SPECIAL TILBUD

 

“Begynder pakken” 

• Vortesvin  ELLER  Struds
• Impala     
• Blesbuck  ELLER  Black Springbuck     
• Common Springbuck   

Ved 2 jægere:
4 trofæer pr. jæger
7 dages ophold / 5 dages jagt
2:1 jagtføring
PRIS 14.350 kr. pr. jæger, INKLUSIV ALT

Ved 1 jæger:
4 trofæer
7 dages ophold / 5 dages jagt
1:1 jagtføring
PRIS 17.550 kr. INKLUSIV ALT

– Oplagt start-pakke til førstegangs jægeren i Afrika. Pakken inkluderer 4 af de mest ikoniske vildt arter i det sydlige Afrika og et perfekt udgangspunkt på din første safari. Du kan som altid hos os, til enhver tid ændre pakken efter ønske eller tillægge ekstra dyr under jagten – Alt er fleksibelt.

LÆS MERE HER

PRISEN INKLUDERER:

 • Ophold med fuld forplejning (inklusiv øl, vin & vand)
 • Trofæer
 • Jagtføring med professionel jæger
 • Tracker (sporer)
 • Gratis ankomst og afrejsedag
 • Transport til/fra lufthavnen (Port Elizabeth)
 • Alt øvrig transport til/fra jagt revirer m.m.
 • Daglig tøjvask og rengøring
 • Klargøring og levering af trofæer til konservator
 • Skatter/afgifter (125 kr. pr. dag)
 • Jagtlicens

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybillet til/fra Sydafrika (ca. 4.500 – 7.000 kr.)
 • Evt. konservator arbejde og hjemtransport af trofæer (læs mere og beregn priser HER)
 • Drikkepenge 

– Ikke nedlagt vildt, fratrækkes pakkeprisen efter gældende betingelser
– Ekstra nedlagt vildt, tilføjes pakkeprisen ifølge prisliste -10% (eller efter aftale)

Vortesvin:

For de fleste jægere, er vortesvinet et unikt og spændende jagtbytte. Fra deres udgangspunkt i jordhuller, kan pludselige aktivitet forekomme. Dette kan give utroligt sjove jagt oplevelser efter vortesvin, og ændre planerne for en pürsch radikalt. Vortesvin ses derudover tit på åbne arealer, hvor der græsses eller graves efter føde. Vortesvin er snu, kompakte og muskuløse dyr. Navnet kommer af de karakteristiske vorter som de har i hovedet. Hannen kendes nemt fra hunnen ved at have 2 vorter på siden af hovedet. De 2 øverste sidder lige under øjnene og de 2 nederste sidder i nærheden af snuden. Hunnen har kun 1 par vorter (ved snuden) og dens tænder er typisk mere opretstående og mindre end hannens. Trofæstørrelsen afgøres ud fra tændernes længde og er betragtelig større end de europæiske vildsvin. Et vortesvins tænder, hvoraf det største par sidder i overmunden (modsat et vildsvins), kan blive over 25 cm lange. Svinene bruger disse tænder til at rode i jorden efter føde og man finder dem typisk omkring vandhuller, da de er afhængige af vand flere gange om dagen. De er meget sky dyr, med skarpe lugte og høresanser (deres syn er relativ dårligt). Jagten er derfor udfordrende under en pürsch, men jo blot en del af oplevelsen. Anstandsjagt ved vandhullerne er selvfølgelig også en mulighed og benyttes ved lejlighed hvis situationen tillader det.

Struds:

Strudsen kan ikke flyve og er klodens eneste fugl med kun to tæer. Til gengæld kan den løbe op til 70 kilometer i timen og opretholde en hastighed på 50 kilometer i timen over længere distancer. Hannerne er sorte i farven, hvorimod hunnerne er mere grålige. Strudsen har en lille hjerne på cirka 40 gram. Dens øjne vejer 60 gram og optager mere end en tredjedel af hovedets størrelse og yder et exceptionel godt syn. Faktisk kan en struds se et lille objekt på mere end 3,5 kilometers afstand i dagslys! Struds-jagt er derfor ikke nemt, men udfordrende og overraskende spændende!
Trofæet kan laves som en skuldermontering, men da skindet kan anvendes som eksotisk læder, bliver det i stigende grad anvendt til forskellige formål. Læderet fra struds er ekstremt slidstærkt og meget populært i selv de dyreste butikker. Det flotte og eftertragtede læder kan indfarves efter ønske og anvendes specifikt til møbler, tasker og lignende. Mange jægere vælger også at få lavet en lækker riffel-foderal af læderet -En service som vores konservator har specialiseret sig i.

