TILBUD

PLAINS GAME SPECIAL #1  

  • Kudu  ELLER  Blue/Black Wildebeest
  • Impala
  • Blesbuck  ELLER  Black Springbuck
  • Common Springbuck

Ved 2 jægere:
4 trofæer pr. jæger
8 dages ophold / 6 dages jagt
2:1 jagtføring
PRIS 18.895 kr. pr. jæger, INKLUSIV ALT

Ved 1 jæger:
4 trofæer
7 dages ophold / 5 dages jagt
1:1 jagtføring
INKLUSIV ALT

 

LÆS MERE HER

PRISEN INKLUDERER:

  • Ophold med fuld forplejning (inklusiv øl, vin & vand)
  • Trofæer
  • Jagtføring med professionel jæger
  • Tracker (sporer)
  • Gratis ankomst og afrejsedag
  • Transport til/fra lufthavnen (Port Elizabeth)
  • Alt øvrig transport til/fra jagt revirer m.m.
  • Daglig tøjvask og rengøring
  • Klargøring og levering af trofæer til konservator
  • Jagtlicens

PRISEN INKLUDERER IKKE:

  • Flybillet til/fra Sydafrika (ca. 4.500 – 7.000 kr.)
  • Evt. konservator arbejde og hjemtransport af trofæer (læs mere og beregn priser HER)
  • Skatter/afgifter (125 kr. pr. dag)
  • Drikkepenge (valgfrit)

– Ikke nedlagt vildt, fratrækkes pakkeprisen efter gældende betingelser

– Ekstra nedlagt vildt, tilføjes pakkeprisen ifølge prisliste -10% (eller efter aftale)

Kudu:

Kudu betragtes af de fleste jægere, som det ultimative og uundværlige jagt bytte på en afrikansk jagt safari. Kudu jagt ér og vil altid være noget helt specielt! Man jager dem typisk i områder med tæt buskads, hvor man forsøger at spotte dem fra et højdedrag, for derefter at indlede sin pürsch. -Men at pürsche en gammel og klog Kudu tyr er ikke nemt!
Kuduen har utrolige gode sanser, ligefra lugtesansen og synet, til dens formidable hørelse. Den færdes mest i områder med tæt skov eller buske og er en snu og sky individ. En kudu står ofte meget stille og kan være svær at spotte. Ofte spottes en kudu tyr vha dens horn som skinner svagt i sollyset, men kan på et splitsekund forsvinde ud af syne, hvorfra den også har tilegnet sig navnet “The grey ghost of Africa” (Afrikas grå spøgelse). Kuduer er næsten altid vågen og søger konstant efter føde. De er aktive både nat og dag, men primært i skumringen. Derudover er de territoriale antiloper, og har således faste områder som kan afsøges. De lever ofte i enkeltkønnede grupper hvor hunnerne opholder sig med deres kalve, og hannerne i ungkarle grupper eller helt solitære.
Kun hannen er trofæbærende og kaldes en tyr (hunnen en ko). Koen er betragtelig mindre end tyrene og vejer typisk mellem 120 og 200 kilo. Tyrene kan veje op til 300 kilo og måler cirka 160 cm. over skulderen. Trods sin størrelse, gør dens lange ben den i stand til at hoppe mere end tre meter op i luften! En Kudu er i stand til at falde fuldstændig i med omgivelserne og når den bevæger sig igennem tæt buskads, bøjer den hovedet bagover for at strømline hornene med kroppen, således den kan bevæge sig næsten lydløst gennem grene og buske! Derfor kan jagt på kudu være særdeles udfordrende, men når det endelig lykkedes, er det med garanti det hele værd, og disse vilkår er med til at gøre kudu jagt til uhyre spændende!

Blue/Black wildebeest:

Blue Wildebeest (Stribet Gnu), den ene af de to Gnu-arter, er uden tvivl et trofæ som de fleste ønsker at nedlægge på en afrikansk jagt safari. Gnuer lever i åbne bushlandskaber og lever sammen i både mindre og større flokke, typisk på mellem 10-40 stykker. En voksen tyr kan veje over 300 kg. og der er tale om særdeles skudstærke dyr. Det er uhyre vigtigt at placere kuglen korrekt på disse dyr! En såret Gnu, er dårligt nyt for jægeren, da disse dyr kan tilbagelægge store afstande, på meget kort tid. Jagten på disse skudstærke dyr er udfordrende, spændende og det er med god ret, at Gnuen omtales som “The poor mans buffalo”.

Black Wildebeest har næsten været total udryddet, over hele Afrika, da den blev opfattet som et skadedyr. Den er en af de tidligere truede vildt arter, som i dag findes i stor bestand igen i Sydafrika, da den har klaret sig godt i både private områder og naturreservater. Den lever i åbne landskaber, hvilket gør den forholdsvis let at finde. Dog kan jagten være yderst vanskelig, da Black Wildebeest har fremragende sanser og dens flokinstinkt gør jagten udfordrende. Den lever i flokke, som normalt tæller 10-50 individer. En gennemsnitsvægt for en fuldvoksen han, vil typisk være fra 150-180 kg, altså mindre end dens “fætter” (Blue Wildebeest). 

