Kudu

Cape Kudu

  • Gennemsnitlig vægt han: 225 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 145 kg
  • Skulderhøjde han: 150 cm
  • Skulderhøjde hun: 120 cm
  • Parringssæson: April, Maj

Kudu betragtes af de fleste jægere, som det ultimative og uundværlige jagt bytte på en afrikansk jagt safari. Kudu jagt ér og vil altid være noget helt specielt! Man jager dem typisk i områder med tæt buskads, hvor man forsøger at spotte dem fra et højdedrag, for derefter at indlede sin pürsch. -Men at pürsche en gammel og klog Kudu tyr er ikke nemt!

Kuduen har utrolige gode sanser, ligefra lugtesansen og synet, til dens formidable hørelse. Den færdes mest i områder med tæt skov eller buske og er en snu og sky individ. En kudu står ofte meget stille og kan være svær at spotte. Ofte spottes en kudu tyr vha dens horn som skinner svagt i sollyset, men kan på et splitsekund forsvinde ud af syne, hvorfra den også har tilegnet sig navnet “The grey ghost of Africa” (Afrikas grå spøgelse).

Kuduer er næsten altid vågen og søger konstant efter føde. De er aktive både nat og dag, men primært i skumringen. Derudover er de territoriale antiloper, og har således faste områder som kan afsøges. De lever ofte i enkeltkønnede grupper, hvor hunnerne opholder sig med deres kalve og hannerne i ungkarle grupper, eller helt solitære.

Kun hannen er trofæbærende og kaldes en tyr (hunnen en ko). Koen er betragtelig mindre end tyrene, som kan veje helt op til 300 kilo. Trods sin størrelse, gør dens lange ben den i stand til at hoppe mere end tre meter op i luften!

En Kudu er i stand til at falde fuldstændig i med omgivelserne og når en tyr bevæger sig igennem tæt buskads, bøjer den hovedet bagover for at strømline hornene med kroppen, således den kan bevæge sig næsten lydløst gennem grene og buske!

Gennem snoningerne på hornene kan en kudu tyr se dens egne horn-tipper. Dermed kan den koordinere kamp-bevægelser mod andre tyre og daglig brug af hornene ganske præcist – En unik egenskab.

Jagt på kudu kan være særdeles udfordrende, men når det endelig lykkedes, er det med garanti det hele værd, og disse vilkår er med til at gøre kudu jagt til uhyre spændende!

Anbefalet kaliber: .270, diverse 7mm, 30-06 og større