Impala:

Den yndefulde Impala er en meget udbredt antilope art i Sydafrika og formentlig det mest populære og nedlagte trofæ blandt førstegangsjægere i Afrika. Impalaen er et flokdyr, som lever i blandede grupper af ungkarle, hunner og hanner. Typisk pürscher man sig igennem terrænet for at finde en stærk buk til afskydning og jagten byder ofte på nogle spændende scenarier. Eftersom den lever i flokke, kan det være udfordrende at komme på tæt skudhold, ikke mindst af den gamle buk, som er snu og påpasselig. Det er normalt kun hannen som jages for dens trofæ, da den er den eneste som bærer horn. Bukkene kæmper indbyrdes for retten til at parre sig med hunnerne og bruger deres horn til at kaste deres modstander i kamp. Midt på dagen opholder impalaen sig for det meste i skyggen, hvilket kan give gode jagtmuligheder. Impalaer er årvågne og har et fantastisk syn, så det kræver arbejde at komme tæt på. Jagten på disse yndefulde antiloper er altid spændende og udfordrende. Jægere som før har nedlagt Impala, kommer derfor ofte tilbage for at prøve dette igen. Impala er til de flestes overraskelse, et skudstærkt dyr, hvor bukken vejer cirka 70 kilo og måler 80-95 cm over skulderen.

Blesbuck:

Blesbuck er en almindelig forekommende vildtart i Sydafrika og den lever ofte på den åbne savanne. De rødbrune antiloper jages typisk på pürsch, men nedlægges periodisk også på drivjagt. Blesbukke er årvågne antiloper og altid på farten, hvor de gerne bevæger sig over store afstande. Hannen og hunnen fremstår næsten ens, både med hensyn til kropsstørrelse og udseende. Hannen har dog tykkere og typisk også større horn, hvor de gamle bukke fremstår lyse/gullige på frontsiden af hornene. Blesbukken er navngivet efter den hvide blis på hovedet, som bruges til at signalere farer ved at kaste hovedet op og ned. Blesbukken er ligesom impalaen, et flokdyr og fouragerer helst i store grupperinger. Dette kan både være en fordel og en ulempe for jægerne idet de mange øjne er svære at skjule sig fra, men den samlede flok gør det lettere at finde stærke individer. En Blesbuck vejer 65-85 kilo og måler cirka 90-100 com over skulderen.

Springbuck:

Springbuck er en middelstor antilope og grundet sin store udbredelse, blevet udråbt til Sydafrikas nationaldyr. Arten er her i Sydarika så talrig, at der kontinuerligt arrangeres større driv/regulerings jagter (noget som Pete Safaris også tilbyder interesserede jægere). Men undtagelse af disse drivjagter, så foretages den selektive trofæjagt typisk som pürsch. 
Springbukke opholder sig helst i åbne landskaber og foretrækker flade græssletter med sparsom bevoksning, der giver mulighed for at holde godt øje med eventuelle fjender. De åbne områder øger jagtens udfordring og kræver ofte enten længere skudhold på omkring 200 meter, eller en pürsch på alle fire. Det vil ofte være sådan, at man under en safari får flere chancer for at nedlægge en buk. Jagten er spændende og et “must” for enhver jæger der besøger Afrika. Udover springbukkens opsats, er skindet fra de elegante dyr en meget eftertragtet vare, både blandt jægere og turister. 
Dyrene græsser døgnet rundt og kan gå længe uden vand, da en stor del af væskeindtaget foregår via planteføden. Både hanner og hunner er trofæbærende, dog er hannens opsats betydeligt kraftigere og større. Dette er dog vanskeligt at se på afstand og du er derfor særligt afhængig af din PH´s instrukser. 
Springbukke er flokdyr og lever i grupper af 10-25 individer, selvom det ikke er usædvanligt at opleve grupper med hundredevis af springbukke. Fordelingen af køn i disse grupper varierer, men ofte består den af 3/4 hundyr og 1/4 handyr (bukke). Man kan også opleve grupper, udelukkende med hundyr og deres lam, mens solitære bukke også er et velkendt syn. 
Springbukke er kendte for deres karakterisk lodrette hop, der kan være helt op til 2 meter, og en special hvid hudfold ned langs ryggen, der kan ”rejses” og signalere fare. Denne fold ses ofte åbne sig, sekunder efter dyret er forendt, hvorefter den få minutter senere lægger sig ned igen. 
En Springbuck vejer omkring 35 kilo og måler cirka 80 cm over skulderen. Udover den mest udbredte underart “common”, findes den i yderligere 3 farvevarianter: sort, hvid og kobber.

