Zebra (Burchell´s)

Burchell´s Zebra

  • Gennemsnitlig vægt han: 313kg
  • Gennemsnitlig vægt hun: 302 kg
  • Skulderhøjde han: 136 cm
  • Skulderhøjde hun: 134 cm
  • Parringssæson: Hele året

Burchell’s Zebra skelnes fra de andre zebra arter ved flere mønsterfunktioner. Skygge-striberne, der forekommer inden for de brede hvide striber, er typisk for Burchell´s zebraen, selvom individer også kan “mangle” disse. Kønsbestemmelse kan være meget vanskeligt, men hingsten vil generelt være lidt større og have en anelse bredere hals. Mange PH´er har dog skudt på en hingst, for derefter at finde en forendt hoppe!

Vær forsigtig når du jager Zebra! De er ekstremt varsomme og ikke nemme at komme tæt på. Hvis de fornemmer fare, flygter de i en række, ofte efterfulgt af gruppens hingst som den bagerste. Burchells favoriserer det åbne landskab med græs. De undgår typisk tæt buskads og ørkenen hvis det er muligt. De er afhængige af vand og da de ikke kan udnytte bevoksningen til dette, drikker de regelmæssigt.

Zebra kender til løvens præference for Blue Wildebeest, så de placerer sig ofte sammen med disse for at sikre at de ikke er første-valget på menuen!

Zebraen danner små grupperinger på 8-12 dyr, bestående af en hingst, flere hopper og deres føl. Overskydende hingster fordrives ud af flokken og danner senere ungkarle grupper. Deres største fjende er Løven, og de vil aktivt forsvare flokken, sparke voldsomt og give enhver fjende kamp til stregen.

Ved jagt på Zebra, er kønnet ofte ikke specificeret på tilladelsen, da kønsbestemmelse er meget vanskelig. Hingsten vil dog ofte løbe som den bagerste i en flok når de er på flugt, hvilket kan være en nyttig tommelfingerregel. Når de nærmer sig vand, vil hingsten oftest være i spidsen og når han esser, vil han normalvis forblive i udkanten af flokken. Disse vaner kan være nyttige til jagt Zebra.

Hvis det udover den spændende jagt, er et flot skind til gulvet som du leder efter, skal du være opmærksom på at de gamle hingste højest sandsynligt vil have ar og skrammer fra slåskampe. Kig evt. efter en yngre hingst eller en hoppe til dette formål.

Zebra er bemærkelsesværdig skudstærk! Skudplacering er kritisk og hvis kuglen er dårlig placeret, får du en lang eftersøgning på hænderne, med faren for at miste dit trofæ. Højt hjerte / lungeskud er vejen at gå her. Følg forbenet og placer dit skud mellem en tredjedel og halvvejs op på kroppen. Typisk vil striperne på en zebra danne en trekant over forbenet. Det høje hjerteskud er spidsen af denne trekant (se skudplacering nedenfor).

Anbefalet kaliber: .270 Win, 7mm remington magnum, 30-06 og større