende destination (ikke bare bureauet)? Kan du blive henvist til tidligere kunder? Er der med tanke på overstående, tale om en veletableret og velanset udbyder, eller en af de “nye” og relativt ukendte på markedet? Pete Safaris har mange år på bagen og er i øjeblikket den bedst anmeldte jagtudbyder på trustpilot.dk – Læs anmeldelserne HER