Vortesvin    Springbuck

Regulering / Selektionsjagt 

 

4 x Springbuck 
2 x Wildebeest 
2 x Vortesvin
2 x Blesbuck

7 dages ophold / 5 dages jagt
2:1 jagtføring (5 dyr pr. jæger)

Pris = dkk 13.995 pr jæger, inklusiv alt 

*Ekstra gebyr for 1:1 jagtføring 3.600,- kr.

– For kød-jægeren der søger maksimalt jagt for pengene. Regulering af bestandene er en del af Sydafrikas omfattende og succesrige vildt forvaltning. Overstående vildtarter regulerer vi jævnligt og pakken bør ses som et eksempel du kan bruge til inspiration – Der kan periodisk tilbydes andre arter at regulere, heriblandt wildebeest, eland m.fl.

 

LÆS MERE HER

 

PRISEN INKLUDERER:

 • Ophold med fuld forplejning (inklusiv øl, vin & vand)
 • Afskydning af vildt
 • Jagtføring med professionel jæger
 • Tracker (sporer)
 • Ankomst og afrejsedag (inkl. mad & drikke)
 • Transport til/fra lufthavnen (Port Elizabeth)
 • Alt øvrig transport til/fra jagt revirer m.m.
 • Daglig tøjvask og rengøring
 • Evt. klargøring og levering af trofæer til konservator
 • Skatter/afgifter (125 kr. pr. dag)
 • Jagtlicens

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybillet til/fra Sydafrika (ca. 4.500 – 7.000 DKR)
 • Evt. konservator arbejde og hjemtransport (læs mere og beregn priser HER)
 • Drikkepenge

Ekstra regulerings vildt (på forespørgsel):

– Springbuk (han/hundyr) = 600 kr.
– Vortesvin (han/hundyr) = 1.170 kr.
– Impala (han/hundyr) = 1.170 kr.
– Wildebeest (han/hundyr) = 2.395 kr.
– Kudu (han/hundyr) = 2.850 kr.

– Suppler evt. med trofæjagt. Kontakt os for et godt tilbud. 

 

Selektions jagt er for dig, som ikke nødvendigvis drømmer om regulær trofæjagt og medaljer, men istedet ønsker en jagtrejse med samme jagtmæssige udfordringer, men til væsentligt lavere pris.

Jagten i dette tilbud foretages som delvis drivjagt og pürsch, og der nedlægges kun “non-trophies”. Dvs. afskudsdyr med mindre, abnorme, eller knækkede horn.

I næsten alle tilfælde, vil der være tale om afskydning af han og hundyr som er trofæbærende. Er der derfor alligevel en lille trofæjæger gemt i dig, så kan du altså sagtens få et fint “trofæ” med hjem på en selektions jagt som denne (se billeder). Oplevelsen og jagten er den samme, men kan man leve med et abnormt eller mindre trofæ, så får man altså MEGET jagt og ophold for pengene!

Kombiner evt. jagten med trofæjagt. Kontakt os for et særskilt og uforpligtende tilbud.

 Non-trophy wildebeest  

Springbuck Grand Slam 

• Copper Springbuck
• Black Springbuck
• White Springbuck     
• Common Springbuck  

7 dages ophold / 5 dages jagt
1:1 jagtføring
PRIS 22.850 kr. INKLUSIV ALT

– Spændende jagt efter de 4 varianter af Sydafrikas nationale vildt art: Springbukken. Den almindelige springbuk (også kaldet common springbuck) er sammen med den sorte (black) springbuck de mest almindelige. Den hvide og kobber farvet springbuk er mere sjældne. Heldigvis råder vi over nogle eksklusive områder med stærke bukke blandt alle arterne.

