My Writings. My Thoughts.

Rygter og fakta

// May 31st, 2020 // No Comments » // Ikke kategoriseret


Sydafrika åbner pr.1. Juni for jagten igen, dog indtil videre kun for statsborgere i Sydafrika.

Landet befinder sig stadig i det som regeringen betegner “Level 3” og restriktioner bliver løbende fjernet trin for trin, uge efter uge.

Den danske regering har til rejsebranchens store undren og overraskelse, udsat den større åbning af grænsen for internationale rejser indtil 31. August. Kunder som skulle have rejst til Sydafrika inden September, bliver kontaktet af os med henblik på nye datoer for deres safari. Vi beklager meget for dette, men ingen mister naturligvis deres depositum eller lignende.

Et nuværende rygte i Sydafrika lyder på at internationale rejser ikke bliver mulige før Februar 2021. Dette er sandheden med modifikationer, da det først og fremmest er et “worst case scenario” som turist ministeriet har udarbejdet. Det kan nå at ændre sig til det bedre inden da, hvilke vi alle naturligvis håber på. Men dette er dog i værste fald, den nuværende udsigt.

God pinse til jer alle.

 

Sydafrika åbner yderligere 1. Juni

// May 14th, 2020 // No Comments » // Ikke kategoriseret

Sydafrikas præsident meddelte igår d.13. Maj at landet går til den næste fase af genåbningen af landet. Dette sker d.1. Juni og betyder at “Alert Level” sænkes fra level 4 til level 3. I fase 1 åbnes alle grænser igen.

Der er p.t. ingen deadline på den komplette genåbning, men det går trods alt i den rigtige retning og det Sydafrikanske folk presser for alvor på, for at tingene skal normaliseres hurtigst muligt igen.

 

Sydafrika åbner gradvist

// April 28th, 2020 // No Comments » // Ikke kategoriseret

Sydafrika har opdelt deres Corona lockdown i 5 kategorier. Efterhånden som regeringen mener at der er belæg for at lempe yderligere (åbne landet mere), sænkes kategorien til et lavere niveau.

Landet er p.t. i kategori 4 og først når kategori 1 er nået, åbnes jagten igen for internationale jægere. Dette forventes at ske senere i år, eller i værste fald sidst på året.

Vi følger som altid situationen nøje, men konkrete svar mht. åbningen af landet kan formentligt først gives om et par måneder.

Et Sydafrikansk medie har ligeledes tolket reglerne og publiceret dette skema med de henholdsvise kategorier. 

 

Forlængelse af lockdown til slut April

// April 10th, 2020 // No Comments » // Ikke kategoriseret

Sydafrikas præsident Cyril Rhamaphosa har forlænget landets lockdown til slutningen af April. 

Landet har vha deres nuværende lockdown, effektivt bekæmpet spredningen af Covid-19 og nye daglige tilfælde er reduceret fra 42% til 4%.

Forhåbenligt ser vi landet åbne stille op igen i Maj måned, men intet er sikkert endnu. Det går dog i den rigtige retning, ligesom i mange andre lande, inklusiv Danmark.

Til trods for ubekendte “mørketal”, så har Sydafrika har med deres 57 millioner indbyggere kun 1900 rapporterede tilfælde af Covid-19, hvor vi i Danmark har mere end 5600 bekræftede tilfælde. Med dette i betragtning, så har Sydafrika indtil videre håndteret situationen godt og effektivt.

Danmarks grænser er fortsat lukket til d.10. Maj.

 

Vi vender tilbage så snart vi mere nyt i sagen.

Corona update 6. April.

// April 6th, 2020 // No Comments » // Ikke kategoriseret

Statsminister Mette Frederiksen afholdte i dag d. 6. April pressemøde i statsministeriet. I denne blev det annonceret at såfremt samfundet fortsætter med at holde sammen og tage ansvar (holde afstand, vaske hænder, blive hjemme osv) at Danmark delvist bliver åbnet d.15. April (dog indtil videre kun børnehaver, daginstitutioner og klassebørn op til 5. klasse). Dette vil være første skridt mod en større åbning af samfundet (den såkaldte fase 2), men betyder desværre på nuværende tidspunkt IKKE at grænserne åbnes endnu – Det samme gælder for de fleste andre lande, som også er ved at lægge planer for åbninger på den ene eller anden måde.

Lige nu er Danmarks grænser lukket for unødige rejser til og med d. 10. Maj, hvorefter vi så må gøre status igen.

Sydafrikas grænser er p.t. lukket til d.16. April, men vi forventer også at dette bliver forlænget – Hvor længe vides endnu ikke, men skulle det matche DK´s evt. åbning af grænserne d. 10. Maj, så er det glædeligt nyt. Hvis ikke, så skal vi igen tage situationen op til overvejelse.

Derfor: Til de jægere som skulle have været afsted i perioden 25. April – 9. Maj, betyder det desværre lige nu, at jeres safari ikke kan afvikles. Det beklager vi på det dybeste, men vi er naturligvis nødt til at følge regerings retningslinjer og begrænsninger. De af jer som bliver berørt af dette, vil blive kontaktet snarest. Det vil være muligt at flytte rejsen til et senere tidspunkt i år eller 2021. Vi håber i denne forbindelse, ligesom mange andre udbydere på markedet, på jeres støtte om ikke at aflyse, men udskyde jeres rejse – For en ting er sikkert, vi kommer ud på den anden side!

Vi føler situationen nøje og skal nok melde ud, når vi har mere nyt om situationen.

Indtil da, pas på jer selv og vi ses derude:-)

 

VH
Pete Safaris temaet