My Writings. My Thoughts.

Midlertidige rejsevejledninger indtil 7. FEBRUAR

// January 9th, 2021 // Comments Off on Midlertidige rejsevejledninger indtil 7. FEBRUAR // Corona


For at minimere risikoen for corona-mutationer i Danmark, har regeringen besluttet at skærpe rejsevejledningerne for hele verden.

Fra fredag den 8. januar og indtil 17. januar (FORLÆNGET TIL 7. FEBRUAR) skærpes rejsevejledningen for hele verden, fra at have været ’orange’ (alle unødvendige rejser frarådes) til ’rød’. Det vil sige, at alle rejser til hele verden frarådes. Skærpelsen sker som led i smittehåndteringen med coronavirus/COVID-19 i Danmark, hvor begrænsning af rejseaktivitet er et væsentligt element i indsatsen for at have kontrol med smittespredningen, samtidig med at mutationer af coronavirus forekommer i flere lande.

Det forventes naturligvis at disse rejserestriktioner/vejledninger ændres til det bedre i de kommende måneder, i takt med at smittetallene falder og flere vacciner bliver rullet ud. Sydafrika har dog fortsat betragtelig lavere smittetal end Danmark og disse rejsevejledninger skal derfor ses som en indsats fra den danske regering, som ønsker at holde smittetallet i DK så lavt som muligt, indtil flere vacciner er distribueret.

Der er helt sikkert lys for enden af tunnelen og selvom Corona sikkert vil præge os i de første måneder af 2021, forventer vi os stadig en travl sæson i Sydafrika, primært fra April/Maj måned.

Vi har stadig ledige pladser fra Juli måned og frem i 2021 – Husk at booke i god tid. Bemærk venligst at alle bookinger er fleksible og at datoer kan ændres hvis man mod forventning pga Covid bliver forhindret i at rejse.

REJS TRYGT

Husk at en jagtsafari hos os foregår i isoleret omgivelser, langt væk fra byerne og menneskemængder, på en lodge med begrænset kontakt til andre. Dertil vil alle anbefalede foranstaltninger og sikkerhedshensyn under Corona naturligvis blive fulgt og personalet vil være testet og trænet under de givne omstændigheder.

 

Vi håber at ses snart;-)

Sydafrika åbner grænsen

// September 17th, 2020 // Comments Off on Sydafrika åbner grænsen // Ikke kategoriseret

Sydafrika har netop annonceret at landet åbner grænserne for turister Mandag d.21. September. Smittetallet er faldet dramatisk over de sidste uger og man er nu klar til at nærme sig mere normale tilstande igen. Grænseåbningen er kommet før end forventet, da man fra turist-sektoren havde frygtet at genåbningen først var muligt sidst på året eller i starten af 2021.

Grænseåbningen sker med forsigtighed, da den indtil videre inkluderer visse restriktioner, herunder at man skal medbringe en negativ Covid19 test fra sit hjemland, indenfor 72 timer.

Dette er dog et kæmpe skridt i den rigtige retning og rejser til landet er nu altså mulige, dog med restriktioner.

Vi opdaterer naturligvis når der kommer mere nyt i Corona situationen.

Genåbning på vej

// September 6th, 2020 // Comments Off on Genåbning på vej // Ikke kategoriseret

Sydafrikas smittetal har over de seneste uger forbedret sig markant og smittetrykket er p.t. meget tæt på de 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere (over seneste uge), som udenrigsministeriet og sundhedsmyndighederne anvender som deres grænse mellem at fraråde rejser eller ej til diverse lande.

Sydafrika skal dog som land, også selv åbne deres grænser, men det forlyder nu ifølge kilder at dette håbes at ske i November (senest December).

Det er altså grund til optimisme og vi glæder os til at kunne byde folk velkomne igen.

Status

// August 4th, 2020 // Comments Off on Status // Ikke kategoriseret

Sydafrika er fortsat relativt hårdt ramt af Corona virusset mht. antal smittede, men har meget få dødsfald i forhold til det høje befolkningstal, set i forhold til andre lande. Dog forsøger man, ligesom i Danmark, at begrænse smitten mest muligt for at lempe trykket på sygehusene.

Landet er i øjeblikket ved at gennemgå deres højepunkt på smittekurven – Altså det som man i Danmark oplevede i og omkring April måned, hvorefter virusset og smitten aftog ganske hurtigt. Det samme forventes at ske i Sydafrika snart, men p.t. er der ingen officielle udmeldinger om genåbning af landet og internationale rejser. Der er fortsat rygter om lokale lempelser i turist-sektoren i løbet af September måned, inklusiv jagt-branchen, men dette er altså ikke bekræftet.

Til jer kunder som evt. måtte blive berørt af dette, såfremt landet ikke åbner før senere på året, flytter vi naturligvis gebyrfrit jeres datoer og overfører jeres depositums til et senere tidspunkt efter aftale.

Så snart vi har mere konkret info, skal vi nok melde dette ud og vi håber snart at kunne komme med positivt nyt.

Indtil da, så håber vi at du nyder sommeren (trods det svingende vejr) i Danmark.

 

Med venlige hilsner,
Pete Safaris

Rygter og fakta

// May 31st, 2020 // Comments Off on Rygter og fakta // Ikke kategoriseret

Sydafrika åbner pr.1. Juni for jagten igen, dog indtil videre kun for statsborgere i Sydafrika.