LÆS MERE HER

PRISEN INKLUDERER:

 • Ophold med fuld forplejning (inklusiv øl, vin & vand)
 • Trofæer
 • Jagtføring med professionel jæger
 • Tracker (sporer)
 • Gratis ankomst og afrejsedag
 • Transport til/fra lufthavnen (Port Elizabeth)
 • Alt øvrig transport til/fra jagt revirer m.m.
 • Daglig tøjvask og rengøring
 • Klargøring og levering af trofæer til konservator
 • Skatter/afgifter (125 kr. pr. dag)
 • Jagtlicens

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybillet til/fra Sydafrika (ca. 4.500 – 7.000 kr.)
 • Evt. konservator arbejde og hjemtransport af trofæer (læs mere og beregn priser HER)
 • Drikkepenge 

– Ikke nedlagt vildt, fratrækkes pakkeprisen efter gældende betingelser
– Ekstra nedlagt vildt, tilføjes pakkeprisen ifølge prisliste -10% (eller efter aftale)

Springbuck:

Springbukke opholder sig helst i åbne landskaber og foretrækker flade græssletter med sparsom bevoksning, der giver mulighed for at holde godt øje med eventuelle fjender. De åbne områder øger jagtens udfordring og kræver ofte enten længere skudhold på omkring 200 meter, eller en pürsch på alle fire. Det vil ofte være sådan, at man under en safari får flere chancer for at nedlægge en buk. Jagten er spændende og et “must” for enhver jæger der besøger Afrika. Udover springbukkens opsats, er skindet fra de elegante dyr en meget eftertragtet vare, både blandt jægere og turister. 
Dyrene græsser døgnet rundt og kan gå længe uden vand, da en stor del af væskeindtaget foregår via planteføden. Både hanner og hunner er trofæbærende, dog er hannens opsats betydeligt kraftigere og større. Dette er dog vanskeligt at se på afstand og du er derfor særligt afhængig af din PH´s instrukser. 
Springbukke er flokdyr og lever i grupper af 10-25 individer, selvom det ikke er usædvanligt at opleve grupper med hundredevis af springbukke. Fordelingen af køn i disse grupper varierer, men ofte består den af 3/4 hundyr og 1/4 handyr (bukke). Man kan også opleve grupper, udelukkende med hundyr og deres lam, mens solitære bukke også er et velkendt syn. 
Springbukke er kendte for deres karakterisk lodrette hop, der kan være helt op til 2 meter, og en special hvid hudfold ned langs ryggen, der kan ”rejses” og signalere fare. Denne fold ses ofte åbne sig, sekunder efter dyret er forendt, hvorefter den få minutter senere lægger sig ned igen. 
En Springbuck vejer omkring 35 kilo og måler cirka 80 cm over skulderen. Udover den mest udbredte underart “common”, findes den i yderligere 3 farvevarianter: sort, hvid og kobber.

   

LÆS MERE HER

 

PRIS INKLUDERER:

 • Ophold med fuld forplejning (inklusiv øl, vin & vand)
 • Trofæafgifter
 • 1:1 jagtføring med Big Five PH
 • Tracker (sporer)
 • Ankomst og afrejsedag (inkl. mad & drikke)
 • Daglig tøjvask og rengøring
 • Transport til/fra lufthavnen 
 • Alt øvrig transport under jagten
 • Klargøring og levering af trofæer til konservator
 • Sydafrikansk jagtlicens
 • Skatter og afgifter (125 kr./dag)
 • Riffel leje, inklusiv ammunition

PRIS INKLUDERER IKKE:

 • Flybillet til/fra Sydafrika (4.500 – 7.000 kr.)
 • Evt. konservator arbejde og hjemtransport (læs mere og beregn priser HER)
 • Drikkepenge 

Uanset om du drømmer om den smukke Sabel antilope eller det klassiske bøffel trofæ, så er dette jagt som du ikke vil gå glip af! 
Du kan naturligvis kombinere jagten med ekstra jagtdage og vildtarter. 

Medbring evt. hele familien og kombiner jeres ophold med en blanding af jagt, fotosafari og spændende udflugter. Læs mere om disse udflugter HER

 

Sable
Sable antilopen er med sine bagudrettede horn og næsten sorte pels, betragtet af mange som et af Afrikas smukkeste trofæer. Jagten på de sky sabel-antiloper er noget et utal af jægere drømmer om.

