Kings Wildebeest

Kings Wildebeest

Gennemsnitlig vægt han: 250 kg
Gennemsnitlig vægt hun: 180 kg
Skulderhøjde han: 150 cm
Skulderhøjde hun: 135 cm
Parringssæson: Marts, April, Maj

Kings Wildebeest er en imponerende og meget sjælden farve-variant/mutation af dens genetiske bror; Blue Wildebeest.

Kings Wildebeest er i stigende grad et eftertragtet trofæ, især blandt jægere som allerede har nedlagt nogle af de andre Gnu arter.

Wildebeest lever i åbne bushlandskaber og lever sammen i både mindre og større flokke, typisk på mellem 10-40 stykker. En voksen tyr kan veje over 300 kg. og der er tale om særdeles skudstærke dyr. Det er uhyre vigtigt at placere kuglen korrekt på disse dyr! En såret Gnu, er dårligt nyt for jægeren, da disse dyr kan tilbagelægge store afstande på meget kort tid. Jagten på disse skudstærke dyr er udfordrende, spændende og det er med god ret, at den stribede Gnu omtales som “The poor mans buffalo” (fattigmands bøflen).

Når du skal lede efter en tyr, skal du kigge efter større og muskuløse individer med tykke hornbaser. Ældre tyre ser normalt mørkere ud og er større i krop end køerne (hunnerne). På de åbne sletter er Blue Wildebeest relativ let at finde, men i tættere buskads er det en helt anden historie. Han er særdeles årvågen, meget påpasseligt og kan være agressiv når han er anskudt. Når han flygter fra fare, tilbagelægger han ofte større afstande og det kræver både teknik og snilde at jage denne skudstærke antilope.

Den fremtrædende pukkel over skulderen fører ofte til for højt placeret skud. Følg forbenet eller bagkanten af forbenet og placer skuddet en tredjedel op på kroppen – aldrig højere end midten!

Anbefalet kaliber: En 150 grains kugle er lovmæssigt minimum. -Vi anbefaler som minimum 7 mm remington magnum, 30-06, .300 win mag. og lignende kalibre, som uden problemer kan bære en kugle på 165 – 180 grains.