Roan

Roan (Heste-antilope)

  • Gennemsnitlig vægt han: 280 kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 255 kg
  • Skulderhøjde han: 145 cm
  • Skulderhøjde hun: 130 cm
  • Parringssæson: Hele året

Roan, med sit sort/hvide mønster på hans ansigt minder om hans slægt-bror Gemsbukken (Oryx) og dermed hans afrikanske navn: bastergemsbok (bastard Gemsbuk). I virkeligheden minder denne flotte antilope mere om Sabel antilopen og størrelses mæssigt er den kun overgået af den mægtige Eland. Både tyrene og køerne bærer horn, hvor køernes dog er mere slanke og noget kortere.

Roan findes ofte i små flokke på 5 til 12 dyr. Større flokke er dog ikke ualmindelige. Dominerende tyre forsvarer køerne mod opmærksomhed fra andre tyre, som udfordrer deres ret til køerne. Disse udfordringer kan virke meget voldsomme, men resulterer ofte ikke i alvorlige skader og kampene afsluttes når en af tyrene giver sig. Der er dog tale om særdeles kraftfulde og i visse tilfælde, farlige dyr og hvis ingen giver efter, kan det resultere i døden for den ene tyr. 

En anskudt Roan er heller ikke ufarlig for jægeren og kan påføre alvorlige skader med hans bagudgående og kraftfulde horn. 

Roan er overvejende græs-ædere og foretrækker åbne græsarealer. Når græsset bliver sparsomt, begynder han at spise fra træer og buske. En evne/vane der ikke deles af hans “fætter”, Sabel antilopen og han vil derfor klare sig bedre i tørkeperioder. Normalt vil han, i modsætning til sin bror gemsbukken, sandsynligvis blive fundet i nærheden af ​​en vandkilde. Du fanger ham ofte omkring vandhullerne og tidlig morgen, hvor han esser i det fri.

Anbefalet kaliber: .270, diverse 7mm, .308, 30-06 og større