Sabelantiloper færdes i flokke på 10-30 individer, typisk anført af en gammel tyr. De ynder at opholde sig i overgangen mellem tæt bush, hvor de store dyr nemt kan søge tilflugt, og så de åbne savanne områder hvor sabelantiloperne fouragere. Netop denne meget specifikke biotop er på mange måder antilopernes helt store udfordring, idet skovdrift og landbrug op igennem tiden har gjort et stort indhug i disse arealer. Men i egne hvor forholdene er ideale for de imponerende sabelantiloper vil man opleve en ekstremt spændende jagtform. Flokkene kan typisk spottes på lang afstand, men herfra begynder den virkelige udfordring, nemlig at komme på skudhold af en skudbar Sabelantilope, der ved det mindste faresignal vil søge tilflugt i den tætte bush.

Sabelantiloper fødes næsten brune, men med tiden bliver farven mørkere og mørkere. Hundyr, og unge tyre vil være genkendelige på disse brune farvetræk, mens en fuldvoksen sabelantilope tyr vil kunne opnå en knald sort pels, som i den grad er med til at gøre den imponerende smuk. Derfor er en skulder eller fuldmontering et oplagt valg, hvis det lykkes at nedlægge en trofæmæssig flot sabelantilope.

Både hanner og hunner bærer horn, hvilket gør en flok sabelantiloper til et meget imponerende syn. Hunnens horn opnår typisk en længde på imponerende 60 og 100 cm. mens en fuldvoksen tyr kan have en opsats på mellem 80 og 165 cm.

 

Bøffel
Cape bøflen er en del af Afrikas Big Five og betragtes af mange jægere som det ultimative trofæ i Afrika. Jagten er intensiv, udfordrende og med et til dels indbygget faremoment. I branchen blandt professionelle jægere er jagten betegnet som “Big and Dangerous Game”. PH´er skal som følger heraf også have særlig licens for at guide på bøffeljagt. Jagten foregår både på den åbne slette, men også i tæt bush!

Du skal som jæger væbne dig med tålmodighed, og gode sko! De næsten tons tunge bøfler jages ved pürsch og man skal være villig til at gå distancen for at få sit livs trofæ på forsvarligt skudhold. Bøffeljagt kræver at man er i stand til at holde hovedet koldt, også i tilspidsede situationer. Der er tale om et af verdens mest skudstærke dyr og de nedlægges som følge heraf med større kaliber (minimumskravet er .375 H/H). Selvom en bøfler er enorme dyr, kan de alligevel være svære at finde, og med deres skarpe sanser, endnu sværere at pürsche sig ind på!

Den afrikanske bøffel er den næststørste bøffel art, kun overgået af den asiatiske Vandbøffel. En fuldvoksen tyr kan veje op mod et ton. Bøflerne er flokdyr og opholder sig sjældent alene, med undtagelse af gamle tyre der er udstødt af flokken (kendt som “Dagga boys”). Naturligt har bøflerne ikke mange fjender, men hvis f.eks. løver observerer svage eller unge kalve, som ikke opholder sig tæt på flokken, bliver de angrebet og dræbt. Omvendt er flokke af bøfler også kendt for at forsvare deres egne og slå løver ihjel hvis de bliver for nærgående. Bøflerne er altid på farten, og opholder sig ikke længe det samme sted. De skal drikke dagligt og holder sig derfor aldrig langt fra vand-kilder.

Kystjagt Special 

• Bushpig
• Caracal (Los)
• Bushbuck
• Vortesvin

8 dages ophold / 6 dages jagt
1:1 jagtføring

Pris = dkk 25.990 inklusiv alt 

Drivjagt med hunde efter Los  •  Anstandsjagt på Penselsvin  •  Pürschjagt til fods efter Vortesvin og bushbuck

– En spændende og alsidig jagt for den kræsne jæger!