Landet befinder sig stadig i det som regeringen betegner “Level 3” og restriktioner bliver løbende fjernet trin for trin, uge efter uge.

Den danske regering har til rejsebranchens store undren og overraskelse, udsat den større åbning af grænsen for internationale rejser indtil 31. August. Kunder som skulle have rejst til Sydafrika inden September, bliver kontaktet af os med henblik på nye datoer for deres safari. Vi beklager meget for dette, men ingen mister naturligvis deres depositum eller lignende.

Et nuværende rygte i Sydafrika lyder på at internationale rejser ikke bliver mulige før Februar 2021. Dette er sandheden med modifikationer, da det først og fremmest er et “worst case scenario” som turist ministeriet har udarbejdet. Det kan nå at ændre sig til det bedre inden da, hvilke vi alle naturligvis håber på. Men dette er dog i værste fald, den nuværende udsigt.

God pinse til jer alle.

 

Sydafrika åbner yderligere 1. Juni

// May 14th, 2020 // Comments Off on Sydafrika åbner yderligere 1. Juni // Ikke kategoriseret

Sydafrikas præsident meddelte igår d.13. Maj at landet går til den næste fase af genåbningen af landet. Dette sker d.1. Juni og betyder at “Alert Level” sænkes fra level 4 til level 3. I fase 1 åbnes alle grænser igen.

Der er p.t. ingen deadline på den komplette genåbning, men det går trods alt i den rigtige retning og det Sydafrikanske folk presser for alvor på, for at tingene skal normaliseres hurtigst muligt igen.

 

Sydafrika åbner gradvist

// April 28th, 2020 // Comments Off on Sydafrika åbner gradvist // Ikke kategoriseret

Sydafrika har opdelt deres Corona lockdown i 5 kategorier. Efterhånden som regeringen mener at der er belæg for at lempe yderligere (åbne landet mere), sænkes kategorien til et lavere niveau.

Landet er p.t. i kategori 4 og først når kategori 1 er nået, åbnes jagten igen for internationale jægere. Dette forventes at ske senere i år, eller i værste fald sidst på året.

Vi følger som altid situationen nøje, men konkrete svar mht. åbningen af landet kan formentligt først gives om et par måneder.

Et Sydafrikansk medie har ligeledes tolket reglerne og publiceret dette skema med de henholdsvise kategorier. 

 

Forlængelse af lockdown til slut April

// April 10th, 2020 // Comments Off on Forlængelse af lockdown til slut April // Ikke kategoriseret

Sydafrikas præsident Cyril Rhamaphosa har forlænget landets lockdown til slutningen af April. 

Landet har vha deres nuværende lockdown, effektivt bekæmpet spredningen af Covid-19 og nye daglige tilfælde er reduceret fra 42% til 4%.

Forhåbenligt ser vi landet åbne stille op igen i Maj måned, men intet er sikkert endnu. Det går dog i den rigtige retning, ligesom i mange andre lande, inklusiv Danmark.

Til trods for ubekendte “mørketal”, så har Sydafrika har med deres 57 millioner indbyggere kun 1900 rapporterede tilfælde af Covid-19, hvor vi i Danmark har mere end 5600 bekræftede tilfælde. Med dette i betragtning, så har Sydafrika indtil videre håndteret situationen godt og effektivt.

Danmarks grænser er fortsat lukket til d.10. Maj.

 

Vi vender tilbage så snart vi mere nyt i sagen.

Corona update 6. April.

// April 6th, 2020 // Comments Off on Corona update 6. April. // Ikke kategoriseret

Statsminister Mette Frederiksen afholdte i dag d. 6. April pressemøde i statsministeriet. I denne blev det annonceret at såfremt samfundet fortsætter med at holde sammen og tage ansvar (holde afstand, vaske hænder, blive hjemme osv) at Danmark delvist bliver åbnet d.15. April (dog indtil videre kun børnehaver, daginstitutioner og klassebørn op til 5. klasse). Dette vil være første skridt mod en større åbning af samfundet (den såkaldte fase 2), men betyder desværre på nuværende tidspunkt IKKE at grænserne åbnes endnu – Det samme gælder for de fleste andre lande, som også er ved at lægge planer for åbninger på den ene eller anden måde.

Lige nu er Danmarks grænser lukket for unødige rejser til og med d. 10. Maj, hvorefter vi så må gøre status igen.

Sydafrikas grænser er p.t. lukket til d.16. April, men vi forventer også at dette bliver forlænget – Hvor længe vides endnu ikke, men skulle det matche DK´s evt. åbning af grænserne d. 10. Maj, så er det glædeligt nyt. Hvis ikke, så skal vi igen tage situationen op til overvejelse.

Derfor: Til de jægere som skulle have været afsted i perioden 25. April – 9. Maj, betyder det desværre lige nu, at jeres safari ikke kan afvikles. Det beklager vi på det dybeste, men vi er naturligvis nødt til at følge regerings retningslinjer og begrænsninger. De af jer som bliver berørt af dette, vil blive kontaktet snarest. Det vil være muligt at flytte rejsen til et senere tidspunkt i år eller 2021. Vi håber i denne forbindelse, ligesom mange andre udbydere på markedet, på jeres støtte om ikke at aflyse, men udskyde jeres rejse – For en ting er sikkert, vi kommer ud på den anden side!

Vi føler situationen nøje og skal nok melde ud, når vi har mere nyt om situationen.

Indtil da, pas på jer selv og vi ses derude:-)

 

VH
Pete Safaris temaet