Impala:

Den yndefulde Impala er en meget udbredt antilope art i Sydafrika og formentlig det mest populære og nedlagte trofæ blandt førstegangsjægere i Afrika. Impalaen er et flokdyr, som lever i blandede grupper af ungkarle, hunner og hanner. Typisk pürscher man sig igennem terrænet for at finde en stærk buk til afskydning og jagten byder på nogle spændende scenarier. Eftersom den lever i flokke, kan det være udfordrende at komme på tæt skudhold, ikke mindst af den gamle buk, som er snu og påpasselig. Det er normalt kun hannen som jages for dens trofæ, da den er den eneste som bærer horn. Bukkene kæmper indbyrdes for retten til at parre sig med hunnerne og bruger deres horn til at kaste deres modstander i kamp. Midt på dagen opholder impalaen sig for det meste i skyggen, hvilket kan give gode jagtmuligheder. Impalaer er årvågne og har et fantastisk syn, så det kræver arbejde at komme tæt på. Jagten på disse yndefulde antiloper er altid spændende, udfordrende og en sand fornøjelse for enhver jæger. Impala er til de flestes overraskelse, et skudstærkt dyr, hvor bukken vejer cirka 70 kilo og måler 80-95 cm over skulderen.

Blesbuck:

Blesbuck er en almindelig forekommende vildt art i Sydafrika og den lever ofte på den åbne savanne. De rødbrune antiloper jages typisk på pürsch, men skydes også på drivjagt. Blesbucks er årvågne antiloper og altid på farten, hvor de gerne bevæger sig over store afstande. Hannen og hunnen fremstår næsten ens, både med hensyn til kropsstørrelse og udseende. Hannen har dog tykkere og typisk også større horn, hvor de gamle bukke fremstår lyse/gullige på frontsiden af hornene. Blesbucken er navngivet efter den hvide blis på hovedet, som bruges til at signalere farer ved at kaste hovedet op og ned. Blesbucken er ligesom impalaen flokdyr og fouragerer helst i store grupperinger. Dette kan både være en fordel og en ulempe for jægerne idet de mange øjne er svære at skjule sig fra, men den samlede flok gør det lettere at finde stærke individer. En Blesbuck vejer 65-85 kilo og måler cirka 90-100 com over skulderen.

Springbuck:

Springbuck er en middelstor antilope og grundet sin store udbredelse, blevet udråbt til Sydafrikas nationaldyr. Arten er her i Sydarika så talrig, at der kontinuerligt arrangeres større driv/regulerings jagter (noget som Pete Safaris også tilbyder interesserede jægere). Men undtagelse af disse drivjagter, så foretages den selektive trofæjagt typisk som pürsch. 
Springbuck opholder sig helst i åbne landskaber og foretrækker flade græssletter med sparsom bevoksning, der giver mulighed for at holde godt øje med eventuelle fjender. De åbne områder øger jagtens udfordring og kræver ofte enten længere skudhold på omkring 200 meter, eller en pürsch på alle fire. Det vil ofte være sådan, at man under en safari får flere chancer for at nedlægge en buk. Jagten er spændende og et “must” for enhver jæger der besøger Afrika. Udover springbukkens opsats, er skindet fra de elegante dyr en meget eftertragtet vare, både blandt jægere og turister. 
Dyrene græsser døgnet rundt og kan gå længe uden vand, da en stor del af væskeindtaget foregår via planteføden. Både hanner og hunner er trofæbærende, dog er hannens opsats betydeligt kraftigere og større. Dette er dog vanskeligt at se på afstand og du er derfor særligt afhængig af din PH´s instrukser. 
Springbucks er flokdyr og lever i grupper af 10-25 individer, selvom det ikke er usædvanligt at opleve grupper med hundredevis af springbucks. Fordelingen af køn i disse grupper varierer, men ofte består den af 3/4 hundyr og 1/4 handyr (bukke). Man kan også opleve grupper, udelukkende med hundyr og deres lam, mens solitære bukke også er et velkendt syn. 
Springbucks er kendte for deres karakterisk lodrette hop, der kan være helt op til 2 meter, og en special hvid hudfold ned langs ryggen, der kan ”rejses” og signalere fare. Denne fold ses ofte åbne sig, sekunder efter dyret er forendt, hvorefter den få minutter senere lægger sig ned igen. 
En Springbuck vejer omkring 35 kilo og måler cirka 80 cm over skulderen. Udover den mest udbredte underart “common”, findes den i yderligere 3 farvevarianter: sort, hvid og copper (kobber).

   

2023 BROCHURE KAN SNART DOWNLOADES HER