 

LÆS MERE HER

PRISEN INKLUDERER:

 • Ophold med fuld forplejning (inklusiv øl, vin & vand)
 • Overnævnte trofæer
 • Jagtføring med professionel jæger
 • Tracker (sporer)
 • Ankomst og afrejsedag (inkl. mad & drikke)
 • Transport til/fra lufthavnen (Port Elizabeth)
 • Alt øvrig transport til/fra jagt revirer m.m.
 • Daglig tøjvask og rengøring
 • Klargøring og levering af trofæer til konservator
 • Skatter/afgifter (125 kr. pr. dag)
 • Jagtlicens

PRISEN INKLUDERER IKKE:

 • Flybillet til/fra Sydafrika (ca. 4.500 – 7.000 DKR)
 • Evt. konservator arbejde og hjemtransport (læs mere og beregn priser HER)
 • Drikkepenge

– Ikke nedlagt vildt, fratrækkes pakkeprisen efter tilsvarende trofæafgift
– Ekstra nedlagt vildt ifølge aftalt pris

 

Denne jagt-pakke er særligt sammensat for den kræsne jæger, som søger andeledes og alsidig jagt. Jagten finder sted ved Sydafrikas østkyst, der byder på gunstige leveforhold for netop disse arter. Jagtmæssigt vil du opleve:

 • Anstandsjagt om aftenen/natten på bushpig (penselsvin)
 • Drivjagt med hunde efter Caracal katten (Los)
 • Pürsch jagt til fods efter vortesvin, samt den agressive og mellemstore Bushbuck antilope

 

Bushpig

Bushpig (også på dansk kendt som Penselsvin) er mindre vildsvinelignende dyr, der kan opnå en vægt på cirka 100 kg. Penselsvinet har kompakt krop, med rødbrun hud og et kraftigt stridt hårlag. På hovedet og den forreste del af ryggen har den forlænget hårvækst. På siden af hovedet har den de for arten så kendte penselagtige hårtotter. Bushpig kan jages på drivjagt, men højeste succes opnåes ofte ved anstandsjagt om aftenen/natten – Et spændende alternativ til vildsvine jægeren.

Caracal

Caracal er et kattedyr, som normalt kun er natte aktiv, men jages med succes om dagen på drivjagt med hunde. -En utrolig spændende jagtform, som foretages med haglbøssen. Typisk vil hundende jage katten op i et træ, hvorfra skudchancer opstår på mellem 15-20 meter.  Jagten er udfordrende og vi benytter som følge heraf, nogle af Sydafrikas bedste hunde og hundeførere, som har specialiseret sig i præcis denne jagtform og jagtområdet må anses for et af de absolut bedste i Eastern Cape provinsen for jagt efter Caracal. 

Bushbuck

Bushbuck er en smuk og mellemstor antilope med en vægt på 40-45 kg. Farven varierer fra lys kastanie, til mørk/sortbrun, ofte med hvide prikker og striber langs kroppen. Jagt efter Bushbuck kan være meget udfordrende, da den er ekstrem sky. Den er også kendt for sin agressive adfærd når den er anskudt og angriber hvis den føler sig truet i denne situation. Bushbuck er solitære dyr, og ses for det meste gå for sig selv. Den skal drikke dagligt og foretrækker floder, skov og tæt krat i nærheden af en vandkilde. Primært spiser Bushbuck blade, blomster og frugt fra træer og buske, hvilket primært finder sted om natten og tidlig morgen. 

Vortesvin

For de fleste jægere, er vortesvinet et unikt og spændende jagtbytte. Fra deres udgangspunkt i jordhuller, kan pludselige aktivitet forekomme. Dette kan give utroligt sjove jagt oplevelser efter vortesvin, og ændre planerne for en pürsch radikalt. Vortesvin ses derudover tit på åbne arealer, hvor der græsses eller graves efter føde. Vortesvin er snu, kompakte og muskuløse dyr. Navnet kommer af de karakteristiske vorter som de har i hovedet. Hannen kendes nemt fra hunnen ved at have 2 vorter på siden af hovedet. De 2 øverste sidder lige under øjnene og de 2 nederste sidder i nærheden af snuden. Hunnen har kun 1 par vorter (ved snuden) og dens tænder er typisk mere opretstående og mindre end hannens. Trofæstørrelsen afgøres ud fra tændernes længde og er betragtelig større end de europæiske vildsvin. Et vortesvins tænder, hvoraf det største par sidder i overmunden (modsat et vildsvins), kan blive over 25 cm lange. Svinene bruger disse tænder til at rode i jorden efter føde og man finder dem typisk omkring vandhuller, da de er afhængige af vand flere gange om dagen. De er meget sky dyr, med skarpe lugte og høresanser (deres syn er relativ dårligt). Jagten er derfor udfordrende under en pürsch, men jo blot en del af oplevelsen. Anstandsjagt ved vandhullerne er selvfølgelig også en mulighed og benyttes ved lejlighed hvis situationen tillader det.